Δήμος Κοζάνης:  Εκσυγχρονίζεται και επεκτείνεται το αρδευτικό δίκτυο Άνω Κώμης

3 Οκτωβρίου 2023
13:24

  Στην ενίσχυση της αγροτικής δραστηριότητας και την τόνωση της τοπικής οικονομίας στοχεύει ο Δήμος Κοζάνης, μέσω της υλοποίησης έργων και της ανάληψης πρωτοβουλιών που αφορούν στον πρωτογενή τομέα.

Σε αυτή την κατεύθυνση, εκσυγχρονίζεται και επεκτείνεται το αρδευτικό δίκτυο Άνω Κώμης, έπειτα από την υπογραφή της σύμβασης από το δήμαρχο Κοζάνης Λάζαρο Μαλούτα και τον ανάδοχο του έργου Κωνσταντίνου Κόκκινο, τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023, στο Κοινοτικό Κατάστημα Άνω Κώμης.

Στην υπογραφή της σύμβασης παρέστησαν επίσης, η αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Μελετών Νούλα Τουμπουλίδου, ο αντιδήμαρχος Κοινοτήτων Γιώργιος Δουγαλής, καθώς και  ο πρόεδρος της Κοινότητας Δημήτρης Κορκίδας.

Ο κ. Μαλούτας αναφέρθηκε στην παράδοση που έχει η περιοχή στην καλλιέργεια κηπευτικών φυτών και υπογράμμισε τη σημασία της ενίσχυσης του πρωτογενή τομέα, με στόχο την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Σημειώνεται, ότι σκοπός του έργου είναι ο εκσυγχρονισμός των παλαιών υφιστάμενων υποδομών άρδευσης, αλλά και η επέκταση του αρδευτικού δικτύου της Άνω Κώμης, με την εξασφάλιση ταυτόχρονα του απαραίτητου αρδευτικού νερού, με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος, την μείωση του κόστους παραγωγής και την αύξηση της προστιθέμενης αξίας της γεωργικής γης.

Ο προϋπολογισμός της σύμβασης ανέρχεται σε 2.107.795,93 ευρώ με ΦΠΑ. Η χρηματοδότηση είναι από ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2014–2020» στο ΜΕΤΡΟ 4 «Επενδύσεις σε υλικά στοιχεία του ενεργητικού» του Π.Α.Α. 2014–2020, με χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (Ε.Γ.Τ.Α.Α.) και το Ελληνικό Δημόσιο.

15 σχόλια

  • Άλλο ένα έργο που φέρει τη σφραγίδα της κας Τουμπουλιδου και της δυναμική της συνεργασίας με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου. Στόχος η αναβάθμιση παραγωγής για την περιοχή. Η ΕΛΠΊΔΑ υπάρχει στη Δυτική Μακεδονία.

  • Κάποιοι και μελέτες ετοιμάζουν και το χρηματοδοτικό βρίσκουν. Στη περιφέρεια του Κασαπιδη τα λεφτά λιμνάζουν γιατί χάλασε ο αυτόματος . Νουλα Τουμπουλιδου η ΕΛΠΊΔΑ για τη Δυτική Μακεδονία

    • Η Τοομπουλίδου εκδιώχθηκε για όσους ξέρουν…

      Γιατί πίστεψες τα ωραία λόγια του Λαζάρου.

      Νόμιζε ότι θα είναι η επόμενη επικεφαλής του συνδυασμού ενότητα..

      Για όσους γνωρίζουν ο επόμενος επικεφαλής θα είναι ο Βαγγέλης που οσονούπω εκδιώκεται από τη θέση του στην Αθήνα και επιστρέφει ως γενικός γραμματέας του δήμου Κοζάνης…

      Εμείς που βρεθήκαμε τους αλεξιπτωτιστές και τις κρυφές συμφωνίες προκειμένου να πετυχαίνουν τις επιχειρηματικές του συμφωνίες όλοι αυτοί που σήμερα διοικούν το δήμο Κοζάνης.

      Την Κυριακή στις 8 Οκτώβρη ψηφίζουμε σωστά.

  • Τώρα το θυμήθηκες Μαλουτα το αρδευτικό του χωριού μας .! Τεσσερα χρόνια τι εκανες και τώρα μας δουλεύεις για να κερδισεις κάλπικα τις εκλογες .!
    Μας περνάς για ηλίθιους εξυπνάκια.!!!

  • Αυτή είναι η Νουλα κυρίες και κύριοι. Πετάγεται ως την Κώμη, θεριζει τους καρπούς της δουλειάς της εδώ και δύο χρόνια και επιστρέφει στον αγώνα της ΕΛΠΊΔΑΣ. Σύντομα θα την μάθουν και στην περιφέρεια.

  • Τρολακια του κιουζακ’ και τ κοκκαλιαρ μπρε μπρε μπρε γιατί δε σχολιάζετε εδώ?

    Ο Λάζος μιλάει με έργα εκατομμυρίων, τα περισσότερα κονδύλια για έργα απο οποιαδήποτε άλλη δημοτική αρχή.

    Τουμπεκιαστηκατε βλέπω….

    • Καλησπέρα.

      Επόμενος δήμαρχος Κοζάνης είναι ο Χάρης Κουζιακης.

      Θέλεις να πεις ότι ένας διπλωματούχος πολιτικός μηχανικός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

      Με εμπειρία σε τεχνικά έργα της δημοτικής επιχείρησης αποχέτευσης Κοζάνης και του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Δεν είναι ικανός να εκσυγχρονίσει και να επεκτείνει ένα αρδευτικό δίκτυο;

      Στη φωτογραφία διακρίνω ένα χημικό μηχανικό που δεν έχει δουλέψει ποτέ μία ηλεκτρολόγο μηχανικο και έναν ελαιοχρωματιστή.

      Συγχαρητήρια λοιπόν στις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου που σχεδίασαν τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση του αρδευτικού δικτύου.

  • Ο Λάζος μιλάει με έργα. Οι άλλοι με αέρα και μπρε μπρε μπρε…..

    Ποτέ δεν ψήφισα Μαλουτα. Τώρα όμως εννοείται ΝΑΙ

    • Αγαπητέ μπορείς να ψηφίσεις όποιον θες.

      Το ότι ο Μαλουτας φέρει αποκλειστικά την ευθύνη για το ότι η Κοζάνη κατατάχθηκε 48η μεταξύ 48 πόλεων στην Ελλάδα δεν μπορείς να το αλλάξεις.

      Παντού τελευταίοι αλλά πρώτοι στις φωτογραφίες και στις βόλτες με τα μαύρα τζιπ.

      Ο Δήμος Κοζάνης επιτρέπει τη χρήση κρατικών αυτοκινήτων για ανάγκες του δήμου.
      Κάποιοι χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητα του δήμου με καύσιμα του δήμου για να επισκέπτονται τα χωράφια τους.

      Όλοι εδώ ζούμε.

      Τέλος πρέπει όλοι να γνωρίζουμε ότι με μία φωτογραφία και χαμόγελα δεν παράγεται έργο στο δήμο.

  • Πέντε ημέρες πριν τις εκλογές ΕΤΥΧΕ να εκσυγχρονιστεί το αρδευτικό δίκτυο..

    Μην μας περνάτε για ιθαγενείς.

    Μαλουτας Τέλος.

    Επόμενος δήμαρχος Κοζάνης θα είναι ο Χάρης Κουζιακης.

  • Πολλά συγχαρητήρια στον δήμαρχο!!!! Και ένα μεγάλο μπράβο στον Πρόεδρο τησ Άνω Κόμη, για το πολυετείς όνειρο των συγχωριανων που εκπληρώσε με αγώνα για τουσ αγρότες τησ Άνω Κόμη και τησ ευρύτερη περιοχησ!!! Και ένα μπράβο ακόμη που γυρισες στον τόπο που αγάπησες να κανεισ όλα αυτά τα έργα!!!

  • Λοιπόν συγχαρητήρια στον επόμενο Δημάρχο Κοζάνης. Αλλά πολλά μπράβο στον Πρόεδρο της Άνω Κώμης που εκπλήρωσε ένα όνειρο πολλών ετών στην κοινότητα για τους νέους αγρότες της Άνω Κώμης. Μπράβο στον Πρόεδρο που πήγε στον τόπο καταγωγής του να εκπληρώσει όλα αυτά τα όνειρα και τα έργα στον τόπο Που αγάπησε! ! Πολλά συγχαρητήρια στους συγχωριανούς που τόλμησαν να έχουν τέτοιο πρόεδρο!!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.