Φόρουμ για τις Ενεργειακές Κοινότητες στην Κοζάνη, την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου

1 Νοεμβρίου 2023
12:08
Κανένα σχόλιο

 

 

Φόρουμ για τις ενεργειακές κοινότητες και τον ρόλο που αυτές μπορούν να διαδραματίσουν στις τοπικές κοινωνίες, συνδιοργανώνουν την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023, ώρα 9:30, στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας (Τμήμα ΗΜΜΥ), το Εμποροβιοτεχνικό Επιμελητήριο Κοζάνης και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Μακεδονίας.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να ανοίξει η ατζέντα της συζήτησης για τις ενεργειακές κοινότητες και την σημασία τους για την Δίκαιη Μετάβαση της περιοχής μας, να επικοινωνηθούν τα οφέλη που προκύπτουν, να επισημανθούν τα προβλήματα και οι δυστοκίες του υπάρχοντος νομικού πλαισίου και να αναδειχθούν οι καλές πρακτικές που εφαρμόζονται στην Ευρώπη και η δυνατότητα εφαρμογής τους στην Ελλάδα.

Στο φόρουμ θα συμμετάσχουν Ευρωβουλευτές, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού καθώς και εμπλεκόμενοι με φορείς με τον κλάδο της ενέργειας. Ένα μεγάλο μέρος του προγράμματος είναι αφιερωμένο στην κοινωνία με δυο ειδικές θεματικές συζήτησης και ερωτήσεων χωρίς περιορισμούς.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος SunSharing, το οποίο επικεντρώνεται στην προώθηση της υλοποίησης ενεργειακών κοινοτήτων με φωτοβολταϊκούς σταθμούς σε όλες τις συμμετέχουσες χώρες καθώς και σε πρωτοβουλίες χρηματοδότησης τέτοιων επενδύσεων. Το πρόγραμμα SunSharing, το οποίο ξεκίνησε τον Δεκέμβριο 2022 και θα διαρκέσει μέχρι τον Δεκέμβριο 2024, χρηματοδοτείται από το The German Federal Ministry for Economic Affairs and Climate Action (BMWK).

Γλώσσα: Ελληνικά (με δυνατότητα μετάφρασης στην Αγγλική)

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.