Χαιρετισμός της Λαϊκής Συσπείρωσης Κοζάνης για το εκλογικό αποτέλεσμα της 8ης Οκτωβρίου

10 Οκτωβρίου 2023
13:40

Χαιρετίζουμε όσους και όσες στήριξαν τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης. Ιδιαίτερα χαιρετίζουμε τους υποψήφιους αλλά και όλους όσους συνέβαλαν στην ενίσχυση της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Το αποτέλεσμα επιβεβαιώνει πως μέσα σε συνθήκες ενός ιδιαίτερα αρνητικού συσχετισμού για τα εργατικά-λαϊκά στρώματα, ενισχύεται και σταθεροποιείται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζεται σε επίπεδο Δήμου και Περιφέρειας.

Από την πρώτη στιγμή θέσαμε ότι το κριτήριο της ψήφου πρέπει να είναι το σύνολο των προβλημάτων που βιώνει ο λαός της Κοζάνης. Επιβεβαιώνεται με βάση το αποτέλεσμα πως σε τοπικό επίπεδο, πέρα από την προσπάθεια να καλλιεργηθεί ένα κριτήριο «χαλαρής», «συγγενικής» ψήφου, επιδρούν και επιπρόσθετοι μηχανισμοί χειραγώγησης και εξαγοράς,  που συνδέονται με την κυβέρνηση, με τοπικά επιχειρηματικά συμφέροντα, ιδιαίτερα στο φόντο της «μεταλιγνιτικής» εποχής και της μοιρασιάς μεταξύ ανταγωνιστικών επιχειρηματικών συμφερόντων.

Συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά, για να αποτελέσουμε τη μαχητική φωνή των διεκδικήσεων των εργαζόμενων, των βιοπαλαιστών αγροτών και αυτοαπασχολούμενων, της νεολαίας μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Το επόμενο διάστημα θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο, καθώς ο λαός θα  αντιμετωπίσει  την ακόμη πιο σκληρή επίθεση της κυβέρνησης. Οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης θα συμβάλλουν στην αναγκαία οργάνωση της πάλης.

Ο λαός της Κοζάνης δεν πρέπει να δείξει καμία αναμονή για το αποτέλεσμα του Β’ γύρου. Γι’ αυτό και καλούμε να καταδικαστεί και στο δεύτερο γύρο, με λευκό ή άκυρο, η πολιτική των συνδυασμών που και στα λόγια και στα έργα έχουν αποδείξει πως κινούνται στις ίδιες ράγες και θα υπηρετήσουν  την τοπική διοίκηση ως “μακρύ χέρι” του κράτους, των κυβερνήσεων και των επιχειρηματικών συμφερόντων. Θα μας βρουν απέναντι τους από τη θέση της αντιπολίτευσης, υπέρ των εργατικών – λαϊκών αναγκών των κατοίκων της πόλης και των χωριών.

5 σχόλια

  • Ρε παιδιά, και μου φάνηκε ένταξη η κ.Κουζιάκη και ικανή, αλλά γιατί κολλάτε στις ίδιες αρχές εδώ και τόσα χρόνια. Ειρικρι α δεν καταλαβαίνω τι θα κερδίσετε με το άκυρο και την απόχη. Πάρτε παράδειγμα το δήμο Αθηναίων. Τι κέρδισε η αποχή; τον ίδιο δήμαρχο.
    Μαζί σας, το δίλημα δημάρχου αυτή τη στιγμή είναι μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα αλλά κερδίζεις κάτι ουσιαστικό με το λευκό ή το άκυρο. Δεν το βλέπει κάποιος σαν αντίδραση γιατί δεν μετράει και 10π να ψηφίσουν δήμαρχος θα βγεί. Ας μου εξηγήσει κάποιος…!

  • Αγκυλωμενοι κι εσείς εκεί στο 5-6% θα είστε μια ζωη. Και στην Κοζάνη και πανελληνια.Αγωνιστες αλλά πάντα μια απ’ τα ίδια .Ο,τι δεν αλλάζει πεθαίνει, μάγκες. Το ότι φυτοζωειτε απλώς το ίδιο ειναι.Ακουστε και έναν παλιό φίλο.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.