Γιάννης Στρατάκης, Περ. Σύμβουλος ΕΛΠΙΔΑ-π. Νομάρχης Φλώρινας – Μπρος γκρεμός και…πίσω ρέμα, και το οφειλόμενο τεράστιο ευχαριστώ στους ψηφοφόρους της ΕΛΠΙΔΑΣ για αυτό το ωραίο ταξίδι!

10 Οκτωβρίου 2023
16:57

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία της καταμέτρησης των ψήφων για τις Περιφερειακές Εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, μιας αναμέτρησης που δυστυχώς βρήκε την ΕΛΠΙΔΑ εκτός της διεκδίκησης της πρώτης θέσης.

Όσο και αν μας λυπεί το αποτέλεσμα, νομίζω ότι κάναμε έναν πολύ δίκαιο και τίμιο αγώνα για το συμφέρον της περιοχής μας, έναν αγώνα για τον οποίο πρέπει να νιώσουμε όλοι και όλες περήφανες!

Ήμασταν ο μοναδικός Αυτοδιοικητικός Συνδυασμός που δεν είχε καμία ομηρία, εξάρτηση ή προέκτασηκομματική, ούτε ακούμπησε στα μεγάλα συμφέροντα που νέμονται την εξουσία στην περιοχή μας για να συνεχίσει η δουλειά… ως συνήθως.

Ο μοναδικός Συνδυασμός που παρουσίασε μια πραγματικά εναλλακτική πρόταση για την Δυτική Μακεδονία, και όχι απλώς μία αναδιανομή της εξουσίας με τα ίδια και τα ίδια πρόσωπα, που απλώς τώρα πάνε να αλλάξουν λίγο τις θέσεις τους.

Μακάρι να διαψευστώ και να διαψευστούμε, όμως γνωστοί είμαστε όλοι στο μικρό μας τόπο, και δυστυχώς η κατάσταση φέρνει στην επικαιρότητα πλέον το γνωστό ρητό «μπρος  γκρεμός και πίσω ρέμα».

Από τη μία ο γκρεμός με τα μεγάλα συμφέροντα και η μετριότητα, από την άλλη το ρέμα, η πιο αποτυχημένη Περιφερειακή αρχή που γνώρισε ποτέ η περιοχή, και στο βάθος οι αντικειμενικές επιδόσεις των ανθρώπων που μαζί διοικούσαν εδώ και πολύ καιρό, λέγοντας ναι σε όλα, και μετατρέποντας μας σε πρωταθλητές των αρνητικών ρεκόρ.

Θα πεις κανείς, Γιάννη είσαι πικραμένος, ο κόσμος μίλησε.

Θα διατηρώ την επιφύλαξή μου για τέτοιες απολιτικές προτάσεις, αφού «κόσμος» εξέλεγεπχ. και τον Τραμπ, «κόσμος» μας έχει φέρει και τον Μπέο, και γενικώς το τι ισχύει για τον «κόσμο» πολλές φορές δεν ταυτίζεται με το γενικό καλό και τις δυνάμεις της προόδου στην Ιστορία. Όμως ξανά λέω, μακάρι και να διαψευστώ.

Κλείνω το άρθρο με το τεράστιο ευχαριστώ που οφείλουμε στους ανθρώπους που μας στήριξαν και τώρα, και εδώ και πολύ καιρό, καθώς και όσους συμπορευτήκαμε μαζί!

Αυτή ήταν η τελευταία εκλογική αναμέτρηση στην οποία συμμετείχα και αισθάνομαι υπερήφανος που αυτό τον αγώνα τον δώσαμε μαζί με τη Γεωργία. Τη Γεωργία Ζεμπιλιάδου,που ξεχωρίζει για τις αποδεδειγμένες ικανότητες της. Της εύχομαι και δημόσια τα καλύτερα, επειδή τα κέρδισε με την συνεχή-συνεπή αυτοδιοικητική στάση της και της αξίζει έπαινος  γι΄αυτό!

Ένας αγώνας που έγινε μαζί με όλες και όλους εσάς όλα αυτά τα χρόνια, γι΄ αυτό που θεωρούσαμε σε κάθε στάδιο δίκαιο και συμφέρον για την περιοχή. Οι ευχαριστίες για την εμπιστοσύνη που μας δείξατε απεριόριστες!

Για όσους ξέρουν, ξεκίνησε η προσωπική μου προσπάθεια μαζί με άλλους συντοπίτες μου που είχαμε τις ίδιες ανησυχίες στα  καφενεία και τα στέκια ενός χωριού κάτω από το φουγάρο του υπό ανέγερση τότε νέου Ατμοηλεκτρικού Σταθμού Αμυνταίου-Φιλώτα. Νέοι τότε που επιστρέψαμε στον τόπο μας γιατί βρήκαμε δουλειές. Και θελήσαμενα τον αλλάξουμε. Τελειώνει τώρα με εμάς  αρκετά μεγαλύτερους πλέον, και με τα παιδιά και τα εγγόνια μας δυστυχώς μακριά, για να τα καμαρώνουμε.

