Μια ευχάριστη έκπληξη, η υποψηφιότητα των Γρεβενών ως ευρωπαϊκή Πράσινη Πόλη Έξυπνου Τουρισμού για το 2024! “European Green Pioneer of Smart Tourism 2024 shortlist” https://smart-tourism-capital.ec.europa.eu/grevena…
🏡Τέσσερις προορισμοί, μεταξύ αυτών και τα Γρεβενά έχουν συμπεριληφθεί στην τελική λίστα των υποψηφίων του διαγωνισμού και θα παρουσιάσουν την υποψηφιότητά τους στην Ευρωπαϊκή κριτική επιτροπή τον Νοέμβριο.
🏡Τα Γρεβενά της Ελλάδας όπως αναφέρει η ανακοίνωση της υποψηφιότητάς τους είναι ένας προορισμός με λιγότερο από 27.000 κατοίκους στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, με βουνά, πλούσια φυσική ομορφιά και βιοποικιλότητα.
♻️Παρά το γεγονός ότι είναι ένας μικρός δήμος διεκδικούν τον τίτλο ως Πράσινη Πόλη της Γεωθερμικής Ενέργειας και πραγματοποιεί μεγάλης κλίμακας γεωθερμικά έργα που κατατάσσονται μεταξύ των καλύτερων στην Ευρώπη.
⛷🚵🏇Η έμφαση στις πρακτικές βιώσιμου τουρισμού έχει επίσης δημιουργήσει πρόσθετες προοπτικές απασχόλησης στους αναδυόμενους τομείς του εναλλακτικού αθλητικού τουρισμού, όπως η κολύμβηση και τα χειμερινά σπορ. Η εισαγωγή πολιτιστικών διαδρομών και η χρήση νέων τεχνολογιών όχι μόνο έχουν εμπλουτίσει τις εμπειρίες των τουριστών, αλλά επέτρεψαν επίσης στους ντόπιους να συνδεθούν και να διατηρήσουν την πολιτιστική τους κληρονομιά.