Η Δυτική Μακεδονία αξίζει και έχει ακόμα την ευκαιρία να προοδεύσει (Γράφει η Παρθένα (Ματίνα) Αμανατίδου

4 Οκτωβρίου 2023
17:23

Υπερήφανη για τις δυτικομακεδονικές ρίζες μου, έχω επιλέξει να ζω στην Κοζάνη, όπου έχω δημιουργήσει και τη δική μου οικογένεια. Εκτός από την αστείρευτη αγάπη για τον τόπο μας, με διακατέχει και αυθεντικό ενδιαφέρον αλλά και αγωνία για όσους κατοικούν, δραστηριοποιούνται και μεγαλώνουν σε αυτόν τα παιδιά τους. Κι επειδή, σε έναν κόσμο όπου η κοινωνική ευημερία είναι διασυνοριακή, όποιος νοιάζεται για τον τόπο του νοιάζεται και για τις όμορες περιοχές, αποφάσισα να διευρύνω την κοινωνική μου δράση και να θέσω τον εαυτό μου στην κρίση των συμπολιτών ως υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τον συνδυασμό του Γιώργου Κασαπίδη «Πορεία Δημιουργίας». Έχοντας υπηρετήσει πολλά χρόνια, με συνέπεια, στην αυτοδιοίκηση, απ΄ όπου συνέλεξα ουσιώδεις γνώσεις, πείρα και ανέπτυξα δεξιότητες απαραίτητες για την εκπλήρωση των υποχρεώσεων που υπέχει, εκτιμώ πως πληρώ τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια που απαιτούνται ώστε να συμμετέχω αποτελεσματικά στη νέα περιφερειακή αρχή. Πιστεύω στη δυναμική της Δυτ. Μακεδονίας. Πιστεύω στην ασύγκριτη φυσική ομορφιά της, την ξεχωριστή πολιτιστική κληρονομιά της και στους ευσυνείδητους πολίτες της. Αξιοποιώντας κατάλληλα αυτά τα χαρίσματά μας, μπορούμε να δημιουργήσουμε μια περιφέρεια δύναμης και ευμάρειας, με:

• ισχυρή οικονομία (ενισχυμένη τοπική αγορά, νέους επαγγελματικούς κλάδους και ευκαιρίες εργασίας για όλους)

• ποιοτική εκπαίδευση ( που δίνει σε κάθε παιδί και κάθε ενήλικα τη δυνατότητα να κυνηγήσουν τα όνειρά τους,)

• βιώσιμη ανάπτυξη (που προστατεύει το περιβάλλον και εξασφαλίζει την ποιότητα ζωής των πολιτών) και

• μια συμπεριληπτική κοινωνία, όπου κανείς δεν μένει πίσω. Στη Δυτ. Μακεδονία, υπάρχουν προκλήσεις κοινές σε κάθε δήμο και κοινότητα που την απαρτίζουν: Η απολιγνιτοποίηση, ένα εργασιακό καθεστώς που θέτει σε αέναη ανασφάλεια στους πολίτες και συνεπεία αυτών, η οικονομική κρίση και η διαρροή των νέων μας προς άλλες πιο φιλόξενες εργασιακά πόλεις έχουν αφήσει ένα σοβαρό αποτύπωμα στην περιοχή. Παρ’ όλα αυτά, εμείς στην Πορεία Δημιουργίας βλέπουμε ακόμα το «φως» του τόπου μας. Η επιτυχία μας να επιλύσουμε τα προβλήματα και να πετύχουμε την πρόοδο και την ανάπτυξη της περιοχής, όμως, θα εξαρτηθεί από την ικανότητά μας να συνεργαζόμαστε αγαστά και αποτελεσματικά, ως ενιαία οντότητα.

Γι αυτό κι εγώ, η Παρθένα (Ματίνα) Αμανατίδου, καλώ όποιον πιστεύει ότι η Δυτ. Μακεδονία αξίζει και έχει ακόμα την ευκαιρία να προοδεύσει, να ενώσουμε το πείσμα και την εργατικότητά μας και να συν-δημιουργήσουμε μια «φωτεινότερη» καθημερινότητα για όλους. Δεν ζητώ «λευκή επιταγή». Αυτό που ζητώ από τους συμπολίτες μου είναι να με γνωρίσουν. Και εφόσον θεωρούν ότι τους εκπροσωπώ, δεσμεύομαι να εργαστώ με ήθος και επάρκεια και να διεκδικήσω με όλες τις δυνάμεις μου όσα αξίζει η περιφέρειά μας.

5 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.