Γιατί με το Γιάννη, μαζί για τη Κοζάνη; (Γράφει ο Χαρίσιος Δ. Τσιαΐρης)

2 Οκτωβρίου 2023
18:39

Ο χρόνος είναι πιεστικός, έχει μείνει λίγος. Σε λίγες μέρες πρέπει να απαντήσουμε όλοι σε ένα ερώτημα που πολλούς βασανίζει μέχρι το παραβάν των εκλογών. Και αυτή τη φορά πρόκειται για δημοτικές εκλογές, όπου πρέπει να αποφασίσουμε για την καθημερινότητά μας. Στο ερώτημα αυτό, τί να ψηφίσω, έχω μια πολύ καλή απάντηση. Χωρίς δυσκολία να το αποφασίσω, θα είμαι μαζί με το Γιάννη Κοκκαλιάρη, μαζί για την Κοζάνη. Ο Γιάννης είναι συγγενής μου, αλλά δεν τον ξέρω τόσο καλά για να τον στηρίξω επειδή «είναι καλό παιδί». Από τη δημόσια παρουσία του βλέπω ότι είναι υποψήφιος δήμαρχος με σοβαρό κίνητρο να κάνει την Κοζάνη καλύτερη, με την ικανότητα για αυτό, αλλά και έχοντας τη στήριξη μιας δημιουργικής ομάδας.

Ο Γιάννης είναι παιδί της πόλης που θέλει να διοικήσει. Σε κάθε γωνιά της Κοζάνης βρίσκει αναμνήσεις από τα παιδικά, τα εφηβικά και τα χρόνια της νιότης του. Εδώ βρίσκονται οι δικοί του άνθρωποι, η στενή οικογένεια του. Στα σχολεία της Κοζάνης, όπως κι εκείνος, τώρα φοιτούν τα παιδιά του και τα ανίψια του. Με λίγα λόγια, η Κοζάνη είναι το σπίτι του, και δεν έχει δεύτερο. Για αυτό το σπίτι του λοιπόν θέλει να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί. Τι μπορεί να κάνει όμως; Γιατί, μέχρι εδώ, όλοι συμφωνούν. Είναι σίγουρο ότι θέλει, αλλά μπορεί;

Η απάντηση είναι ξεκάθαρα ναι, και θα το εξηγήσω γιατί πολλοί τον έχουν παρεξηγήσει στο σημείο αυτό, κυρίως βασιζόμενοι στο ότι δεν έχει ακαδημαϊκούς τίτλους. Είναι ένα πολύ φτωχό επιχείρημα, για να μην ασχοληθώ με τον ελιτισμό που κρύβει. Η αντίληψη ότι ένα πτυχίο είναι αποδεικτικό ικανότητας δεν είναι προβληματική μόνο γιατί αδικεί αυτούς που δεν το έχουν, αλλά κυρίως γιατί θέτει σε κίνδυνο αυτούς που έχουν αυτή την αντίληψη. Ο Καραμανλής, στη δεκαετία του 70 αρνήθηκε πολύγλωσσο συνεργάτη λέγοντας ότι και στις εφτά γλώσσες που μιλά, λέει βλακείες. Ας μην πέσουμε λοιπόν σε τέτοια παγίδα εξίσωσης ακαδημαϊκών τίτλων με τη ικανότητα να πέτυχει κανείς στόχους… Ο Γιάννης έχει δείξει τις ικανότητες του με τη δουλειά του και τις επιτυχημένες επιχειρηματικές του δραστηριότητες. Κινείται με επιτυχία, όχι μόνο στο απρόβλεπτο ελληνικό οικονομικό περιβάλλον, αλλά στο ακόμα πιο περιοριστικό-δυστυχώς-περιβάλλον της Κοζάνης. Όσοι κινείστε στην αγορά της πόλης μας μπορείτε να το εκτιμήσετε αυτό ακόμα περισσότερο. Εμείς οι υπόλοιποι δεν έχουμε παρά να ακούσουμε αυτό που αρκετοί ήδη λέτε. Όπως τα κατάφερε μέχρι τώρα, ο Γιάννης θα καταφέρει να οδηγήσει την πόλη σε καλύτερο μέλλον.

Σε αυτή την πορεία ο Γιάννης δεν θα είναι μόνος του. Η παράταξη «Μαζί για την Κοζάνη» είναι ομάδα. Έχει ανθρώπους με όρεξη, με μεράκι και ικανότητες. Κυρίως όμως έχει ανθρώπους που ζουν τα προβλήματα της πόλης στην καθημερινότητά τους. Μεγαλώνουν εδώ τα παιδιά τους και τα παν στα σχολεία, τα πάρκα και τα γήπεδα της Κοζάνης, ενώ όταν αρρωσταίνουν πρέπει να παν στο νοσοκομείο της. Εδώ ψάχνουν για δουλειά και όταν δεν τη βρίσκουν, τη δημιουργούν με καινοτόμες ιδέες. Κυκλοφορούν στους δρόμους της, και ζουν την αγωνία των επιχειρηματιών της. Ξέρουν πολύ καλά τι χρειάζεται η πόλη. Κάποιοι έχουν εμπειρία στα αυτοδιοικητικά δρώμενα, αλλά δε με εντυπωσιάζει αυτό. Περισσότερο βλέπω σε όλους ότι είναι δημότες της πόλης όπως όλοι μας. Δε θέλω να αναφέρω ονόματα για να μην αδικήσω κανέναν. Είμαι σίγουρος όμως ότι θα έχουν κομβικό ρόλο και θα είναι η εγγύηση για τη σταθερή πορεία της δημοτικής αρχής που οραματίζονται με το Γιάννη.

Με αυτό το σκεπτικό λοιπόν στηρίζω το Γιάννη Κοκκαλιάρη και την ομάδα του. Θέλω κι εσείς, οι συμπολίτες μου στην Κοζάνη, να δείτε ότι αξίζει αυτή την ευκαιρία, να τον ψηφίσετε. Η πόλη αυτή που τόσο αγαπώ κακολογείται ως η πιο άσχημη της Ελλάδας, και αυτό την αδικεί. Αλλά ο χρόνος που έχουμε για να αλλάξουμε την πορεία της είναι κι αυτός λίγος. Ας σκεφτούμε και ας αποφασίσουμε μαζί, για την Κοζάνη. Οι καλύτερες μέρες θα έρθουν.

Χαρίσιος Δ. Τσιαΐρης

27 σχόλια

  • Και εγώ στην Κοζάνη ζω, εδώ εργάζομαι,τα παιδιά μου πάνε σχολείο εδώ,και…και…. και….και όλα τα υπόλοιπα….. Και εγώ θα ήθελα να ήμουν καθηγητής σε ένα σχολείο, θα ήθελα να ήμουν καθηγητής σε ένα φροντιστήριο ξένων γλωσσών κ.λ.π. ώστε να μεταφέρω τις γνώσεις (που απέκτησα από τη ζωή) στα παιδιά. Αλλά δεν μπορώ, και ξέρετε το γιατί;;;; γιατί δεν έχω πτυχίο……..!!!!!! Τώρα όλα τα υπόλοιπα είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε…….. Δεν φτάνουν μόνο τα μπρε….μπρε….μπρε…. για να διοικήσουμε έναν ολόκληρο Δήμο…..Αυτά.

  • Οποιοσδήποτε αρκεί να φύγει αυτός που είναι στην αυτοδιοίκηση πάνω από 30 χρόνια…κούρασε!
    Πόσα να δώσει,μπορεί να δώσει;
    …αλλαγή σκυτάλης,ήρθε η ώρα.

  • Μάλλον ξέμεινε από υποστηρικτές ο Γιαννης….
    Είσαι μορφωμενος και γράφεις ότι οι γνώσεις δεν είναι απαραίτητες σε θέσεις ευθύνης??? Απαξιώνεσαι ο ίδιος αλλά παράλληλα ντροπιάζεις και όλους όσους έχουν μόρφωση,… για να επιτύχεις τι????Να στηρίξεις έναν συγγενή που δεν τον γνωρίζεις καλά και έχεις δει κάποιες απλά δηλώσεις του που μιλάει για τα παιδικάτα του και τι “καλός επιχειρηματίας” είναι? ???Αυτό? ???
    Ξαναλέω ότι η μόρφωση είναι προσόν και όχι μειονέκτημα (όπως προσπαθείτε πολλοί να το εμφανίζετε). Δεν μπορούμε όλοι οι άνθρωποι να είμαστε μορφωμένοι, αλλά ένας ηγέτης πρέπει να έχει ΚΑΙ αυτό το χαρακτηριστικό.
    Ποιο όραμα έχει για τον τόπο από τη στιγμή που ούτε πρόγραμμα εμφάνισε, ούτε και μια λύση έχει δώσει σε αυτά που τον ρωτάνε στις συνεντεύξεις μέχρι τώρα? Κάτι όνειρα κάνει για χωράφια πάλι που δεν είναι δικά του. Ιστορίες παλιές χωρίς απόδοση.
    Μιλάμε για περίπου 100.000 κατοίκους του δήμου μαζί με τις κοινότητες που για πέντε χρόνια θα έχουν έναν ηγέτη με μηδέν ικανότητες. Το γεγονός ότι είναι επιχειρηματίας δεν σημαίνει ότι μπορεί να διοικεί έναν τόπο με τόσους κατοίκους και φλέγοντα ζητήματα που ο ίδιος υποβιβάζει/ απαξιώνει ή αγνοεί (πράσινη ανάπτυξη). Μιλάει για αλλαγές νόμων σαν να είναι κάτι εύκολο και θεμιτό. Κρύβει προσωπικές του θέσεις για να μην χάνει ψήφους. Βάζει τους υποψήφιούς του να λένε διαφορετικά πράγματα ο καθένας χωρίς να τα διασταυρώνει. Δεν ξεκολλάει από τα καφενεία στα χωριά. Και πολλά άλλα… όπως λέει και ο ίδιος όταν θέλει να αποφύγει την απάντηση.
    Ξανά δες λίγο τις θέσεις του και ξανασκεψου αν τον θες για δήμαρχο ή ακόμη και για συγγενή σου.

  • Μαλουτας πανω απο 50% απο την πρωτη Κυριακη αν και με 43% σχηματιζει δημο
    Κουζιακης απο 20% μεχρι 25%…ο Ιωαννιδης θα δ=φκιανει κουμαντο…αυτος ειναι η βιτρινα
    Κοκκαλιαρης απο 17% μεχρι 22%…
    ΚΚΕ ισχυρο…4% με 5% οπως παντα
    και μας εμεινε στο τελος και ο αλλος με 2% και πολυ ειναι

    αυτα θα ειναι τα τελικα για τον δημο Κοζανης

    στην περιφερεια Αμανατιδης πρωτος οχι με μεγαλη διαφωρα απο την δευτερη Ζεμπιλιαδου…
    Κασσαπιδης τριτος και χαμενος μιας και εκαμε συμμαχια με αυτον που δεν επρεπε…ο Μητσος με τον Τακη τον εβαλαν το μαχαιρι στον λαιμο…ας μην δεχοταν…δικο του το κριμα…
    στην δευτερη Κυριακη Αμανατιδης και Ζεμπιλιαδου θα σφαχτουν..
    και ολοι εσεις ψαχνετε ακομα ποιος φταει για την μαυρη κατρακυλα

    • Αλίμονο μας αν είναι έτσι! Αυτο το ράδιο αρβύλα να το πεις αλλού τρολακι, που νομίζεις ότι θα επηρεάσεις τους ψηφοφόρους για να μη χάσετε την καρέκλα!

    • Διάβασε την τελευταία δημοσκόπηση φίλε .Ο Μαλλουτας έχει 23,5εκατο.και μπορεί να μην πάει και στον δεύτερο γύρο …να λέμε αλήθειες… διάβασε την δημοσκόπηση της Αυτοδιοίκησης και μετά τα ξαναλέμε.

  • Επίσης όποιος ή όποια γράφει ένα άρθρο συνήθως βάζει την δική του φωτογραφία και όχι αυτόν που αναφέρει στο άρθρο!

  • θα δουμε τρολακι ποιος εχει δικαιο…δημαρχειο με τα κυαλια θα δειτε γιατι ΔΕΝ το αξιζεται…και το ξερεις πολυ καλα αυτο…εδω ειμαστε…το ψεμμα εχει κοντα ποδαρια…

  • Καλό παιδι ο Γιάννης αλλά όχι για Δήμαρχος ρε παιδιά να ήμαστε λίγο σοβαροί .. ένταξη ο Μαλου δεν είναι κ ο καλύτερος Δήμαρχος αλλά είναι χίλιες φορές καλύτερος κ ποιο πόλη γνωστής του αντικειμένου .. είδα όλες αυτές τις μέρες τα τι έλεγε ο Κοκαλιάρης κ πραγματικα ο άνθρωπος πέραν από άσχετος είναι κ πόλη άσχετος .!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.