“ΕΛΠΙΔΑ” – Αναστασία Κουτσώνα: Γιατί οι νέοι οφείλουμε να ασχοληθούμε με την τοπική αυτοδιοίκηση

4 Οκτωβρίου 2023
15:33

Ο θεσμός της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι ένας από τους βασικότερους θεσμούς της δημοκρατίας μας, κύτταρο κοινωνικής συνοχής, αλλά και συμβολής στην αποκέντρωση και τον έλεγχο των εξουσιών. Η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να εκλέγεται από τον λαό, όχι με κομματικά κριτήρια, καθώς όπως ορίζεται στο σύνταγμα ο ρόλος της καθορίζεται ως ανεξάρτητος και αυτοτελής. Μοναδικό κριτήριο λοιπόν για την εκλογή της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης οφείλει να αποτελεί, το όραμα και το στρατηγικό σχέδιο του κάθε συνδυασμού με στόχο την πρόοδο της τοπικής κοινωνίας.

Οι νέοι με το υψηλό μορφωτικό επίπεδο, τις γνώσεις και τις καινοτόμες και προοδευτικές ιδέες τους, την όρεξη να δημιουργήσουν ένα πιο φωτεινό μέλλον για την περιοχή, οφείλουν να λάβουν ενεργό ρόλο στις εκλογές, όχι μόνο συμμετέχοντας στο ψηφοδέλτιο, αλλά και ψηφίζοντας με γνώμονα τη δημιουργία ενός πιο ελπιδοφόρου μέλλοντος γι’ αυτούς και τις επόμενες γενεές, τη διαμόρφωση πόλεων και περιφερειών εκσυγχρονισμένων με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα, στις οποίες θα μπορούν να μείνουν, να δημιουργήσουν, να εργαστούν, να αναπτύξουν τα ταλέντα τους και να συμβάλλουν στην εξέλιξη και αναγέννηση του τόπου. Γιατί αν δεν δράσουμε εμείς οι νέοι για ένα καλύτερο μέλλον, τότε ποιος θα το κάνει για εμάς?

Σκεπτόμενη λοιπόν τα παραπάνω έλαβα την απόφαση να συμπορευτώ και να στηρίξω τον συνδυασμό Ελπίδα με επικεφαλής την κ. Ζεμπιλιάδου, μια γυναίκα με άρτια επιστημονική κατάρτιση, τεχνοκρατικές γνώσεις, υπευθυνότητα, συνέπεια και σχέδιο για την πρόοδο του τόπου μας, με έμφαση στην ισομερή ενδυνάμωση όλων των περιφερειακών ενοτήτων και όλων των κοινωνικών ομάδων. Μια γυναίκα που δεν παραγκωνίζει τους νέους και τους έχει τοποθετήσει στο επίκεντρο, ενώ θεωρεί πως ο συνδυασμός των πιο έμπειρων αυτοδιοικητικών και των νεαρότερων με όρεξη, γνώσεις και καινοτόμες ιδέες, αποτελεί το κλειδί της επιτυχίας!

Εξάλλου εκτός από τα αξιόλογα πρόσωπα που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο μας, το οργανωμένο σχέδιο του συνδυασμού που εστιάζει σε 4 άξονες, την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, την ανάπτυξη μεγάλων υποδομών, αλλά και  ψηφιακών υποδομών, την ενίσχυση του συστήματος υγείας και την ανάπτυξη ενός οικονομικού μοντέλου που βασίζεται στην αγροδιατροφή, τον τουρισμό και τον πολιτισμό , μόνο την ανάπτυξη της περιφέρειας μας μπορεί να επιφέρει ως αποτέλεσμα.

Ως πολίτες λοιπόν, ιδιαίτερα εμείς οι νέοι, στις 8 Οκτωβρίου οφείλουμε να μην μείνουμε δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι προσμένοντας ίσως κάποιο θαύμα…  Ας πάρουμε την Ελπίδα στα χέρια μας!

 

Αναστασία Κουτσώνα

Φιλόλογος

MA Διεθνούς Δημόσιας Διοίκησης

Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος στην Π.Ε. Κοζάνης με το συνδυασμό «Ελπίδα» και
επικεφαλής την Γεωργία Ζεμπιλιάδου

3 σχόλια

  • Πολύ ωραία αυτά που γράφετε, ομως θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι στην πράξη ακυρώνετε τον εαυτό σας. Θα είχατε κάθε δικαίωμα να λέτε ότι λέτε εφόσον ο συνδυασμός που συμμετέχετε είναι ανεξάρτητος. Όλοι γνωρίζουμε τους κομματικούς μηχανισμούς που σας υποστηρίζουν ως συνδυασμό. Οπότε όλα αυτά μοιάζουν με έκθεση ιδεών και βρίσκονται σε ασυμφωνία με την πραγματικότητα.Μια αδρομερως τεμαχισμένη ασυμφωνία.

  • Συγχαρητήρια στην κοπέλα! Είναι ευχάριστο και ελπιδοφόρο να βλέπουμε νέους με γνώσεις,ήθος και όρεξη να δημιουργήσουν ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας, να συμμετέχουν ενεργά και πρέπει να στηρίξουμε την προσπάθεια τους! Καλή επιτυχία!

  • Συγχαρητήρια και καλή επιτυχία! Για να αλλάξει το κατεστημένο που μας έφερε στην σημερινή κατάσταση, χρειαζόμαστε νέους ανθρώπους σαν εσάς!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.