Αριστερή Συμπόρευση για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη Δυτική Μακεδονία:  «Όχι στην κατάργηση των ΕΛΤΑ σε Νεστόριο και Πεντάλοφο»

25 Οκτωβρίου 2023
07:58
Κανένα σχόλιο

 

Την Παρασκευή 20/8 γράφτηκε άλλο ένα επεισόδιο της πολυδιάστατης απαξίωσης και περιθωριοποίησης της υπαίθρου, σε συνέχεια όσων συστηματικά συμβαίνουν κατά τις τελευταίες δεκαετίες και ειδικά από την εφαρμογή του 1ου Μνημονίου κι έπειτα.

Ακόμα δύο καταστήματα των ΕΛΤΑ, στο Νεστόριο Καστοριάς και στον Πεντάλοφο Κοζάνης σταμάτησαν την λειτουργία τους, αυξάνοντας τον αριθμό των κλειστών καταστημάτων στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Τα περισσότερα εξ αυτών βρίσκονταν σε ορεινές και «δυσπρόσιτες» περιοχές, όπως χαρακτηριστικά αποκαλούνται από τις «νέου τύπου» επιχειρήσεις που έρχονται να καλύψουν αυτό το κενό, προσθέτοντας επιπλέον έξοδα και στον συνήθως πενιχρό προϋπολογισμό των κατοίκων.

Η ζυγαριά του κόστους- όφελους της νεοφιλελεύθερης λογικής στις υπηρεσίες και τα κοινωνικά αγαθά καθιστά  την Ύπαιθρο όλο και περισσότερο αβίωτη σε όσους και όσες ηρωικά επιμένουν να την επιλέγουν ή αποφασίζουν να την επιλέξουν έναντι των αστικών κέντρων.

Ζήσαμε μια προεκλογική περίοδο για τον Β’ βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης κατά την οποία ακούσαμε πολλά για στήριξη της Υπαίθρου και των κατοίκων της. Διεκδίκηση ορεινότητας και σχέδια ανάπτυξης της υπαίθρου από υποψήφιους-ες Περιφερειάρχες. Ο ένας εξ αυτών,-ο νεοεκλεγείς- όντας πρώην βουλευτής της Ν.Δ., υποστηρίζει ακόμα το θεάρεστο έργο της. Ο δεύτερος, εκλεκτός της Κυβέρνησης. Η τρίτη, βαθιά πεπεισμένη πως οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές που υπηρέτησε ως διορισμένη έσωσαν τη χώρα.

Οι εκλογές παρήλθαν και η αδιαφορία όλων τους για την Ύπαιθρο της Δυτικής Μακεδονίας είναι δεδομένη και θα αποδεικνύεται συνεχώς.

Μια συνολική Πολιτική για την Ύπαιθρο, όπως περιγράφηκε από την ΑΡ.ΣΥ. προεκλογικά, προϋποθέτει τη διατήρηση του συνόλου των υπηρεσιών και υποδομών Κοινής Ωφελείας, καθώς και ένα συντεταγμένο και γενναίο πρόγραμμα επιδοτήσεων, προκειμένου, όχι μόνο να συγκρατηθεί ο πληθυσμός των ορεινών περιοχών αλλά να προστεθούν σε αυτόν νέοι άνθρωποι που θέλουν να δημιουργήσουν στον τόπο τους.

Η ΑΡ.ΣΥ. θα συνεχίσει να στηρίζει τους κατοίκους της Δυτικής Μακεδονίας στους αγώνες που δίνουν για να κρατηθεί ζωντανή η Ύπαιθρος προς όφελος των πολλών.

Κοζάνη 25/10/2023

 «Αριστερή Συμπόρευση για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη Δυτική Μακεδονία»

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.