kozan.gr: Φωτογραφίες και βίντεο από τη σημερινή (25/10) άσκηση “Καλλιστώ 2023”, στο Ορυχείο Κεντρικού Πεδίου της ΔΕΗ, για την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων

25 Οκτωβρίου 2023
13:49
Κανένα σχόλιο

Φωτογραφίες και βίντεο από τη σημερινή (25/10) άσκηση “Καλλιστώ 2023”, στο Ορυχείο Κεντρικού Πεδίου της ΔΕΗ, για την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων

To σενάριο της άσκησης

Στις 25.10.2023, στο Ορυχείο Κεντρικού Πεδίου βυτιοφόρο όχημα διαβροχής, κατά τη διάρκεια ελιγμών στάθμευσης στην απαιτούμενη για τον ανεφοδιασμό του με υγρά καύσιμα Θέση, προσέκρουσε σε αντλία του πρατηρίου υγρών καυσίμων. Από την πρόσκρουση στην αντλία, εκδηλώθηκε πυρκαγιά με κίνδυνο επέκτασης στις παρακείμενες δεξαμενές καυσίμων του πρατηρίου. Ο υπεύθυνος του πρατηρίου άμεσα ενεργοποιεί την σειρήνα συναγερμού του πρατηρίου και ενημερώνει τον συντονιστή ΣΑΕΚ. Στη συνέχεια, μαζί με τον οδηγό του βυτιοφόρου οχήματος, επιχειρούν περιορισμό της φωτιάς με την χρήση φορητών μέσων. Λόγω εισπνοής καπνού ο πρατηριούχος και ο οδηγός αισθάνθηκαν αδυναμία και ο ένας εκ των δύο κατέρρευσε. Με την ενεργοποίηση της σειρήνας γίνεται άμεση εκκένωση των κτιρίων βάση σχεδίου. Στα σημεία συγκέντρωσης – καταμέτρησης προσωπικού γίνεται καταμέτρηση και αναφέρονται τρεις (3) απουσίες. Οι απουσίες αφορούν έναν εγκλωβισμένο τεχνίτη επάνω στη γερανογέφυρα που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του μηχανουργείου, τον πρατηριούχο και τον οδηγό του βυτιοφόρου οχήματος. Παρέχονται οι πρώτες βοήθειες, από την Ομάδα Παροχής Α’ Βοηθειών, γίνεται απεγκλωβισμός, κατάσβεση πυρκαγιάς με συνδρομή της Ομάδας Πυρόσβεσης του ΛΚΔΜ και της Π.Υ. Πτολεμάϊδας. Συμμετείχε η Τροχαία Πτολεμάϊδας. Η μεταφορά των τραυματιών γίνεται με ασθενοφόρα της Υπηρεσίας.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι