prwtoselida


       

ΣΕΕΕΝ για κινητοποίηση για την τηλεθέρμανση στην πύλη του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου: Η πράσινη ανάπτυξη είναι ένα ψέμα, φτώχια ανεργία, σπίτια παγωμένα

18 Οκτωβρίου 2023
19:11

Σε κινητοποίηση στην πύλη του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου προχώρησαν σωματεία της Κοζάνης με αφορμή την καθυστέρηση έναρξης της τηλεθέρμανσης. Η έναρξη της ήταν προγραμματισμένη για την Κυριακή 15 Οκτώβρη και σήμερα Τετάρτη 18 Οκτώβρη  ξεκίνησε η λειτουργία της μονάδας 4 του ΑΗΣ που θα δώσει θερμική ενέργεια στη ΔΕΥΑΚ που θα χρειαστεί 2-3 μέρες για την επαρκή θέρμανση της πόλης.

Όπως δήλωσαν οι συνδικαλιστές η κατάσταση αυτή δεν είναι κεραυνός αν αιθρία και αποτελεί εικόνα από το μέλλον. Ακόμα και με τη λειτουργία της μονάδας 4 σε περίπτωση βλάβης της πάλι θα είμαστε στο αέρα. Η παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ Α.Ε, η λειτουργία της ΔΕΥΑΚ Α.Ε με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια  έχει οδηγήσει τα κέρδη και οι ζημιές τους, να καθορίζουν για το αν θα έχει θέρμανση ο λαός της Κοζάνης.

Με συνθήματα όπως « η πράσινη ανάπτυξη είναι ένα ψέμα, φτώχια ανεργία, σπίτια παγωμένα» οι συγκεντρωμένοι διαμήνυσαν την αποφασιστικότητα τους να αντιπαλέψουν την πολιτική που έχει μετατρέψει το ρεύμα και τη θέρμανση ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα, ότι δεν θα επιτρέψουν να μείνει η πόλη ούτε μια μέρα χωρίς τηλεθέρμανση στο χειμώνα που είναι μπροστά μας.

Απαίτησαν να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη παροχή θερμικής ενέργειας προς τη ΔΕΥΑΚ καθόλη τη διάρκεια του χειμώνα. Να μην υπάρξει σκέψη για αύξηση της τιμής της μέσα σε αυτές τις συνθήκες ακρίβειας για τα εργατικά –λαϊκά νοικοκυριά.

     Παράλληλα κάλεσαν τους εργαζόμενους στην σύσκεψη των σωματείων την Τετάρτη 25 Οκτώβρη, στις 7:00μ.μ στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης για την οργάνωση του αγώνα για το ζήτημα της θέρμανσης.

 

17 σχόλια

    • Πολύ έξυπνο, μην μας πείς τι ψήφισες γιατί είναι φως φανάρι! Προσευχόμαστε για σένα και τους ομοίους σου…

  • Το καλό με το πληκτρολόγιο είναι ότι μπορούν οι βλάκες να κρύβονται πίσω από την ανωνυμία. Να σας έβλεπα να τα λέτε καταφατσα στους γείτονες σας και τί στον κόσμο….

    • Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας, κόβω αποδείξεις (ξοδεύω μόνο το χαρτί) αλλά δεν τις δηλώνω ποτέ, ούτε τα ακίνητα (εχω σπίτι 400 τμ αλλά δηλώνω 40 τμ), έλεγχος δεν μου γίνεται ποτέ, παίρνω όλα τα επιδόματα (θέρμανσης, μάρκετ πας, φούελ πας, τέκνων κλπ) γιατί δηλώνω εισόδημα κάτω από 5.000€ το χρόνο και φυσικά δεν πληρώνω φόρο και τις ασφαλιστικές μου εισφορές (με αυτά τα λεφτά αγόρασα τρία διαμερίσματα και τα νοικιάζω χωρίς να τα δηλώνω), ψηφίζω ΝΔ και Μητσοτάκη γιατί είναι ο καταλληλότερος για μένα. Εσείς μισθωτοί γιατί τον ψηφίζετε;

    • Ο κοκαλιαρης θα πιάσει το 2024, τον μπάρμπα Λάζο δεν τον βλέπω όμως να καίγεται και να φωνάζει. Τι έγινε τώρα που θα κλείσει η κανουλα και δεν θα μπορεί να τρώει τα παράτησε;

  • Νιώθουμε τυχεροί γιατί αν και λίγα μέτρα από τον αγωγό της τηλεθέρμανσης δεν συνδεθήκαμε γιατί ανήκουμε στα εκτός σχεδίου.Νιωθουμε τυχεροί γιατί πριν αρχίσει ο Χειμώνας έχουμε ήδη προπληρώσει τα ξύλα για το τζάκι και το πετρέλαιο για τον καυστήρα.Το αγαθό της οικονομικής θέρμανσης δυστυχώς δεν ανήκει σε όλους.

  • Πόσο Πία άθλιο και ψέμα ενό γνωρίζουν ότι η μονάδες όλες έχουν συντήρηση και η τέσσερα μονάδα τρύπια τουμπο στο Καζάνη και ένοο η μονάδα Μπίκε μέσα αυτή ήρθαν να κάνουν διαμαρτυρία έλεος πια

  • Που ήσασταν ρα παλουκάρια όταν ου Λιφτέρς κι ου ΣΥΡΙΖΑς μας έφιρνε την πράσινη ανάπτυξη; Τώρα βγήκατι στς δρόμ; Λύκ γκαβοι;

  • Νομιζω και η κοζανη ψηφισε την ΝΔ , η ΝΔ εχει στο προγραμμα της κλεισιμο ολων των μοναδων.θα δει ο κοσμος σε 4 χρονια τι εχει να γινει στην δυτικη μακεδονια.ειναι χιλιαδες κοσμος που δουλευει σε ορυχεια,οι μονιμοι θα συνταξιοδοτηθουν η θα απορροφηθουν σε αλλονδημοσιο τομεα ετσι και αλλιως.η πολεις μας θα σβησουν,η δεη σηκωσε τις πολεις μας εδω και 10ετιες.ουτε στη δεη δουλευω ουτε μονιμος καπου ειμαι.αλλα το τι θα γινει στην περιοχη μας ακομα κανεις δεν το φανταζεται.καλη δυναμη λοιπον

    • ΠΑΣΟΚ ψήφισε και ψηφίζει η Κοζάνη με ένα διάλειμμα 5 ετών ΣΥΡΙΖΑ/Οικολόγους Εναλλακτικούς. Μην μπερδεύεσαι.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι