kozan.gr: Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 3/11 στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης το φόρουμ Ενεργειακών Κοινοτήτων (Φωτογραφίες & Βίντεο)

3 Νοεμβρίου 2023
10:34
Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας (Τμήμα ΗΜΜΥ), το Εμποροβιοτεχνικό Επιμελητήριο Κοζάνης και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Μακεδονίας, διοργάνωσαν από κοινού, το πρωί της Παρασκευής 3/11,  στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης, μια μεγάλη εκδήλωση για τις ενεργειακές κοινότητες που μπορούν να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο για τις τοπικές κοινωνίες και όχι μόνο. Στην εκδήλωση συμμετείχαν  Ευρωβουλευτές, φορείς, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού καθώς και εμπλεκόμενοι με την ενέργεια και τον κλάδο.Στόχος της εκδήλωσης είναι να ανοίξει περισσότερο η ατζέντα συζήτησης γύρω από τις ενεργειακές κοινότητες και την σημασία τους για την Δίκαιη Μετάβαση, να αναδειχθούν τα οφέλη που προκύπτουν, να επισημανθούν προβλήματα και δυστοκίες του υπάρχοντος νομικού πλαισίου και να φανεί κατά πόσο πρακτικές που εφαρμόζονται πετυχημένα στην Ευρώπη μπορούν να υιοθετηθούν από την χώρα μας.Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε  στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος SunSharing, το οποίο επικεντρώνεται στην προώθηση της υλοποίησης ενεργειακών κοινοτήτων με φωτοβολταϊκούς σταθμούς σε όλες τις συμμετέχουσες χώρες, καθώς και σε πρωτοβουλίες χρηματοδότησης για την εξασφάλιση τέτοιων επενδύσεων. Το πρόγραμμα SunSharing ξεκίνησε τον Δεκέμβριο 2022 και θα διαρκέσει μέχρι τον Δεκέμβριο 2024 και χρηματοδοτείται από το The German Federal Ministry for Economic Affairs and Climate Action (BMWK).

4 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.