Ένας αγώνας, μία διαδρομή, για την οποία αισθάνομαι προσωπικά υπερήφανος γιατί είχε ένα γνήσιο ενδιαφέρον για τα κοινά που χαρακτήριζε και χαρακτηρίζει ακόμα τη γενιά μας.

Μακριά από την πολύ δημοσιότητα, τις μικροεξυπηρετήσεις, την επικοινωνία και τις βόλτες με αστέρες της showbiz, χωρίς να είναι ποτέ ουσιαστική για εμάς η υποστήριξη των παντοδύναμων παιχτών πλέον – του κομματικού παράγοντα,του χρήματος, και των ΜΜΕ (υπάρχουν ευτυχώς και εξαιρέσεις) – που αλλοιώνουν πολλές φορές τις ιδέες μας και όσα πιστεύουμε ως δίκαια.

Καιρός να αναλάβουν τα νέα πρόσωπα τα οποία θα συνεχίσουμε να τα κρίνουμε ως ενεργοί πολίτες των κοινών, όπως κάναμε πάντα. Ο αγώνας να μην τελειώνει ποτέ!

 Και για την επόμενη εκλογική μάχη 15-10-23 στην Περιφέρεια :

Το 70% πρόκρινε κάτι ριζικά διαφορετικό από αυτό που πιστεύουμε και προτείναμε εμείς ως Συνδυασμός ΕΛΠΙΔΑ!

Δυστυχώς  ή ευτυχώς  στη Δημοκρατία γίνεται αυτό που θέλει η πλειοψηφία.

Άς αποφασίσει λοιπόν αυτή η πλειοψηφία του 70% που συγκέντρωσαν οι άλλοι δύο, πλέον μονομάχοι της επόμενης Κυριακής, ποιος θα ηγηθεί της Περιφέρειας!

 Για τους υπόλοιπους ισχύει το δίλλημα, αν θα πέσουν στο Γκρεμό ή θα μπούν στο ρέμα!

Υ.Γ.:Συνυπολογίζοντας βεβαίως και τα διαφαινόμενα πρόσωπα και τους ρόλους αυτών που θα πρωταγωνιστήσουν, ανάλογα με το ποιος θα ηγηθεί της Περιφέρειας!.

26 σχόλια

  • Γιάννη το μεγάλο πρόβλημα είναι γιατί οι μισοί πολίτες απέχουν από την εκλογική διαδικασία.
    Αν απαντήσουμε σε αυτό θα βγάλουμε χρήσιμα και ουσιαστικά συμπεράσματα.

    Από εκεί κι έπειτα, θα περίμενα την αυτοκριτική σου τώρα στο τέλος του δρόμου που το αποτέλεσμα όλων των αγώνων σας, δεν ήταν ευοίωνο για την παραμονή της νέας γενιάς εδώ, στην Δυτική Μακεδονία.

      • Του Αμανατίδη τα πρόσωπα ειναι δοκιμασμένα , τα γνωρίζουμε απο τον Κασαπίδη ούτως η άλλως και είδαμε τι κάνανε . Του Κασαπίδη ειναι σαφώς πιο φρέσκα πρόσωπα

        • Καλλιστεία βλέπεις?Τι να τα κάνεις τα νέα πρόσωπα όταν έχεις τον πιο εγωκεντρικό (κι ευτυχώς απερχόμενο Περιφερειάρχη) που γνώρισε ο τόπος?

  • Καμία κομματική προέκταση, αν εξαιρέσουμε το μισό ΠΑΣΟΚ και τον μισό ΣΥΡΙΖΑ που παρέλασαν προεκλογικά για στήριξη. Αθεράπευτοι ΠΑΣΟΚοι, για όλα φταίνε οι άλλοι. Λες και αυτοί δεν φέρουν καμία ευθύνη για την κατηφόρα του τόπου. Υποτιμάτε τη νοημοσύνη του κόσμου. ΘΑ μας έσωζε η Ζεμπιλιάδου, με το μοτο “να μείνουν τα παιδιά μας στον τόπο μας” (όποιος κατάλαβε κατάλαβε).

