6η Γιορτή Τσίπουρου στην Κοζάνη – Σε ποια μαγαζιά θα διεξαχθεί και ποιες ημερομηνίες

30 Οκτωβρίου 2023
12:28
Κανένα σχόλιο

Στην γεωγραφική περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, η αμπελουργία είναι σημείο αναφοράς. Αποτελεί τον κόμβο που ενώνει την παράδοση με τη σύγχρονη οινοποίηση και απόσταξη. Ακόμα και σήμερα, στη Δυτική Μακεδονία υπάρχουν πολλοί ερασιτέχνες αμπελουργοί, που φροντίζουν με ευλάβεια τα αμπέλια τους, προσδοκώντας στον τρύγο που θα προσφέρει το κρασί και το τσίπουρο της χρονιάς. Την ίδια στιγμή, στην περιφέρεια, λειτουργούν μεγάλα οινοποιεία και αποστακτήρια, με προϊόντα που φτάνουν σε κάθε γωνιά της γης. Η όλη πορεία από τον Τρύγο έως την απόσταξη έχει δημιουργήσει κάποια γαστρονομικά ορόσημα, που έμελλε να αποτελέσουν και ακρογωνιαίες λίθους της τοπικής κουζίνας.

Πριν κάποια χρόνια, μία παρέα που έτυχε να πίνει ένα τσίπουρο σκαρφίστηκε μία εντελώς ανεπεξέργαστη ιδέα. Μία ιδέα που θα μπορούσε να μετατρέψει αυτό το ταξίδι του σταφυλιού σε μία γαστρονομική εμπειρία, η οποία να μπορεί να μετενσαρκωθεί και να προσφέρετε σε κάθε άνθρωπο, άσχετα με το αν έχει ποτέ συμμετάσχει ή όχι σε κάποια φάση του Τρύγου ή της απόσταξης. Έτσι, κάθε Τετάρτη του Νοεμβρίου, 5 διαφορετικά μαγαζιά/οικοδεσπότες, αναλαμβάνουν αυτό το γευστικό ταξίδι. Ένα πέρασμα του καζανιού και της απόσταξης, του μεζέ και της παρέας, σε ζεστούς χώρους, με φιλόξενες γεύσεις. Πέντε διαφορετικά παραδοσιακά πιάτα, εμπνευσμένα από το κοζανίτικο φθινόπωρο και ένα ποτήρι κερασμένο τσίπουρο για να αρχίσει ένα όμορφο ταξίδι αισθήσεων.

 Για φέτος, στην 6η  Γιορτή Τσίπουρου Κοζάνης το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

01/11/2023 Κιμωλία

08/11/2023 Στου Αιώνα την Παράγκα

15/11/2023 Στου Λάβα

22/11/2023 Ελλ-οινων

29/11/2023 Κουρούμπελο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.