Yποψήφιος με τον Γιώργο Κασαπίδη ο Παναγιώτης Στρακαλής από τη Σιάτιστα

4 Οκτωβρίου 2023
11:39
Κανένα σχόλιο

Νέος, γεμάτος ελπίδα, προτάσεις και νέες ιδέες για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ο Παναγιώτης Στρακαλής από τη Σιάτιστα Βοΐου, μας ανακοινώνει την υποψηφιότητά του για τη θέση του Περιφερειακού Συμβούλου με τον συνδυασμό «Πορεία Δημιουργίας» του Περιφερειάρχη κ. Γεωργίου Κασαπίδη. Η ενασχόληση με τα κοινά γεννήθηκε επιστρέφοντας αρχικά στον τόπο μας  οπότε και διαπίστωσε όσα διαπιστώνουμε οι περισσότεροι νέοι άνθρωποι και πλέον ευτυχώς και οι μεγαλύτεροι πολίτες, την ανάγκη για σημαντικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις. Παίρνοντας λοιπόν το ρίσκο, ως ο νεότερος υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, θέτει στο τραπέζι των αλλαγών νέες και καινοτόμες ιδέες και δηλώνει έτοιμος να εργαστεί για την υλοποίησή τους. Η νέα γενιά έχει δικαίωμα να ονειρεύεται στον τόπο της χωρίς να αναγκάζεται να ξενιτευτεί.

Σύντομο Βιογραφικό

Ο Παναγιώτης Στρακαλής γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σιάτιστα Βοΐου, όπου αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο Σιάτιστας «Γεώργιος Παπαγεωργίου». Γονείς του είναι ο Νικόλαος Στρακαλής και η Αναστασία Ντέρου. Είναι 30 ετών και κατοικεί μόνιμα σε Κοζάνη και Σιάτιστα.

Αποφοίτησε από το τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και έκτοτε ξεκίνησε αρχικά την καριέρα του ως καθηγητής Μαθηματικών. Τα ενδιαφέροντά, η φιλομάθεια, το ανήσυχο πνεύμα και η ανάγκη για εξέλιξη σε όλους τους τομείς ήταν αυτά που τον οδήγησαν να συνεχίσει τις σπουδές του. Αρχικά κατέχει μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών στο κλάδο των οικονομικών, όπως της Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Διοίκησης, του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας, καθώς των Ενεργειακών Επενδύσεων και του Περιβάλλοντος, του Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Συνέχισε έτσι τις σπουδές του στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών για την απόκτηση και του δεύτερου πτυχίου, φέροντας πλέον και την ιδιότητα του Οικονομολόγου και του Συμβούλου Επιχειρήσεων. Είναι επιπλέον μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και διαθέτει και Άδεια Λογιστή. Επιπλέον είναι κάτοχος μεταπτυχιακών εξειδικεύσεων στα Υπολογιστικά Μαθηματικά και την Πληροφορική, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Πραγματοποίησε αρκετά ετήσια προγράμματα επιμορφώσεων όπως: Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, Διαπολιτισμική Εκπαίδευση, Προαγωγή Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων, Πλατφόρμες Ηλεκτρονικής Μάθησης, Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων, Ειδικός Σχεδιασμού Ιστοσελίδων και Εφαρμογών και του Ετήσιου Προγράμματος Παιδαγωγικής Κατάρτισης της ΑΣΠΑΙΤΕ. Τέλος μιλάει άπταιστα, αγγλικά και γαλλικά.

Υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία ως έφεδρος Ανθυπολοχαγός, σε Νέα Πέραμο Αττικής (Μεγάλο Πεύκο) και Ξάνθη.

Τα τελευταία τρία χρόνια εργάζεται ως αναπληρωτής καθηγητής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε σχολικές μονάδες της Κοζάνης και της Καστοριάς. Ταυτόχρονα δύναται να αναλάβει Συμβουλευτική Επιχειρήσεων και Οργανισμών ως Οικονομολόγος. Στο παρελθόν επιπρόσθετα έχει εργαστεί ως Οικονομολόγος σε Ο.Τ.Α. και Ν.Π.Δ.Δ., ως Λογιστής και ως Ειδικός Σχεδιασμού Ιστοσελίδων και Εφαρμογών, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις καθώς και ως Ειδικός Συνεργάτης Στατιστικών Ερευνών και Απογραφής στην ΕΛΣΤΑΤ. Έχει συμμετάσχει ως μέλος και Διοικητικός Σύμβουλος του Ν.Π.Δ.Δ. Αλληλεγγύης, Παιδείας και Πολιτισμού, του Δήμου Βοΐου. Τέλος έχει διατελέσει Γραμματέας και Διοικητικός Σύμβουλος της Ενεργειακή Κοινότητα του Δήμου Βοΐου. Είναι μέλος και Οικονομολόγος της Τεχνικής Υπηρεσίας της Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης.

 Έχει συμμετάσχει σε πλήθος σεμιναρίων και επιμορφώσεως στις κατευθύνσεις των μαθηματικών, των οικονομικών επιστημών, της πληροφορικής και της παιδαγωγικής. Επιπλέον ασχολείται με την έρευνα έχοντας αρκετές δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά, καθώς και την συγγραφή βιβλίων στους τομείς των θετικών επιστημών και της οικονομικής επιστήμης.

Κάλεσμα προς τους πολίτες της ΠΕ Κοζάνης της Δυτικής Μακεδονίας:

Φίλες και Φίλοι,

Με συνείδηση, υπευθυνότητα, γνώση και επίγνωση των αλλαγών και βελτιώσεων που απαιτούνται και κυρίως με αγάπη για τον τόπο μου στις 8 του Οκτώβρη ζητάω την ψήφο σας. Σας ζητώ να μου δώσετε την ευκαιρία μέσα από τον συνδυασμό Πορεία Δημιουργίας του Γιώργου Κασαπίδη να συμβάλω με νέες, φρέσκες ιδέες στην εξέλιξη της Δυτικής Μακεδονίας και να χρησιμοποιήσω τις γνώσεις μου και τις δικές μου εμπειρίες ως νέος αυτού του τόπου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της νέας κυρίως γενιάς των πολιτών της Δυτικής Μακεδονίας. Θέληση πρώτα, όρεξη για δουλειά, ιδέες και γνώση έπειτα για τον τόπο μας στον οποίο μεγαλώσαμε και αγαπάμε και θέλουμε να συνεχίσουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια. Για να μείνουν οι νέοι άνθρωποι στον τόπο τους, για να ονειρεύονται ξανά εδώ με τους δικούς τους ανθρώπους, για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής που αξίζουμε όλοι μας, για να βρούμε λύσεις μαζί σαν ομάδα που έχουμε κοινούς στόχους, για να είναι στο επίκεντρο η μόρφωση των παιδιών μας και η εξέλιξη των νέων ανθρώπων, για να αφήσουμε πίσω όσα μας άφησαν οι δυσκολίες της τελευταίας δεκαετίας τουλάχιστον και να βάλουμε νέες βάσεις από την αρχή εκεί που χρειάζονται, όλοι μαζί για όλους μας και όχι ο καθένας για τον εαυτό του μόνο. Για όλους αυτούς τους λόγους, στις 8 Οκτωβρίου στηρίξτε με την ψήφο σας την προσπάθεια μου και την θέλησή μου να συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις στην πορεία της Δυτικής Μακεδονίας. Στηρίξτε τη νέα γενιά. Στηρίξτε Στρακαλή Παναγιώτη.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.