Γάζα, όπως Γκουέρνικα (Tης Τάσας Σιόμου)

5 Νοεμβρίου 2023
21:18

Γάζα, αυτό « τ΄αλωνάκι» που τραβάει και θολώνει τα μάτια του κόσμου, για τη φρίκη ποικίλων πολέμων που ζει.

Γάζα, αυτή « η ολόμαυρη ράχη», αυτό το μέγα ερείπιο που μαυρίζει την καρδιά των εχεφρόνων, αλλά πρασινίζει από τα λίγα χορτάρια της ντόπιας αντίστασης, της παγκόσμιας διαμαρτυρίας .

Γάζα, η σημερινή Γκουέρνικα, 1937, όπου οϊμέ 10.000 νεκροί ποτίζουν  τη λευτεριά από τον ισραηλινό φασισμό και χιλιάδες τραυματίες ορθώνονται στις ελλείψεις, για να ζήσουν.

Γάζα, όπου  οι επιζήσαντες μικροί και μεγάλοι ολοφύρονται για τους νεκρούς, με τις αρχέγονες κινήσεις της ολοκληρωτικής απόγνωσης, χτυπώντας το στήθος (κοπετός), σφίγγοντας το κεφάλι, τραβώντας τα μαλλιά  κι αξιώνουν γοερά την παύση της αιματοχυσίας.

Γάζα, όπου η ισοπέδωσή της συνιστά «τοπίο κάλλους», για τους αξιωματούχους του Ισραήλ, στην προώθηση του εποικισμού,  καθιστώντας μας, έτσι, όλους Γαζινούς , όλους Παλαιστίνιους.

Γάζα, γεμάτη «τρομοκράτες» σαν το Θ. Κολοκοτρώνη, σαν τον Αλβανό Σκεντέρμπεη, σαν τον Βούλγαρο Χρήστο Μπότεφ, στους εθνικοαπελευθερωτικούς αγώνες από τον τουρκικό ζυγό. Σαν τους πρωταγωνιστές του Μετώπου Ανεξαρτησίας της Αλγερίας, σαν τους καπετάνιους, Χείμαρρο (Γ. Γκανάτσιο) και Πετρόμπεη  (Αλ. Σακαλή) στον αντιφασιστικό αγώνα την περίοδο της Κατοχής,  σαν τον Ντούτσκε στην εξέγερση του γαλλικού Μάη του 68, σαν…

Γάζα που διαρρηγνύεις την ησυχία μας και πυροδοτείς στην Ελλάδα και τον κόσμο αμέτρητες πορείες άμεσης ειρήνευσης, συχνά ενάντιες στη στάση δειλών ηγεσιών. Που πυροδοτείς συναυλίες ειρήνης, συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας, ψηφίσματα αλληλεγγύης, όχι μόνο για να σταματήσει ο πόλεμος, να διασωθεί ό,τι είναι δυνατόν, αλλά για να έχετε τη γη δική σας γεμάτη λιόδενδρα, πορτοκάλια και παιδικές φωνές…

Τάσα Σιόμου

 

 

 

 

16 σχόλια

  • Πραγματικά ανιστόρητο σχόλιο. Απαράδεκτο να εξισώνεις τους τρομοκράτες της χαμάς, οι οποίοι σφαγίασαν με τον πλέον ειδεχθή τρόπο 1400 πολίτες, με αγωνιστές για την ελευθερία της πατρίδας μας. Η χαμάς αναγνωρίζεται ως τρομοκρατική οργάνωση από την Ελλάδα, τις λοιπές χώρες τις εε, τις ΗΠΑ και όλο το δυτικό κόσμο. Η χαμάς που είναι εναντίον των δικαιωμάτων των γυναικών, των ομοφυλόφιλων και άλλων μειονοτήτων. Αλήθεια, που θα προτιμούσες να ζεις? Σε μια από τις μουσουλμανικές χώρες (π.χ. Σαουδική Αραβία) η στο Ισραήλ?

    • Ασφαλώς δεν …διαπέρασε ( βλέπε Αχτσιόγλου ) το νου της κυρίας Σιώμου ότι πρόθεση της Χαμάς ήταν εκατόμβη Παλαιστινίων νεκρών από την αναμενόμενη απάντηση του Ισραήλ και ακύρωση προσέγγισης του Ισραήλ με αραβική χώρα.Δυστυχώς ο κύκλος αίματος διευρύνεται και η δημιουργία δύο ανεξάρτητων κρατών απομακρύνεται για άλλη μία φορά.

  • Κυρία Τάσα μου, σκέτη απογοήτευση είστε.Περα από τη μύτη σας δεν μπορείτε να δείτε στο περί Χαμάς θέμα.Κριμα, και νόμισα είχατε οξυδέρκεια.

  • Κυρία Τάσα μου, και στο θέμα της Λυβιης κουβά πήγαν οι τοποθετήσεις σας. Τι νομιζετε, δεν θυμόμαστε που θέλατε να ξεκουμπισετε τον Καντάφι ,έναν κοσμικό ηγέτη σε μια ευημερούσα χώρα, για να ρθει το σημερινό χάος των δύο κυβερνήσεων εκεί, με την τάχα Αραβική Άνοιξη των Μουλαδων. Κυρία Τάσα μου,δεν το ‘χετε.

  • Τασα.πρεπει να καταλαβεις οτι ο κοσμος αλλαξε. Ασε τις αριστερες ιδεοληψιες. Το Ισραηλ δεχτηκε επιθεση απο εναν εχθρο που δε τον βρισκεις σε πεδιο μαχης. Απαντησε ως οφειλε στους πολιτες του για να μην ξαναπαθει τα ιδια

    • Όντως αριστερές ιδεοληψίες. Η κ. Σιώμου, αν κάποιος τολμούσε στην Ελλάδα να προβάλλει θεωρίες, ιδέες, κλπ, όπως αυτές που προβάλλει η χαμάς (θάνατος στους ομοφυλόφιλους, εξαφάνιση του Ισραήλ και θάνατος σε όλους τους Εβραίους, θεοκρατικό καθεστώς, απαγόρευση εκλογών για 20 σχεδόν χρόνια, κλπ) θα ήταν ‘στα κάγκελα’ και θα διαμαρτυρόταν για φασισμό, θεοκρατία, έλλειψη δημοκρατίας και άλλα.

      • Ο παραπάνω έγραψε το σχόλιο του χωρίς να προσβάλει. Εσύ όμως δεν άντεξες, από ότι φαίνεται δεν ανέχεσαι διαφορετική άποψη από τη δική σου.

  • Δεν νομίζω ότι υπάρχει άνθρωπος στον κόσμο να μην συγκινείται απο τους θανάτους των αμάχων και των παιδιών που υποφέρουν. Αλλά μετά απο 75 χρόνια απο το 1948 και εντευθεν, ακόμα η Χαμάς και οι συν αυτώ αρνούνται να αποδεχτούν οτι μπορεί να υπάρχει ο Λαός του Ισραήλ και να συνιστά κρατική οντότητα. Και εσεις δεν λέτε κουβέντα, κλείνετε τα μάτια σε ανθρώπους που σκεφτονται όπως ο Χίτλερ και θέλουν να εξοντώσουν την Εβραική Φυλή.
    Ε δεν γίνεται, πάρτε το χαμπάρι. Μέχρι και η Σαουδική Αραβία και τα Εμιράτα το κατάλαβαν.

  • Με αυτές τις ιδεοληψίες σε όλα τα επίπεδα εθνικά κομματικά πολιτικά παγκόσμια θα φέρεται το ΣΥΡΙΖΑ και πάλι εκεί που πραγματικά είναι στο 3 της εκατό.
    Κρίμα.

  • Ένας γράφει μόνος σχόλια αρνητικά σ ένα άρθρο αφθαστο από όλους μας! Γιατί κανένας δεν έχει διαβάσει όσο η Τάσα κι όμως πολεμάτε από φθόνο αντί να υποκλινεστε.
    Υποστηρικτές σιωνιστές των δολοφόνων αμάχων; των βομβαρδισμών νοσοκομείων;των πολλών ομοθρήσκων μας; των βρεφών ; πού ζούμε Θεέ μου…

    • Σιωνιστές? Ορολογία που χρησιμοποιεί η Χαμάς, το Ιράν, η χεζμπολάχ, και άλλες παρόμοιες χώρες και οργανώσεις. Αποσιωπάς ότι η χαμάς επιτέθηκε και κατέσφαξε πάνω από 1000 άμαχους, μωρά, γέρους, γυναίκες. Αποκεφάλισε στρατιώτες. Πήρε σχεδόν 250 ομήρους. Αναρωτιέσαι που ζούμε θεέ μου…. Αλλά δεν αναρωτιέσαι αν θα ήθελες να ζεις σε ένα αυστηρά θεοκρατικό καθεστώτος, όπου οι γυναίκες τιμωρούνται με θάνατο για μοιχεία, οι χριστιανοί καταδιώκονται, και αν τολμήσεις να εκφραστείς εναντίον της χαμάς θα βρεθείς νεκρός.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.