prwtoselida


       

Παράπονο αναγνώστριας: Έλεος πια με τα πεζοδρόμια της πόλης

12 Οκτωβρίου 2023
14:44
Έλεος πια με τα πεζοδρόμια της πόλης. Δεν μπορούμε να ανεβάσουμε τα καροτσια από το ύψος δεν υπάρχουν ραμπες πηγαίνετε μια βόλτα δίπλα στα Γρεβενά να πάρετε μια ιδέα αν δεν ξέρετε πως να τις κάνετε… Επίσης όταν βρέχει γλιστράνε επικίνδυνα… Αφήστε τα θα.. θα.. και επιτέλους κάντε κάτι για το καλό των συμπολιτών σας…

18 σχόλια

  • Δεν υπάρχει σωτηρία με τον μαλούτα.

    Η μόνη λύση είναι να δωθεί η ευκαιρία σε νέους ανθρώπους που ζουν αυτοί και τα παιδιά τους στην πόλη.

    Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση

      • Από ότι γνωρίζω τα παιδιά του Κοκκαλιαρη δεν έλαβαν φωτοβολταϊκά… όπως οι θυγατέρες και τα ανίψια…..

        Εκτός και αν ο Μαλουτας έγραφε στο πρόγραμμά του για τα φωτοβολταϊκά….

  • Ο μονάρχης μαλούτας και το κατεστημένο που τρώει με χρυσά κουτάλια εδώ και 35 χρόνια δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα.

    Εμείς όλοι οι οποίοι ζούμε τις επιπτώσεις της κρίσης και τις απολιγνιτοποίησης καθημερινά θέλουμε να αλλάξουν πράγματα μαλούτα.

    Επειδή όλοι δεν έχουμε την τύχη οι θυγατέρες μας να βρίσκονται στην Αθήνα και να εισπράττουν από φωτοβολταϊκά που δεν δούλεψαν ποτέ για να τα αποκτήσουν. Για αυτό θα στείλουμε και τους γονείς τους εκεί για να κάνουμε παρέα.

    Ο κόσμος επιτέλους ξύπνησε. Το 64% θα διώξει το 36%.

    Ψηφίζω Γιάννη Κοκκαλιάρη

  • Στην Πτολεμαΐδα έχει και πολλά αυτοκίνητα που παρκάρουν στα πεζοδρόμια. Η αστυνομία κοιμάται ύπνο βαθύ, περνάει απο δίπλα και κάνει οτι δεν βλέπει…

  • Από πότε η αλαζονεία στο 34% του Μαλουτα όταν το υπόλοιπο 64% δεν εξέφρασε γνώμη;

    Ο Μαλουτας έδωσε 480.000 ευρώ στο Βατερό για πεζοδρόμια…αφού συμφώνησε το τοπικό για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε 3.000 στρέμματα!!

    Δήμος Κοζάνης: Νέα πεζοδρόμια, κιγκλιδώματα προστασίας και διαβάσεις πεζών αποκτά η Κοινότητα Βατερού
    Ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της Κοινότητας Βατερού έρχεται να ικανοποιήσει το έργο ανακατασκευής και επισκευής των πεζοδρομίων του κεντρικού δρόμου της Κοινότητας.

    Η σύμβαση του έργου υπεγράφη από το δήμαρχο Κοζάνης Λάζαρο Μαλούτα και τον ανάδοχο του έργου, την Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2021, στο δημαρχείο. Το «παρών» στη διαδικασία έδωσε και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Βαγγέλης Σημανδράκος.

    Αναλυτικότερα, οι εργασίες που πρόκειται να εκτελεστούν στην Κοινότητα Βατερού περιλαμβάνουν την ανακατασκευή των πεζοδρομίων σε όλο το μήκος της Εθνικής Οδού Κοζάνης – Ιωαννίνων εντός του οικισμού της κοινότητας Βατερού, καθώς και σε όλες τις κάθετες σε αυτή οδούς για μήκος περίπου 10 μέτρων. Συγκεκριμένα, θα γίνει καθαίρεση όλων των πεζοδρομίων, των κρασπέδων και των ρείθρων σε όλο το μήκος κατασκευής τους, εκσκαφή σε βάθος για να δημιουργηθεί η κατάλληλη υποδομή για την τοποθέτηση των κρασπέδων και την κατασκευή των πεζοδρομίων και των ρείθρων. Επίσης, σε όλο το μήκος της κεντρικής οδού και τις κάθετες θα τοποθετηθούν σιδηρά κιγκλιδώματα, ενώ θα κατασκευαστούν περίπου 20 διαβάσεις πεζών.

    Ο προϋπολογισμός ανέρχεται 468.500 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%), με αρχική συμβατική δαπάνη 361.466,03 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. (24%).

    Το έργο πρόκειται να χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών «Φιλόδημος II», ενώ το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης είναι 12 μήνες.

    https://kozan.gr/archives/384039

    • Τα μασλατια μπιτσαν Μαλουτακια.

