Οι εκλογές τελείωσαν… (Γράφει ο Στάθης Κοκκινίδης)

4 Νοεμβρίου 2023
08:21

Εντάξει, οι εκλογές τελείωσαν και αφού κάναμε το καθήκον μας, μπορούμε να συνεχίσουμε τον ύπνο μας.

 Έχουμε την ατυχία να ζούμε σε μια χώρα όπου σε κανέναν τομέα δεν υπάρχει προγραμματισμός. Έχουν συμβεί στη χώρα δραματικά δυστυχήματα (Τέμπη, Πύλος), έχει καεί η μισή χώρα( Εύβοια, Δαδιά), πλημμύρισε το μεγαλύτερο κομμάτι της Θεσσαλίας και καταστράφηκαν περιουσίες και ζωές και η απάντηση του επιτελικού κράτους σε όλα αυτά είναι: «εμείς πήραμε 41%». Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τη χώρα σαν τσιφλίκι της, δεν λογοδοτεί ποτέ, για όλα φταίνε κάποιοι άλλοι, τα κανάλια μάς δείχνουν καθημερινά ότι δήθεν τα ίδια συμβαίνουν και στας Ευρώπας, παραλείπουν όμως να μας πουν πως το ίδιο σαμπουάν στη Γερμανία κοστίζει 2,50 ευρώ και στην Ελλάδα 6 ευρώ και ακόμη χειρότερα πως ελληνικά γιαουρτάκια και λάδια στο εξωτερικό κοστίζουν λιγότερο από εδώ που παράγονται, παραλείπουν να μας πουν πως οι πολυεθνικές αισχροκερδούν  ασύστολα στη χώρα μας και η κυβέρνηση τους το επιτρέπει, ώσπου να φθάσει η κατάσταση στο απροχώρητο και τότε τους βάζει πρόστιμο ένα εκατομμύριο, ενώ αυτοί έχουν κερδίσει ήδη δέκα και θα συνεχίσουν χωρίς να μειώσουν τις τιμές. Ανερυθρίαστα  η κυβέρνηση δήλωσε τις τελευταίες ημέρες πως οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα φορολογούνται για δέκα χιλιάδες ευρώ τα έχουν δεν τα έχουν, τα βγάλουν δεν τα βγάλουν. Το απίστευτο στην υπόθεση είναι πως όταν ο Κατρούγκαλος μίλησε για φορολόγηση ο ΣΥΡΙΖΑ καταβαραθρώθηκε, ενώ τώρα που η κυβέρνηση λέει το χειρότερο( αφού τέλειωσαν οι εκλογές), ότι δηλαδή θα πληρώνουμε ακόμη κι αν δεν τα βγάζουμε, είναι απλώς Σάββατο.

Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν στη χώρα και θα επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο τις ζωές όλων των Ελλήνων, εδώ στη Δυτική Μακεδονία και ειδικά στην Εορδαία τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα. Ζήσαμε μια προεκλογική περίοδο όπου τα δισεκατομμύρια  έρρεαν άπλετα, δύο δις από εδώ, τέσσερα δις από εκεί, επτά δις από την άλλη, υπερθεμάτιζαν υποψήφιοι βουλευτές, περιφερειάρχες και δήμαρχοι ενόψει δήθεν της απολιγνιτοποίησης. Και πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις, αφού τέλειωσαν οι εκλογές, έπεσαν οι μάσκες και φάνηκε γυμνή η αλήθεια. Όχι μόνο δεν υπάρχει σχέδιο για την περιοχή, όχι μόνο θα εγκατασταθούν οι ανεμογεννήτριες και τα φωτοβολταϊκά ανεξέλεγκτα, αλλά καταργούνται και όλες οι σχολές του πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας που είχαν τεθεί σε αναστολή από την κ. Κεραμέως. Η Πτολεμαϊδα αποχαιρετά τη σχολή Λογοθεραπείας  και μαζί το όνειρο για μελλοντική  Ιατρική σχολή. Ο μόνος πυλώνας που θα μπορούσε να δώσει πνοή στην περιοχή, αντί να ενισχύεται, αποδυναμώνεται, καθίσταται μη ανταγωνιστικός, κάτι που δημιουργεί ανασφάλεια και ερωτηματικά για την μελλοντική του πορεία. Η όλη κατάσταση δημιουργεί μεγάλα ερωτήματα. Πρώτα προς τους βουλευτές της περιοχής. Ο ένας εξ αυτών είναι τώρα υπουργός και ο έτερος υπήρξε υπουργός . Μπορούν να εξηγήσουν στους κατοίκους της Εορδαίας, τί έχουν κάνει για να μην οδηγηθεί η περιοχή στα βράχια;  Την σχολή Πολιτικής Προστασίας την χάσαμε, από την Πυροσβεστική μας έμεινε το ένα έτος, το άλλο πήγε στο Τσοτύλι και το άλλο στην Αθήνα, τώρα χάσαμε και τη σχολή Λογοθεραπείας και η περιοχή οδηγείται σε μαρασμό. Τα ίδια, φυσικά, ερωτήματα ισχύουν και απευθύνονται και προς τον δήμαρχο της Εορδαίας. Ο δήμαρχος που επανεκλέχθηκε πανηγυρικά, έχοντας στο πλευρό του σχεδόν όλη την πρώην αντιπολίτευση, έχει να μας πει κάτι για την απώλεια της σχολής Λογοθεραπείας, αλλά και τον μαρασμό της Μαιευτικής και του Πανεπιστημίου γενικότερα; Θα μείνουμε πάλι στα λόγια ή θα αντιδράσουμε;

Εμείς η παράταξη « με το βλέμμα στο μέλλον» είμαστε εδώ, παρόντες, έτοιμοι να αγωνιστούμε μαζί με τους συμπολίτες και τις συμπολίτισσές μας, ώστε να αποτρέψουμε τις δυσοίωνες εξελίξεις που έρχονται, να αποτρέψουμε το  «καληνύχτα Κεμάλ, αυτός ο κόσμος δεν θα αλλάξει ποτέ»

Στάθης Κοκκινίδης,

επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης:

ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

12 σχόλια

 • Αγαπητέ κ. Κοκκινίδη που πραγματικά είχατε κάνει μία αξιοπρόσεκτη εμφάνιση στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, έχω τις παρακάτω επισημάνσεις:
  Δεν φάνηκε η παρουσία σας την δημοτική τετραετία που λήγει στις 31/12.
  Δεν καταφέρατε να συνεργαστείτε με την υπόλοιπη αντιπολίτευση του δήμου.
  Δεν θελήσατε να συνεχίσετε να έχετε παρουσία στα δημοτικά δρώμενα.
  Αφήσατε να ειπωθεί το σύνθημα ότι η πόλη έχει μια ενωμένη δημοτική παράταξη, κάτι σαν την εθνική Ελλάδας.
  Και φυσικά ούτε ο κόσμος έδειξε διατεθειμένος να ψάξει για κάτι άλλο, να αντιδράσει στο κοινωνικό – πολιτικό – θρησκευτικό κατεστημένο της περιοχής.
  Εν κατακλείδι υπερψήφισε το εν λόγω κατεστημένο (και σε απόλυτους) αριθμούς.
  Για να περνάει αυτό καλύτερα και οι λοιποί με τα ψίχουλα και τη ζητιανιά.
  ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ.
  ΚΑΙ ΘΑ ΑΡΓΉΣΕΙ ΠΟΛΥ ΝΑ ΞΗΜΕΡΩΣΕΙ.

 • Φίλε, σύντροφε “αριστερέ” είχες την ΕΛΠΊΔΑ στα χέρια σου. Την απεμπόλεσες!!!
  Λες ότι οι εκλογές τελείωσαν!!! Είσαι και ευχαριστημένος που βοήθησες στην Εορδαία και γενικά στην Δυτική Μακεδονία να εκλεγούν οι υποψήφιοι που τώρα δήθεν κατηγοράς.
  ΌΧΙ άλλα δάκρυα…

 • Και οι πεταλούδες πέταξαν…. Σαν την ψήφο που σου είχα δώσει στις προηγούμενες εκλογές. Καλά κι εσύ τώρα… Από θεωρία χορτάσαμε. Στις εκλογές που ήσουν; Που δεν ξέραμε τι θα ψηφίσουμε.. Και όταν λες επικεφαλής της δημοτικής παράταξης;;; Τι ακριβώς εννοείς; Ποιας παράταξης; Υπάρχει; Άιντε, ένας ένας, να γνωριζόμαστε.

 • Γιατί δεν κατέβηκε στις δημοτικές εκλογές η παράταξή σας; Με διαπιστώσεις μετά το αποτέλεσμα δεν κάνεις πολιτική.

   • Άσε την καραμέλα. Μια χαρά είναι το πληκτρολόγιο και δη τα σχόλια του kozan. Γράφονται μεγάλες αλήθειες. Όποιος είναι έξυπνος τις ακούει.

    • Καμια καραμελα! Οπως ειπες κι εσυ αφου ειναι μια χαρα το πληκτρολογια και δη στα σχολια του κοζαν τοτε αν εσυ νομιζες οτι θα μπορουσες να κανεις το κατι παραπανω για τον τοπο ας κατεβαινες εσυ.
     Ο Σταθης τουλαχιστον κατεβηκε την προηγουμενη τετραετια και βγηκε 3ος εσεις ολοι που το παιζετε σχετικοι περα απο πληκτρολογιο τι αλλο εχετε κανει? Δωστε λυσεις αν εχετε αλλιως καλυτερα σωπαστε!
     Χορτασαμε απο δηθεν ξερολες!

 • Ποιοι εσείς; χαχαχα, άσε μας ρε Στάθη, αφού έχεις παράταξη γιατί δεν κατέβηκες στις εκλογές; τέσσερα χρονια αντιπολίτευση ανύπαρκτοι, από θεωρίες πρώτος είσαι, σα δε ντρέπεστε

 • Για ποια παράταξη μιλάς Στάθη; Ανύπαρκτος κι εσύ και οι σύμβουλοι σου μια τετραετία. Και η κόρη υποψηφθα με το ΚΚΕ. Μήπως να αποφασίσεις πρώτα τι θέλεις;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.