Μια εμβληματική προσωπικότητα της επιστήμης της γεωλογίας και ένας άνθρωπος που αγάπησε όσο ελάχιστοι τον τόπο που την υποδέχθηκε και για τον οποίο μόχθησε όσο ελάχιστοι δεν είναι πια μαζί μας!
Η Άννα Ewing Ράσσιου ταξιδεύει πάνω από τον Όρλιακα και τη Βασιλίτσα και επιβλέπει το αγαπημένο της Γεωπάρκο από τους ουρανούς!
Για το επιστημονικό της έργο θα μιλήσουν οι πλέον ειδικοί. Εγώ θα πω λίγα λόγια για τον άνθρωπο, την φίλη μου Άννα, που είχα την τιμή να συνεργαστώ τα τελευταία χρόνια αν και η γνωριμία μας πάει αρκετά πίσω στο χρόνο.
Η Άννα σε αντίθεση με ότι συνηθίζουμε να συναντούμε στον περίγυρό μας ανήκει στη σπάνια ομάδα του «γίνεται»!
Ναι γίνεται αν προσπαθήσουμε, αν δουλέψουμε, μπορούμε να τα καταφέρουμε. Και όχι με λόγια – που ήταν κάτι από ελληνικά που όταν δυσκολευόταν το γύριζε στα αμερικάνικα και τότε ζοριζόμασταν εμείς – αλλά με πράξεις.
Με την επιμονή της και την αδιάκοπη εργασία της ενέπνευσε την επιστημονική της ομάδα και εμάς στην ΑΝΚΟ να πιστέψουμε στο όραμα και τελικά να καταφέρουμε να εντάξουμε το Γεωπάρκο Γρεβενών – Κοζάνης στο Παγκόσμιο Δίκτυο των Γεωπάρκων της UNESCO.
Μια παγκόσμια αναγνώριση και μια αναπτυξιακή παρακαταθήκη για τη Δυτική Μακεδονία.
Οι ζωηρές και γεμάτες οράματα συζητήσεις μας για τον τόπο μας και πώς θα μπορούσε να προοδεύσει θα ηχούν για πάντα στη μνήμη μου με αγάπη.
Αγαπημένη μου Άννα, Καλό σου Ταξίδι!