Περιφερειακό Σωματείο Συνταξιούχων ΔΕΗ Δ.Μ.: Πάνω από 3,5 χρόνια η αναμονή στην απονομή των Επικουρικών Συντάξεων παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις για επιτάχυνση, σήμερα βρίσκονται στον Ιούλιο του 2020

19 Οκτωβρίου 2023
12:45
  • Κατατέθηκε το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.
  • Και φέτος χιλιάδες συνταξιούχοι της περιοχής μας δεν θα δουν καμία αύξηση.
  • Πάνω από 3,5 χρόνια η αναμονή στην απονομή των Επικουρικών Συντάξεων παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις για επιτάχυνση, σήμερα βρίσκονται στον Ιούλιο του 2020.

 

Κατατέθηκε την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου στο Υπουργικό Συμβούλιο το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης το οποίο προβλέπει τη διατήρηση της προσωπικής διαφοράς. Χρυσώνουν δε το χάπι αντί αυξήσεων με την καταβολή εφάπαξ 100 ευρώ για όλο τον επόμενο χρόνο για όσους έχουν συντάξεις μικτά κάτω από 1.600 ευρώ και έχουν προσωπική διαφορά. Για τους υπόλοιπους, που έχουν πάνω από 1600 ευρώ μικτά,  όπως και πέρυσι δεν θα δοθεί πάλι καμία αύξηση παρά το ότι οι συγκεκριμένοι συνταξιούχοι έχουν να πάρουν αύξηση εδώ και 15 χρόνια μετά τις τεράστιες περικοπές που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια των μνημονίων.

Και για να κατανοήσουμε τη μεγάλη κοροϊδία για τα 100 ευρώ ή τη μηδενική αύξηση να αναφέρουμε ότι εάν δοθεί αύξηση 3,5%  με 4,0%, όπως φημολογείται, οι συνταξιούχοι που δεν έχουν προσωπική διαφορά θα πάρουν μηνιαία αύξηση 50 ευρώ περίπου άρα 600 ευρώ το χρόνο και οι υπόλοιποι θα πάρουν 100 ευρώ εφάπαξ που δεν μπαίνει στο μισθό τους ή καμία αύξηση.

Στο ίδιο νομοσχέδιο γίνεται αναφορά για μία ακόμα φορά για επιτάχυνση της απονομής των Επικουρικών Συντάξεων. Να σημειώσουμε εδώ ότι οι Επικουρικές Συντάξεις στο δικό μας ταμείο η αναμονή ξεπερνά τα 3,5 χρόνια. Σήμερα την ώρα που γράφεται η συγκεκριμένη ανακοίνωση, στον ΕΦΚΑ επεξεργάζονται τις Επικουρικές των συναδέλφων που βγήκαν τον Ιούλιο το 2020 και η πληρωμή αναμένεται να γίνει προς το τέλος του έτους.

Το Σωματείο μας απέστειλε ξανά ενημερωτική επιστολή, με έντονη διαμαρτυρία για τον τρόπο με τον οποίον αποκλείονται χιλιάδες συνταξιούχοι από τις αυξήσεις καθώς και για τις τραγικές καθυστερήσεις στην απονομή των επικουρικών.

Καλούμε τους βουλευτές του νομού μας και της Δυτικής Μακεδονίας, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή να καταθέσουν την έντονη διαφωνία τους και για τις αυξήσεις και για τις τραγικές καθυστερήσεις στην απονομή των επικουρικών.

Και κάνουμε ιδιαίτερη αναφορά στους βουλευτές της περιοχής γιατί το μεγάλο πρόβλημα των καθυστερήσεων των επικουρικών καθώς και των προσωπικών διαφορών υπάρχει με πολύ μεγάλη ένταση στην περιοχή μας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Ο  Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΤΑΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                  ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

 

 

12 σχόλια

  • Γιώργο όπως πρόσφατα διαπίστωσες υπάρχουν και εκλογές στις οποίες είναι δύσκολο να εκλεγεί ένας συνδυασμός ή ένας υποψήφιος. Στις εκλογές των συνδικάτων και των σωματείων τα πράγματα είναι διαφορετικά….

  • Νωρίς ξυπνήσατε Κάτανα αλλά έχετε και μία δικαιολογία τρέχατε για τον Μαλούτα.
    Οι επικουρικές συντάξεις ξεπερνάνε τα 3,5 χρόνια με αποτέλεσμα ότι χρήματα παίρνει ο δικαιούχος να τα μοιράζετε μισά – μισά με την εφορία.
    Αν θέλετε να εκπροσωπείτε τους συνταξιούχους ξεκινήστε με παραστάσεις, δελτία τύπου, εξώδικα, αγωγές για την έντοκη απόδοση των χρημάτων που καθυστερεί να αποδώσει το ταμείο και εκεί θα είμαστε μαζί σας.

    • Και αφου εσυ,ξερεις περισσότερα από τον κατανα,γιατι δεν του εκπροσωπείς?τωρα που είπες την εξυπνάδα σου,μπορεί και να νιώθεις καλύτερα….αντε να σε δω!

    • Γιατί μας λές παραμύθια. Τα αναδρομικά απο τις επικουρικές όταν δοθούν δεν έχουν καμία επιβάρυνση στην εφορία γιατι δηλώνονται στο έτος που έπρεπε να καταβληθούν με τροποποιητική δήλωση . Για την προσωπική διαφορά γιατί να πάρετε αύξηση αφού απο το 2016 δεν έχετε περικοπή λόγω προσωπικής διαφοράς ενώ όλοι οι νέοι έχουν μείωση με τον νόμο κατρύγκαλου.
      Ελεος και μη μας παραμυθιάζεται οτι είσθε και αδικημένοι.

  • Κάποια δήλωση, έστω λίγο κριτική,για τόν διασυρμό της δημοτικής παράταξης,πού ήσουν υποψήφιος,και στήριζε ή καλή κυβέρνηση τής ΝΔ θά βγεί κάποια ανακοίνωση!!!! Όχι μόνο, όπου, και όπως μας βολεύει……

  • Όταν ο ΤΣΙΠΡΑΣ έλεγε να δώσει ΔΕΚΑΤΗ ΤΡΙΤΗ σύνταξη , κατάργηση προσωπικής διαφοράς και αναδρομικά , εσείς ψηφήσατε τον ΚΟΥΛΗ !!!

    ΣΑΣ ΕΦΤΑΙΓΕ Ο ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ !!!!

  • Αρχές μαρες κουκουναρες !για το θέμα που αναφέρετε στην ανακοίνωση γράψτε ,και εδώ πρέπει να βγάλετε τη μικρότητα και τα κόμπλεξ σας ?

  • Σας πείραξε που λένε στους βουλευτές της κυβέρνησης να ανοίξουν το στόμα τους και να λύσουν κανένα πρόβλημα που απασχολεί χιλιάδες συνταξιούχους της περιοχής ?

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.