Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας | Ολοκλήρωση του Προγράμματος “Γραφείο Διδασκαλίας και Μάθησης ΠΔΜ”

2 Νοεμβρίου 2023
20:32

 

 

Την Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2023 ολοκληρώθηκε το Πρόγραμμα «ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΣΗΣ ΠΔΜ (MIS: 5165226)», το οποίο συγχρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ και είχε Επιστημονικά Υπεύθυνη του προγράμματος την Αντιπρυτάνισσα Διοικητικών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, καθηγήτρια, Σπύρτου Άννα και Συντονιστή τον Καθηγητή Δημήτριο Πνευματικό.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος ιδρύθηκε το Κέντρο Υποστήριξης Διδασκαλίας και Μάθησης, το οποίο έχει ως σκοπό την παροχή πολλαπλών υπηρεσιών υποστήριξης, ενδυνάμωσης και συνεχούς βελτίωσης των διαδικασιών διδασκαλίας και μάθησης, σύμφωνα με τις σύγχρονες τάσεις της Πανεπιστημιακής Παιδαγωγικής, με τελικό αποδέκτη και ωφελούμενο το φοιτητικό πληθυσμό. Κατά τη διάρκεια του Προγράμματος επιμορφώθηκαν μέλη του Διδακτικού Προσωπικού του ΠΔΜ σε ζητήματα που αφορούν τη φοιτητοκεντρική διδασκαλία και τη συμπερίληψη ευπαθών ομάδων και ατόμων με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Στη συνέχεια οι επιμορφούμενοι/ες συμμετείχαν στην υλοποίηση διδασκαλιών, οι οποίες προωθούσαν διαστάσεις στα παραπάνω θέματα.

Ανάμεσα στα κυριότερα επιτεύγματα του Κέντρου περιλαμβάνονται:

  1. Η Κλείδα Παρατήρησης μαθήματος με έμφαση σε βασικές παραμέτρους σχεδιασμού φοιτητοκεντρικής διδασκαλίας Το πρόγραμμα διαθέτει ένα εξαιρετικά λεπτομερές σύστημα
  2. Το Πρωτόκολλο για την ενθάρρυνση αξιοποίησης μεθόδων φοιτητοκεντρικής Διδασκαλίας Συντάχθηκε πρωτόκολλο για την ενθάρρυνση της αξιοποίησης μεθόδων φοιτητοκεντρικής
  3. Η Κλείδα Παρατήρησης με έμφαση στην αποτίμηση της διαχείρισης ειδικών μαθησιακών δυσκολιών και αναπηριών
  4. Το Πρωτόκολλο για τη συμπερίληψη φοιτητών/τριών με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες ή και αναπηρίες στη διδασκαλία
  5. Τα Μνημόνια Συνεργασίας με ομόλογες δομές άλλων Ιδρυμάτων.
  6. Η συμμετοχή στο 1ο Διεθνές Συνέδριο Δικτύου Κέντρων Μάθησης και Διδασκαλίας στα Ελληνικά Πανεπιστήμια: Μετασχηματίζοντας τη Διδακτική Πρακτική της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, 6 – 7 Ιουλίου 2023, Αλεξανδρούπολη, Ελλάδα.
  7. Η υλοποίηση Ημερίδας με τίτλο «Κέντρο Υποστήριξης Διδασκαλίας και Μάθησης για την προώθηση της Πανεπιστημιακής Παιδαγωγικής», 25/10/23, Φλώρινα, Ελλάδα.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Κέντρο και τα αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν κατά τη διάρκεια του Προγράμματος «ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΣΗΣ ΠΔΜ (MIS: 5165226)» μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Κέντρου: https://ctl.uowm.gr/

Ένα σχόλιο

  • Συγχαρητήρια στους υπεύθυνους για το πρόγραμμα. Είχα την τύχη και χαρά να ήμουν επιμορφωμενος.

    Θα έπρεπε το πρόγραμμα να συνεχιστεί και σε επόμενες χρονιές για να δοθεί η ευκαιρία και σε υπόλοιπα μέλη ΔΕΠ του ΠΔΜ και άλλων Πανεπιστημιων να το παρακολουθήσουν.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.