kozan.gr: Καταψηφίστηκε η τροποποίηση του προϋπολογισμού της παράστασης «Καλιπάτειρα» η οποία θα είναι η παραγωγή της κεντρικής σκηνής του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης για τη θεατρική περίοδο «χειμώνας- άνοιξη 2023 -2024″ – Η τροποποίηση αφορούσε στην πρόβλεψη αμοιβής για το δημιουργό του έργου Ν. Κέφαλου (η οποία δεν υπήρχε στον αρχικό προϋπολογισμό) και στη μικρή αύξηση της αμοιβής του βοηθού σκηνοθέτη – Δεν πείσθηκε, όπως φάνηκε, η πλειοψηφία των μελών του Δ.Σ. από την επιχειρηματολογία του Προέδρου του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης Ν. Κέφαλου ο οποίος ενώ αρχικά δεν είχε ζητήσει αμοιβή ως συγγραφέας του συγκεκριμένου έργου στη συνέχεια άλλαξε γνώμη εξηγώντας τους λόγους – Ενστάσεις κι απορίες από μέλη του Δ.Σ. (Βίντεο)

31 Οκτωβρίου 2023
21:12

Καταψηφίστηκε, το βράδυ της Τρίτης 31/10, στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, η τροποποίηση του προϋπολογισμού της παράστασης «Καλιπάτειρα» η οποία θα είναι η παραγωγή της κεντρικής σκηνής του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης για τη θεατρική περίοδο «χειμώνας- άνοιξη 2023 -2024″. Η τροποποίηση αφορούσε στην πρόβλεψη αμοιβής για το δημιουργό του έργου Ν. Κέφαλου (η οποία δεν υπήρχε στον αρχικό προϋπολογισμό) και στη μικρή αύξηση της αμοιβής του βοηθού σκηνοθέτη. Δεν πείσθηκε, όπως φάνηκε, η πλειοψηφία των μελών του Δ.Σ. από την επιχειρηματολογία του Προέδρου του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης Ν. Κέφαλου ο οποίος ενώ αρχικά δεν είχε ζητήσει αμοιβή ως συγγραφέας του συγκεκριμένου έργου στη συνέχεια άλλαξε γνώμη εξηγώντας τους λόγους. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, σε γενικές γραμμές, ο Πρόεδρος Ν. Κέφαλος: “Ο πρώτος λόγος ήταν προσωπικός λογιστικός. Η αμοιβή μου θα αύξανε τα έσοδα μου και θα υπήρχε μια μετάθεση στη φορολογική μου κλίμακα, είχα πει καλύτερα να μην πληρωθώ. Το ποσό αυτό δεν είναι ποσό που πάει στην τσέπη του συγγραφέα αλλά είναι κρατήσεις αλλά κι η αμοιβή της εταιρείας θεατρικών συγγραφέων. 1800 ευρώ και κάτι είναι αυτά τα χρήματα που θα μείνουν στη δική μου τσέπη από τα 7000 ευρώ γιατί το 70% είναι κρατήσεις”. Το μέλος του Δ.Σ. Π. Σαπαλίδης εξέφρασε τις ενστάσεις – απορίες του αρχικά λέγοντας πως ο κ. Κέφαλος έχει κάθε δικαίωμα ως συγγραφέας να κοστολογεί όσο εκείνος νομίζει το έργο του αλλά κάνοντας μια σύγκριση με άλλους καταξιωμένους συγγραφείς όπως ο κ. Λαζόπουλος αναφέρθηκε στην υψηλή αμοιβή του πρώτου σε σχέση με το δεύτερο. Ενστάσεις εξέφρασε κι ο Ζ. Μάρας. Τελικά η τροποποίηση καταψηφίστηκε με τις παρακάτω ψήφους:

1 υπέρ

2 κατά (Αραμπατζή & Σαπαλίδης)

2 λευκά

2 παρών

 

*** ΕΕΘΣ είναι η Εταιρία Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων

 

 

Συνεπώς ο προϋπολογισμός του έργου δεν τροποποιείται και παραμένει ο αρχικός προϋπολογισμός  όπως αναλύεται παρακάτω, ΧΩΡΙΣ ΑΜΟΙΒΗ, ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΠΕΘΕ ΚΟΖΑΝΗΣ Ν. ΚΕΦΑΛΟ

 

3 σχόλια

  • Ότι ο Κέφαλος έχει το θράσος να πει ότι θα ψήφιζε «παρών» κι ότι από τα «7 χιλ θα του μείνουν τα 1800» με ξεπερνά.
    Ποιός εισηγήθηκε την αναμόρφωση αν όχι ονπρόεδρος; Μας κοροϊδεύεις ρε φίλε;

  • Δηλαδή ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ ανεβάζει δικό του έργο στο ΔΗΠΕΘΕ; Και πριν τις εκλογές έβαλε τον εαυτό του αμισθί και όταν χάθηκαν οι εκλογές ζήτησε 7.000€;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι