Φοιτητικοί Σύλλογοι Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας: Συλλαλητήριο στην Κεντρική Πλατεία της Κοζάνης τη Δευτέρα 6/11

5 Νοεμβρίου 2023
20:11
  • Μηχανολόγων Μηχανικών
  • Ηλεκτρολόγων Μηχανικών (ΗΜΜΥ)
  • Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και συστημάτων
  • Χημικών Μηχανικών

 

Την Πέμπτη 2/11 ο Φοιτητικός Σύλλογος των ΗΜΜΥ ύστερα από Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την  Τετάρτη 1/11, πήρε απόφαση να κλείσουν τα ταμεία της λέσχης στη Πανεπιστημιούπολη της ΖΕΠ για να σιτιστούν όλοι οι φοιτητές δωρεάν. Μοιράσαμε πλατιά τα τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης και διατρανώσαμε το δίκαιο αίτημά μας να μπορούν όλοι οι φοιτητές να σιτίζονται δωρεάν. Την ίδια ημέρα μετά από κινητοποιήσεις, παρεμβάσεις ενημερώθηκαμε ότι συμφοιτητής πήρε κλειδί για δωμάτιο των εστιών χωρίς να καταβάλει το απαράδεκτο χαράτσι των 100 ευρώ, ποσό που δεν είχε να πληρώσει. Οι αγώνες μας έχουν αποτέλσμα όταν πρόκεται για τις ανάγκες μας.  Δεν σταματάμε εδώ, δεν σκύβουμε το κεφάλι!

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τη Δευτέρα 6/11με όλους του φοιτητές της πόλη στο συλλαλητήριο στην Κεντρική Πλατεία της Κοζάνης στις 11:00 πμ. Όταν χαμογελάσαμε οι φοιτητές και ότι καταφέραμε να αποσπάσουμε ήταν αποτέλεσμα αγώνων. Όταν στείλαμε το μήνυμα στα Τέμπη, ότι δεν θα ξεχάσουμε τους νεκρούς μας, όταν πετύχαμε παραπάνω συμφοιτητές μας να σιτίζονται δωρεάν, όταν πετύχαμε να παραμείνουν οι φοιτητές στα δωμάτιά τους, που η διοίκηση του Πανεπιστημίου τους πετούσε απέξω.

Τη Δευτέρα βγαίνουμε στους δρόμους απέναντι σε όλους αυτούς που θεωρούν τις ανάκες μας για ολοκληρωμένες σπουδές, κόστος. Γιατί έχουμε μεγάλες ελλείψεις στη φοιτητική μέριμνα, καθώς οι εστίες συνεχίζουν να μην είναι κατοικήσιμες για τους φοιτητές με αρκετά δωμάτια να έχουν αφισάκι έξω από την πόρτα τους “Υπό κατασκευή”. Γιατί οι μετακινήσεις μας δεν είναι δωρεάν με τους φοιτητές να πληρώνουν έως και 30 ευρώ το μήνα. Γιατί η λέσχη δεν μας χωράει όλους και αναγκαζόμαστε να μην τρώμε εξαιτίας της έλλειψης χώρου. Γιατί τα κτήρια του Πανεπιστημίου πλημμυρίζουν σε κάθε βροχή που πέφτει. Τη Δευτέρα στέλνουμε μήνυμα ότι δεν σκύβουμε το κεφάλι απέναντι σε αυτή τη κατάσταση.

Τη Δευτέρα στέλνουμε μήνυμα αλληλεγγύης καταδικάζοντας τη σφαγή που συμβαίνει αυτή τη στιγμή σε ένα ολόκληρο λαό. Οι ίδιοι που μας αφήνουν χωρίς φοιτητική μέριμνα, είναι αυτοί που φέρνουν τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, είναι οι ίδιοι που δηλώνουν ανοιχτή στήριξη στο Ισραήλ, δίνοντας όποια βοήθεια ζητηθεί. Αυτοί που αγοράζουν και γεμίζουν τη χώρα μας με πολεμικό εξοπλισμό με τα χρήματα τα δικά μας και των οικογενειών μας, είναι οι ίδιοι που μας λένε ότι δεν έχουνε χρήματα για τις ανάγκες μας!

 

Σας καλούμε όλους στο ραντεβού με τους μαθητές στη κεντρική πλατεία της Κοζάνης τη Δευτέρα 6/11 στις 11:00 πμ.

                             

                   

Ένα σχόλιο

  • Εν τω μεταξυ μια χουφτα ατομα ειναι αυτοι που αυτοαποκαλουνται και εκπροσωποι των σχολων του πολυτεχνειου!
    Η πλειονοτητα των φοιτητων δεν ασχολειται καν μαζι τους…απλα για να γνωριζει ο κοσμος! Στις φοιτητικες εκλογες το ποσοστο συμμετοχης των φοιτητων ειναι γελοιο να μην πω ανυπαρκτο!!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.