Κρόκο για τέταρτη συνεχή χρονιά θα συγκομίσουν τρείς καλλιεργητές στο Ανατολικό Εορδαίας με την φετινή παραγωγή, κατά τις εκτιμήσεις τους, να κυμαίνεται σε ικανοποιητικά επίπεδα, σχεδιάζοντας σε κάποιες περιπτώσεις, ακόμη και την επέκταση των δραστηριοτήτων τους με την αύξηση του αριθμού των εκτάσεων.
Τόσο το μικροκλίμα όσο και τα εδαφολογικά στοιχεία των χωραφιών, χωρίς να έχουν εκπονηθεί κάποιες μελέτες, συνηγορούν στην επιλογή των αγροτών για την ευδοκίμηση και απόδοση του φυτού, αν και όπως αναφέρουν, πριν από αρκετά χρόνια, είχαν τολμήσει ανάλογο εγχείρημα και καλλιεργητές στο Καρυοχώρι.
Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν συνδέεται με την αναζήτηση εργατικών χεριών, και μάλιστα αρκετά, ώστε το προϊόν να αποθηκευτεί έγκαιρα, καθόσον η διαδικασία της συλλογής του άνθους απαιτεί συνεχή προσοχή, υπολογίζοντας πως οι δαπάνες γενικότερα, είναι αρκετά υψηλές.
Οι τιμές που διατίθεται ο Κρόκος στην Αγορά κυμαίνονται από 1200- 1500 ευρώ το κιλό.
ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