      Όλο το σύστημα Κουκουλοπουλου Βλατη και των υπολοίπων θα πάει σπίτι του μια για πάντα.

  • Δεν είναι μόνο αυτά τα προβλήματα. Ξεκολημμενα πλακάκια σου πετούν νερό κ λάσπη μόλις τα πατήσεις, ρίζες δένδρων τα έχουν τιναξει κ πάντα πρέπει να κοιτάς που πατάς μην πέσεις,γύρω από τα δένδρα στο πάνω μέρος της Δημοκρατίας στα ΣΟΑ λείπουν πλακάκια κ οι τρύπες είναι τεράστιες . Από τύχη δεν σπάζεις πόδι και το κυριότερο ποτέ ο δήμος δεν καθάρισε πεζοδρόμια. Αν πας σε άλλες πόλεις οι οδοκαθαριστες είναι πάνω στα πεζοδρόμια κ τα σκουπιζουν. Βρωμιά παντού. Οι δρόμοι πλην κεντρικών δεν πλένονται κ δεν καθαρίζονται ποτέ. Οι ελάχιστοι καθαριστες πετούν μια βουρτσια κ φεύγουν.

  • Δυστυχώς υπάρχει η τάση στο Δήμο Κοζάνης μπροστά απο κατοικίες παλιές ή άκτιστα οικόπεδα να μην ανανεώνονται τα πεζοδρόμια πχ οδός Ολύμπου.

  • H διοίκηση Μαλούτα δε θέλει να αλλάξει κάτι. γιατί για να αλλάξει πρέπει να υποχρεωθούν να εργασθούν οι εργαζόμενοι του Δήμου που είναι η κύρια πηγή ψηφοφόρων Κουκουλόπουλου Μαλούτα εδώ και 33 χρόνια. οπότε μην περιμένετε να αλλάξει κάτι στην Κοζάνη με Μαλούτα. και καμιά φορά για να φύγει κάποιος που είναι άχρηστος πρέπει να έρθει απλώς κάποιος άλλος άπεριος μεν αλλά διαφορετικός. οπότε, είναι προφανές τι πρέπει να γίνει αν θέλουμε να αλλάξει κάτι.

  • Στη συμβολή της Οδού Ξ. Τριανταφυλλίδη και Π. Χαρίση, η προηγούμενη δημοτική αρχή έκανε ράμπες αναπήρων σε όλες τις πλευρές. Ως αποτέλεσμα έγινε ένα πολύ ωραίο parking για διάφορους επιτήδειους. Εκτός αυτού, η αγαπητή τάξις των delivery boy και γενικά των δικυκλιστών, βρήκε δρόμο να παρακάμπτει αυτούς που περιμένουν στο stop για να μπουν στην Π. Χαρίση και περνάει ανεμπόδιστα, συχνά με σοβαρό κίνδυνο να προκαλέσει ατύχημα και να βρεθούν τα μέλη της στη θέση του θύματος με τα οχήματα που κατεβαίνουν την Π. Χαρίση, μιας και δεν υπάρχει ορατότητα για επαρκή έλεγχο.

    Είμαστε μια ωραία και πολιτισμένη πόλη.

  • Πάντως εγώ έχω αδυναμία στα πεζοδρόμια που καθώς περπατάς ξαφνικά πετάγεται μπροστά σου μια κολόνα της ΔΕΗ ή τα σκαλοπάτια ενός σπιτιού. Και δεν φταίει μόνο ο Μαλουτας (που σιγιθρα φταίει). Φταίνε όλοι οι Δήμαρχοι των τελευταίων 30 ετών.

  • Για πια πεζοδρόμια μιλάμε???
    Αυτά που μετά τον “Σωσμό” και την οργιώδη ανοικοδόμηση στενεψαν τόσο πολύ(γιατί άραγε??)που δεν περπατά κανείς επάνω σ’αυτά 1)λόγω των ακαθαρσιών 2)που έχουν ξεκολλήσει και σε λερώνουν μόλις πατήσεις3)λόγω εμποδίων ενα πλακακι φάρδος και έχει και κολώνα 3)γιατί απλά δεν υπαρχουν!!!
    Κοζάνη η πόλη με τους πεζούς μέσα στον δρόμο!!!
    Άϊ καλή απουκρά κ’τχρον.

  • Προσπάθησα και εγώ να πάω από την πλατεία στο δημοτικό πάρκο (Π. Χαρίση) με το καρότσι. Κάποια σημεία ήταν απαράδεκτα, χαλασμένα ή ξεκολλημένα πλακάκια , ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων από ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, χρήση των πεζοδρομίων από ιδιοκτήτες επιχειρήσεων ψυχαγωγικού σκοπού προς εξυπηρέτηση των πελατών τους, παρκαρισμένα οχήματα κτλ. εμείς πως θα κινηθούμε σε αυτήν την πόλη; Η δημοτική αστυνομία τα βλέπει;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι