ΕΠΑΛ Σιάτιστας «Αναστάσιος Τσίπος: Διαγωνισμός για τη δημιουργία λογότυπου

13 Οκτωβρίου 2023
17:09
Κανένα σχόλιο

ΕΠΑΛ Σιάτιστας «Αναστάσιος Τσίπος

Το ΕΠΑ.Λ. Σιάτιστας προκηρύσσει διαγωνισμό για τη δημιουργία λογότυπου. Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν μαθητές/τριες του ΕΠΑΛ Σιάτιστας και απόφοιτοι/ες του Σχολείου μας (ΤΕΛ, ΤΕΕ, ΕΠΑΛ) με τις ακόλουθες προδιαγραφές, όρους και κριτήρια:

Περιγραφή διαγωνισμού

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η ανάδειξη του καλύτερου λογότυπου το οποίο θα αποτελέσει το σύμβολο του Σχολείου μας. Το λογότυπο πρέπει να χαρακτηρίζει το σχολείο μας, το ρόλο, την αποστολή του και την πόλη-έδρα του σχολείου μας, τη Σιάτιστα. Η πρωτοτυπία, η έμπνευση και ο συμβολισμός είναι τα βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να αποτυπώνονται σε αυτό. Το λογότυπο θα συνοδεύει όλες τις εκδηλώσεις και δραστηριότητες του σχολείου μας, τα διαβιβαστικά, τα έγγραφα, άλλα έντυπα και στοιχεία επικοινωνίας του. Το λογότυπο πρέπει να είναι μοντέρνο και καινοτόμο, εύκολα αναγνωρίσιμο και να ξεχωρίζει / διαφέρει από οποιοδήποτε άλλο. Το σχέδιο θα πρέπει να είναι έγχρωμο, αλλά θα πρέπει να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ασπρόμαυρο, κατά περίπτωση.

Δικαίωμα Συμμετοχής

Ο Διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές/τριες του σχολικού έτους 2023-2024 αλλά και μαθητευόμενους/ες των τάξεων μαθητείας 2023-2024 και απόφοιτους/ες πτυχιούχους/ες όλων των τύπων του σχολείου μας (ΤΕΛ, ΤΕΕ και ΕΠΑΛ) παλαιότερων ετών.

Όροι και Προδιαγραφές

∙ Επιτρέπεται μόνο μια συμμετοχή από κάθε ενδιαφερόμενο/η.

Λεπτομέρειες – τεχνικά χαρακτηριστικά διαγωνισμού

∙ Κάθε συμμετοχή θα πρέπει να περιλαμβάνει μια ελληνική εκδοχή του λογότυπου: Επαγγελματικό Λύκειο Σιάτιστας «Αναστάσιος Τσίπος»

∙ Κάθε συμμετοχή θα περιλαμβάνει την έγχρωμη και την ασπρόμαυρη εκδοχή του λογότυπου. Θα πρέπει να δοθεί ακριβής περιγραφή των χρωμάτων που θα προταθούν.

∙ Το αρχείο θα πρέπει να παραδοθεί σε υψηλής ανάλυσης png, jpeg ή/και pdf ή και σε έντυπη μορφή.

∙ Απαγορεύεται η χρήση περισσοτέρων από δύο γραμματοσειρών (fonts), αλλά και γραμματοσειρών που δεν είναι ελεύθερες προς χρήση.

∙ Το λογότυπο δεν πρέπει να είναι ή να περιέχει εικόνες, φωτογραφίες, πρόσωπα, εμπορικά σήματα, διακριτικά γνωρίσματα, φραστικά μηνύματα ή άλλα στοιχεία για τα οποία ο/η διαγωνιζόμενος/η δεν έχει άδεια χρήσης και δεν μπορεί να παραχωρήσει άδεια δημοσίευσης, χρήσης, αναπαραγωγής, έκδοσης και εκμετάλλευσης.

∙ Με την αποστολή της δημιουργίας του / της, κάθε διαγωνιζόμενος/η αποδέχεται ότι:

∙ Η δημιουργία του/της θα αποτελεί πλέον πνευματική ιδιοκτησία του ΕΠΑ.Λ. Σιάτιστας.

∙ Μετά την επιλογή του νέου λογότυπου όλα τα αποκλειστικά δικαιώματα για χρήση, δημοσίευση, διαφήμιση, αντιγραφή, αλλαγή, τροποποίηση και αναπαραγωγή με όλους τους πιθανούς τρόπους ανήκουν στο ΕΠΑ.Λ. Σιάτιστας.

Άτομα τα οποία θα αποστείλουν στο διαγωνισμό δημιουργίες που αποτελούν πνευματικές ιδιοκτησίες άλλων, θα φέρουν την αποκλειστική ευθύνη, σε περίπτωση δικαστικής διαμάχης.

Υποβολή

 Κάθε συμμετοχή θα πρέπει να υποβληθεί σε ηλεκτρονική μορφή σύμφωνα με τις παραπάνω προδιαγραφές στο e-mail: [email protected] ή [email protected]

Κατά την υποβολή θα πρέπει να δίνονται και τα παρακάτω στοιχεία: Ονοματεπώνυμο, Ειδικότητα, ΑΤ ή ιδιότητα, κινητό τηλέφωνο, e-mail επικοινωνίας του/της συμμετέχοντα/σας και πολύ συνοπτικά το σκεπτικό του/της δημιουργού για τη συγκεκριμένη πρόταση/σύμβολο.

Προθεσμία υποβολής μέχρι την Παρασκευή 22/12/2023

Διαδικασία Αξιολόγησης

Οι συμμετοχές θα αξιολογηθούν από Επιτροπή του σχολείου από τους καθηγητές, μαθητές, γονείς.

Κριτήρια Αξιολόγησης Τα κριτήρια αξιολόγησης θα είναι τα παρακάτω:

∙ το λογότυπο θα πρέπει να παραπέμπει στο ρόλο, την αποστολή του σχολείου και την πόλη της Σιάτιστας,

∙ είναι πρωτότυπο, αυθεντικό και ευφάνταστο,

∙ είναι ευδιάκριτο, λιτό και να απομνημονεύεται εύκολα,

∙ διακρίνεται για την καλλιτεχνική, σχεδιαστική και τεχνική του αρτιότητα,

∙ είναι δυνατή η αποτύπωσή του σε οποιοδήποτε υλικό και μέσο (συμπεριλαμβανομένων ιστοσελίδων, περιοδικών, συσκευασίες σε δισδιάστατη και τρισδιάστατη απόδοση).

Έπαθλο Νικητή/τριας

Ο/Η νικητής/τρια του Διαγωνισμού θα λάβει ως τιμητικό έπαθλο μια ταμπλέτα (tablet) και χρηματικό έπαθλο τουλάχιστον 200€. Πιθανά μικρότερο έπαθλο, για το 2ο καλύτερο. Η δημιουργία του/ της θα αποτελέσει το επίσημο λογότυπο του ΕΠΑΛ Σιάτιστας. Επίσης, θα βραβευτεί σε ειδική τελετή από την Διευθύντρια Εκπαίδευσης και τον Δήμαρχο Βοΐου στον ετήσιο χορό της Γ’ Τάξης του ΕΠΑΛ και το όνομα του/ της θα ανακοινωθεί σε δελτίο τύπου και όλα τα μέσα της Σιάτιστας και Π.Ε. Κοζάνης.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.