  • Είναι ο Αμανατιδης γκρεμός; Δεν είσαι καλά σίγουρα. Καλά που ήταν αυτός και είδε άσπρη μέρα η Δυτ. Μακεδονία. Η παλιά καταπράσινη ΑΝΚΟ του Πάρη πόσες μελέτες έκανε και εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ. Τότε που βολευατε μόνο τα δικά σας παιδιά ήταν καλός ο Αμανατιδης.Θέλεις να μιλήσουμε, να αναφέρουμε ονόματα ένα ένα. Εδω και 25 χρόνια βολευονταν μια χαρά και ωραία και μεταγράφηκαν μετά σε διαχειριστικες και περιφέρειες. Παντού εσείς αλλα ο κόσμος άλλαξε,σας βαρέθηκε. Θέλει τον Αμανατιδη. Καλά που πήρατε και τον Σύριζα και ανέβηκε το ποσοστό σας.

  • Εγώ προτιμώ τον γκρεμό είναι πιο ηρωικός ο θάνατος. Ντροπή σας να μιλάτε έτσι,εσείς που βουλιαξατε την Ελλάδα με τα Χρηματιστήρια, με το λεφτά υπάρχουν και κοροιδεψατε τον κόσμο.Που δημιουργήσατε έναν μηχανισμό στη διοίκηση, στη ΔΕΗ δικό σας. Σε όλους του Συνδικαλιστικους φορείς είστε πλειοψηφία από παλιά και έχετε ριζώσει.Ευτυχώς που είχατε και λίγους όπως η Παπανδρέου η Βάσω που όρισαν τον ΑΣΕΠ και είδαν λίγο φως και τα άξια παιδιά της Ελλάδας.

    • Πέστα χρυσοστομε ,να αγιάσει το στόμα σου.Μιλανε και αυτοί που το μόνο που κατάφεραν όλα αυτά τα χρόνια είναι ένας κομματικός στρατός με διαστάσεις Λερναίας Ύδρας.Παντου αυτοί.και πάντα.

  • Προσωπικά επιλέγω το <> γιατί πιστεύω στο αύριο του Τόπου που Ζω.
    Εσείς ως ενεργός πολίτης και μάλιστα υποψήφιος ζητήσατε την ψήφο χιλιάδων πολιτών της Δυτικής Μακεδονίας, με τα λεγόμενα σας συμφωνείται στην λογική της Λαϊκής Συσπείρωσης Άκυρο και Λευκό .. ? άραγε τι πρέπει να κάνουμε στην Πάτρα στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις που Δημοκρατικοί Προοδευτικοί Πολίτες πρέπει να αποφασίσουν ποιους θα εκλέξουν, και ποιους θα δώσουν τα ηνία του τόπου τους κ. Στρατάκη.
    Δεν μας αναφέρατε ότι στον συνδυασμό ελπίδα υπήρχε η στήριξη και η επιλογή του αρχηγού του συνδυασμού ήταν από το κεντρικά γραφεία ΠΑΣΟΚ & ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να έχει λόγο το μέλος του κόμματος η Νομαρχιακή και δημοτική οργάνωση (πλήν του Σύριζα).
    Εκ του αποτελέσματος απότυχε παταγωδώς το πείραμα της συνεργασίας δύο μεγάλων κομμάτων σε ένα πολιτικό και κοινωνικό περιβάλλον που ευνοούσε την ανατροπή και την πρωτιά ενός δυναμικού συνδυασμού κατά τα λεγάμενα σας, απλώς δεν έπεισε το όλο σχήμα και οι Πολίτες αποφάνθηκαν στην Κάλπη. Εκτός αν θεωρείται και εσείς τους χιλιάδες πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας με τα λεγάμενα σας ( …Θα διατηρώ την επιφύλαξή μου για τέτοιες απολιτικές προτάσεις, αφού «κόσμος» εξέλεγεπχ. και τον Τραμπ, «κόσμος» μας έχει φέρει και τον Μπέο, και γενικώς το τι ισχύει για τον «κόσμο» πολλές φορές δεν ταυτίζεται με το γενικό καλό και τις δυνάμεις της προόδου στην Ιστορία.
    Το ρέμα κ. Στρατάκη είναι η Ζωή το Μέλλον εμείς οι Πολίτες θα του δώσουμε την κατεύθυνση που θέλουμε αφήστε να αποφασίσουμε εμείς τι θα πράξουμε την Κυριακή 15 του Οκτώβρη και όχι μόνο το 70 % γιατί το Μέλλον είναι τα παιδιά μας.
    υ.σ. Καλό θα είναι να ψάξετε τα δικά σας λάθη και παραλείψεις που οδήγησαν τον συνδυασμό Ελπίδα στην Τρίτη θέση που λάβατε, κάνοντας την Αυτοκριτική σας στο πρόγραμμα και στα πρόσωπα που επιλέξατε να ηγηθούν του Συνδυασμού Ελπίδα.
    Και όπως αναφέρατε «μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα».
    Προσωπικά επιλέγω το ρέμα αποφασίστε και εσείς την μόνη σας επιλογή που μένει για εσάς..

    Περτσινίδης Κωνσταντίνος
    Μέλος του ορθόδοξου ΠΑΣΟΚ

  • ωστε δεν ειχατε καμια ομηρια ουτε κομματικη εξαρτηση.Να τετοια ακουω και γελαω.Να ξεχασουμε την Βεττα και τον Φαμελλο στην κεντρικη ομιλια της Γεωργιας.

  • Μια ζωή οι ίδιοι είστε! Μια ζωή φταίνε για όλα οι άλλοι. Αυτοκριτική μηδέν. Επιτέλους θα απαλλαγούμε από εσάς. Σπίτια σας!

  • Σας άκουγα στα περιφερειακά και ομολογώ ότι συμφωνούσα σε ορισμένα μαζί σας. Αλλά να μας έρχεστε τώρα και να μιλάτε για ανεξάρτητο συνδυασμό εδώ γελάμε πολύ.Δεχθηκατε την στήριξη του Σύριζα. Συμφωνώ ως εδώ αλλά να πηγαίνετε στις συγκεντρώσεις του σύριζα εδώ σημαίνει ότι την ζητούσατε. Άλλο να σε στηρίζω και άλλο να επιμένω στην στήριξη. Αλλά στο δια ταύτα να λέτε ότι από τους δύο της Κυριακής δεν επιλέγω κανέναν σας υποτιμά πολύ. Δηλαδή ας αποφασίσουν οι άλλοι για το αποτέλεσμα, για την τύχη της Δυτικής Μακεδονίας και το λέτε εσείς ένας έμπειρος πολιτικός και προπάντων αυτοδιοικητικός. Έκλαψα με τα φουγάρα του Φιλώτα που σας έδωσε δουλειά στον τόπο, στα νέα παιδιά. Λυπάμαι πολύ.

  • Η Βετα λέτε να μιλήσει για τον δεύτερο κύκλο; Δεν νομίζω. Ο Φαμελος ο Σωκράτης ούτε. Κατά τα άλλα γέλαγε για το υδρογόνο με την ξεχασμένη Σπυράκη. Ο Σωκράτης ο Βαταλης ούτε αυτός, αλλά μάλλον κάντε ότι θέλετε, δεν δίνουμε γραμμή. Η Μαρκογιαννακη δεν κατάλαβα τίποτα από τα λεγόμενα εκτός αν είμαι κουτος.Πως κατάντησε η πολιτική. Παλιά υπήρχαν τα κόμματα, υπήρχαν οι ιδεολογίες, τα προγράμματα, οι διαχωρισμοί, οι κόκκινες γραμμές. Θα ήταν ο Ανδρέας και δεν θα τοποθετούνταν;Και στο Ωνασειο με τραχιοστομια πάλι θα μιλούσε. Δεν έχουμε παιδιά Απόκριες, εκλογές για το μέλλον του τόπου μας έχουμε. Συμμαζευτείτε και υψωστε πολιτικό ανάστημα.

  • Αναρωτηθείτε καλύτερα γιατί δεν πείσατε τον κόσμο…. όχι 1, ούτε 2 αλλά 3 φορές…
    Όσο σας ψήφιζαν και γινόταν τα δικά σας κόλπα όλα ήταν καλά τώρα φταίει ο ντουνιάς….

  • Δεν θα τον κρίνω τον Αμανατιδη από την πολιτική πλευρά γιατί θα ανοίξουμε μεγάλη κουβέντα για πολλούς,ντεμεκ ΝΔκρατες που στήριξαν άλλους χώρους. Όσον αφορά όμως για την μετριότητα που αναφερετε εδώ σφαλλετε περίτρανα γιατί ο Αμανατιδης είναι πολύ ικανός.

    • Ικανός που; Στο οτι ηταν δ/ντης σε μονοπωλιακή επιχείρηση ; Βρε θέλετε και τα λέτε , γνωρίζετε απο οικονομία και όρους αγοράς η μόνο για πάνελς;;

  • Ο συνδυασμός που με το μπαστουνακι του ΣΥΡΙΖΑ κούτσα κούτσα πήρε την θέση που του άξιζε.Αυτο που με λυπεί είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι που σας διαβάζουν και σας ακούνε και μετά αναρωτιούνται αν λειτουργούν σωστά τα αισθητήρια.

  • Εγώ δεν σας ψήφισα και χαίρομαι γι’αυτή την απόφαση μου.Αμανατιδης είναι ο μόνη σοβαρή υποψηφιότητα.Οι υπόλοιποι δεν δεν

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.