Ε. Σημανδράκος, πρόεδρος ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΕΡΤ: Δεν έχω παραιτηθεί κι ούτε πρόκειται – Παραιτήθηκαν τρία μέλη του Δ.Σ.

30 Οκτωβρίου 2023
20:25

«Δεδομένων των λαθών που έγιναν στην προχθεσινή πληρωμή (της βασικής ενίσχυσης) ζητήθηκαν οι παραιτήσεις της διοίκησης του ΟΠΕΚΕΠΕ», τόνισε μιλώντας στη Βουλή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρης Αυγενάκης.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Ευάγγελος Σημανδράκος μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε ότι δεν έχει παραιτηθεί κι ούτε πρόκειται. Δεν είναι πολιτικά τοποθετημένος, όπως είπε, αλλά έχει διοριστεί βάσει ΑΣΕΠ για μία τριετία έως το 2025, ενώ δεν έχει στα χέρια του καμία επιστολή με την οποία ζητείται η παραίτησή του καθώς και οι λόγοι της. Ωστόσο, τρία από τα εννέα μέλη του ΔΣ παραιτήθηκαν.

Πηγές του Υπουργείου μιλώντας στην ΕΡΤ επισήμαναν ότι η απόφαση αυτή φέρεται να έχει σχέση εκτός από τις δυσλειτουργίες στην τελευταία πληρωμή και με έγγραφα διοικητικών αρχών που φέρεται να έχουν εντοπίσει σοβαρά προβλήματα τα οποία εκθέτουν τον Οργανισμό και κατ’ επέκταση την χώρα εντός και εκτός συνόρων.

Πηγές του Υπουργείου αναφέρουν επίσης ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να σταλούν άμεσα στον εισαγγελέα προς διερεύνηση οι υποθέσεις αυτές που φέρεται να εκθέτουν τον Οργανισμό.

Ρεπορτάζ: Μαρία Σταθοπούλου – ertnews.gr

8 σχόλια

  • Η τοποθέτηση ή διορισμός ή ότι είναι δεν σημαίνει ότι δεν γίνονται λάθη στα οποία πρέπει να αποδωθουν ευθύνες.

  • Εμένα λογική μου φαίνεται η απάντηση Σημανδράκου, ότι δεν παραιτείται καθώς διορίστηκε με διαδικασίες ΑΣΕΠ.Για τους διορισμένους όμως υπάρχουν συγκεκριμένες πειθαρχικές διαδικασίες, που αυτές θα έπρεπε να ακολουθηθούν από τα αρμόδια όργανα, διαδικασίες μάλιστα ανεξάρτητες από τυχόν ποινικές ή άλλες διώξεις.

  • Μην παραιτεισαι ,δεν φταις εσυ ,αυτοι που το παιζουν παραγοντες του κομματος και οι βολευταδες μας που ειναι οεο;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι