O Απόστολος Παπαδημητρίου απαντά σε σχόλιο αναγνώστη

19 Οκτωβρίου 2023
05:23

Αγαπητέ κ. Γεώργιε Τζέλλο, χαίρε

            Χάρηκα, που, επί τέλους, κάποιος σχολιαστής κειμένου μου είχε το θάρρος να γράψει το ονοματεπὠνυμό του. Γι’ αυτό και έλαβα την απόφαση να σας απαντήσω. Στην αρχή σε εξέλαβα για τον πολύ γνωστό μου, πρώην δήμαρχο Αιανής, και αιφνιδιάστηκα. Επικοινώνησα με τον συνονόματό σου και ανακουφίστηκα με τη διαβεβαίωσή του ότι το σχόλιο δεν είναι δικό του. Πρόσωπο, ασχολούμενο με τα κοινά, δεν είναι επιτρεπτό να εκτίθεται με τον τρόπο που εκτέθηκες εσύ.

            Έγραψες: Ως ηλεκτρολόγος μηχανικός διεκδικείτε δόξαν ιστορικού επιστήμονα με τα γραπτά σας κείμενα με την υπογραφή «ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ»;

            Απαντώ: Ένας, που δεν έχει πτυχίο φοίτησης στον κλάδο ιστορίας πανεπιστημιακής σχολής, απαγορεύεται να αρθρογραφεί επί ιστορικών θεμάτων, ακόμη και όταν έχει μελετήσει επί έτη την ιστορία; Ποιο είναι το πλέον σημαντικό, ποιος γράφει ή το τι γράφει; Αυτό μάλλον δεν φαίνεται να σε απασχολεί. Εμπάθεια και δυσμενής προκατάληψη έναντι του προσώπου μου σε ώθησε να γράψεις, ό, τι έγραψες. Ερωτάς, αν διεκδικώ δόξαν ιστορικού. Στο τέλος του βίου άλλα απασχολούν πολύ περισσότερο από τη δόξα. Φιλοδοξίες έχουν οι άνθρωποι, που προσεγγίζουν τους κατά κόσμο ισχυρούς, όντες δημαγωγοί και οι ίδιοι. Δεν νομίζω ότι τα γραφόμενά μου επιδοκιμάζονται από μεγάλο πλήθος συνανθρώπων μου, ιδιαίτερα από τους ασκούντες την εξουσία, ώστε να με τιμήσουν. Ποιος λοιπόν θα με δοξάσει; Εσύ;

            Με σένα έσπευσαν να συμπορευθούν σε επικρίσεις και πολλοί «παλικαράδες», περιχαρακωμένοι στο καταφύγιο της ανωνυμίας! Στα σχόλια κάποιων είναι εμφανής η σύγχυση. Κάποιοι εμφανώς ανιστόρητοι γράφουν με το θράσος του ανωνυμογράφου. Κάποιοι ίσως να μην έκαναν τον κόπο να διαβάσουν το άρθρο. Το μόνο κίνητρο η εμπάθεια. Να είναι καλά.

            Κάποιος συνονόματός σου σε επαινεί και ξιφουλκεί κατά ανυποστάτου, γι’ αυτόν συλλόγου, που φέρει το όνομα του ψευδωνύμου μου στα άρθρα. Προφανώς τον ενοχλεί όχι το άρθρο μου, που μάλλον δεν ανέγνωσε, αλλά ο σύλλογος, για τον οποίο αποφαίνεται τόσο επιτιμητικά. Εγώ σου δίνω τον αριθμό τηλεφωνικής κλήσης μου (6977749240). Αν βρεις το σθένος, αναμένω να επικοινωνήσεις μαζί μου, για να σε ενημερώσω. Μάλιστα μου προτείνει ο άλλος Γεώργιος να διαβάσω το έργο του μακαρίτη Γιάννη Σκαρίμπα, του τόσο σημαντικού αυτού προσώπου, που δίχασε την ιστορία σε προ και μετά απ’ αυτόν εποχή! Αλλά πώς να το τολμήσω, εγώ ο «συντηρητικός», αυτό που τολμούν μόνο «προοδευτικοί»; Ικανοποιείστε πράγματι με τις ταμπέλες που αναρτάτε στους εαυτούς σας και στους άλλους; Προφανώς δεν έχουμε εδώ κριτική κειμένου, αλλά κριτική στάσης βίου προσώπου!

            «Συμπολεμιστής» σας προστέθηκε και ανώνυμος διδάκτωρ ιστορίας, ο οποίος, αφήνοντας την ουσία, προβαίνει σε ιδεοληπτική ανάλυση! Αν, αγαπητέ Γιώργο, τον γνωρίζεις, παρακαλώ να του διαβιβάσεις πρόσκλησή μου, και να έλθετε στην εκπομπή μου στον τηλεοπτικό σταθμό ΤΟΡ να μας εξηγήσει τα ακαταλαβίστηκά του.

Σε ενημερώνω ότι σε λίγους μήνες συμπληρώνονται 25 έτη τηλεοπτικής εκπομπής μου στο ΤΟΡ με θέματα, κατά βάση, ιστορικού περιεχομένου. Δεν γνωρίζω, αν αντιλαμβάνεσαι ότι αυτού του τύπου εκπομπή και όχι πολιτικό κουτσομπολιό επικαιρότητας, απαιτεί γνώση και αρκετή προετοιμασία. Επιτρέπεται όμως να μη γνωρίζεις, αν διαμένεις στον τόπο μας; Κάποτε, θα με είδες, έστω και κατά λάθος, συντονἰζοντας τη συσκευή σου, στιγμιαία, στον σταθμό κατά τη διάρκεια προβολής της εκπομπής «Μαρτυρἰα». Μικρός ο τόπος και λίγο-πού γνωριζόμαστε. Γι’ αυτό και η ανωνυμογραφία!

Κλείνοντας, σε συγχαίρω και πάλι για το θάρρος να υπογράψεις. Μήπως όμως χρησιμοποίησες ψευδώνυμο;

                                    Αναμένοντας τηλεφώνημά σου, σε χαιρετώ και πάλι.

                                                           Απόστολος Παπαδημητρίου

10 σχόλια

  • Σε ευχαριστώ και εγώ κ Παπαδημητρίου για την απαραίτητη διευκρίνιση.
    Για να δούμε… Ποιος Γιώργος ήταν.
    Με εκτίμηση.
    Τζέλλος Γιώργος
    Πρώην Δήμαρχος Αιανής.

  • Κ. Παπαδημητρίου γιατί αντιδράτε έτσι κάθε φορά που σας κατηγορούν ; που είναι η ταπείνωση σας ; Όσο περισσότερη ταπείνωση έχεις, τόσο περισσότερη χάρη παίρνεις από τον Θεό. Αυξάνει η ταπείνωση, αυξάνει και η χάρη. Μειώνεται η ταπείνωση, μειώνεται και η χάρη. Ο Κύριος μας θα έψαχνε ποιος είναι ο Τζελος ; OXI φυσικά.
    Υ.Σ δεν είμαι ο Τζελος ….!!!!!

  • απλα κυριε παπαδημητριου εχετε καταντησει μονοτονος και παντου βλεπετε χαος,καταχνια και απελπισια,δεν ειναι ετσι ομως τον κοσμο αυτον τον κυβερναει ο θεος οποτε εκεινος βγαινει παντα νικητης και τα οποια σκοτεινα σχεδια των απανταχου ισχυρων της γης καταστρεφονται,δωστε ελπιδα με τα γραφομενα σας και οχι απελπισια,ελεος

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.