Επιστολή – κάλεσμα συμμετοχή στα συλλαλητήρια των συνταξιουχικών οργανώσεων  (Του Γιώργου Στραβού  Μέλος του Δ.Σ του   Συνδέσμου Πολιτικών Συνταξιούχων Κοζάνης του Δημοσίου (Εκπροσώπου της Ενωτικής Κίνησης Συνταξιούχων Δημοσίου Κοζάνης) 

8 Νοεμβρίου 2023
10:45

 

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι συνταξιούχοι και οι εργαζόμενοι μέσα από τις συνδικαλιστικές τους οργανώσεις σε όλη τη χώρα. Συγκεκριμένα, οι συνταξιούχοι στην Κοζάνη την Πέμπτη 9 Νοέμβρη ώρα 11πμ, στην Κεντρική Πλατεία Κοζάνης, την Τετάρτη 15 Νοέμβρη για την θέρμανση τα εργατικά σωματεία κάνουν συγκέντρωση στην Κοζάνη και θα κορυφωθούν οι κινητοποιήσεις των συνταξιούχων με την πανελλαδική συγκέντρωση την Παρασκευή 24 Νοέμβρη στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 12 το μεσημέρι.

Αφορμή όλων αυτών των κινητοποιήσεων, είναι τα οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και δεν είναι λίγα.

Οι ατέλειωτες περικοπές των συντάξιμων αποδοχών, οι περικοπές των δώρων, των συντάξεων χηρείας, οι αυξήσεις στις κρατήσεις, η συνεχώς αυξανόμενη συμμετοχή μας στα φάρμακα. Η «προσωπική διαφορά» του νόμου Κατρούγκαλου που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα τον εφαρμόζει η σημερινή κυβέρνηση παρά τις διακηρύξεις της για κατάργηση του. Οι όποιες πενιχρές αυξήσεις μετά από 13 χρόνια που η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι έδωσε στις βασικές συντάξεις, οι οποίες είναι πολύ κάτω από τον επίσημο πληθωρισμό, που η μεγάλη πλειοψηφία των συνταξιούχων δεν είδαν καν λόγω της προσωπικής διαφοράς.

Η ακρίβεια που συνεχώς θεριεύει κάθε μέρα στα είδη πλατειάς λαϊκής κατανάλωσης, κατατρώει συνεχώς τις χαμηλές συντάξεις, οι οποίες έχουν καταντήσει πενιχρά επιδόματα, τα οποία φτάνουν μόνο για το πρώτο 15ήμερο και όχι για να βγει ο μήνας.

Τα προβλήματα της θέρμανσης (τηλεθέρμανση, πετρέλαιο, καυσόξυλα), απασχολεί όλες τις λαϊκές οικογένειες τρέμοντας μπροστά στο χειμώνα που έρχεται και αναρωτιούνται πως θα τα βγάλουν πέρα και φέτος.

Η τιμή του ρεύματος έχει φτάσει στα ύψη από την πολιτική της απολιγνιτοποίησης, αυξάνει ακόμα περισσότερο την ενεργειακή φτώχεια.

Τα προβλήματα της δημόσιας υγείας συνεχώς οξύνονται, αφού τα νοσοκομεία υπολειτουργούν χωρίς γιατρούς, προσωπικό και μέσα, ενώ τα φάρμακα πληρώνονται όλο και περισσότερο από την τσέπη μας.

Είναι επίσης και ο πόλεμος που όλο και περισσότερο πλησιάζει στην γειτονιά μας και πυροδοτεί ακόμα περισσότερο την ακρίβεια, ιδιαίτερα στα καύσιμα.

Όλα τα παραπάνω προβλήματα και όχι μόνο, δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα για την λαϊκή οικογένεια που δυσκολεύεται να τα φέρει βόλτα, γι’ αυτό και οδηγούν τους συνταξιούχους στο δρόμο του αγώνα μέσα από τα σωματεία τους, αφού βλέπουν πως η σημερινή κυβέρνηση τα οξύνει, δεν λύνει κανένα πρόβλημα, αντίθετα τους κοροϊδεύει με μέτρα ασπιρίνες όπως τα διάφορα PASS.

Παρά τις εκκλήσεις που έχουμε κάνει, η πλειοψηφία του Δ.Σ του Συνδέσμου Πολιτικών Συνταξιούχων Κοζάνης του Δημοσίου, με διάφορες προφάσεις αρνείται την συμμετοχή της στις κινητοποιήσεις που διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Συνταξιουχικών Οργανώσεων.

Τα προβλήματα των συνταξιούχων είναι τόσο οξυμμένα που χωρίς άλλες καθυστερήσεις απαιτείται να οργανώσουμε τον αγώνα μας για την λύση τους, για αυτό ως μέλος του Δ.Σ του Συνδέσμου καλώ όλους τους συνταξιούχους του Δημοσίου να συμμετέχουν στα συλλαλητήρια. Να διατρανώσουμε την αντίθεση μας στις πολιτικές που εξανεμίζουν τις συντάξεις μας και να διεκδικήσουμε μαζί με τα υπόλοιπα σωματεία και με το σύνολο των συνταξιούχων την βελτίωση του εισοδήματος μας και την ίδια τη ζωή μας.

Να διεκδικήσουμε: Ουσιαστικές αυξήσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις στο ύψος του πληθωρισμού και στο 80% του κατώτερου μισθού, νομοθετική κατοχύρωση, ρύθμιση και απόδοση της 13ς και 14ης σύνταξης, ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς στις καταβαλλόμενες συντάξεις σε όλους τους συνταξιούχους, ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με προσλήψεις γιατρών – νοσηλευτών και εξοπλισμό με όλα τα αναγκαία μέσα.

Κανένα σπίτι χωρίς θέρμανση, κατάργηση των ειδικών φόρων κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο θέρμανσης και ηλεκτρική ενέργεια, εξασφάλιση της απαραίτητης ποσότητας ξυλείας στους κατοίκους των χωριών, ούτε μια μέρα χωρίς τηλεθέρμανση για τους κατοίκους στην Κοζάνη.

Για όλους αυτούς τους λόγους η θέση όλων των συνταξιούχων του δημοσίου πρέπει να είναι ο κοινός αγώνας με όλους τους υπόλοιπους συνταξιούχους και με τους εργαζόμενους που αγωνίζονται.

Όλοι την Πέμπτη 9 Νοέμβρη στις 11 πμ στην Κεντρική Πλατεία Κοζάνης στο Πανσυνταξιουχικό Συλλαλητήριο.

Όλοι την Παρασκευή 24 Νοέμβρη στο πανελλαδικό Συλλαλητήριο της Αθήνας στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 12 το μεσημέρι.

Όλοι στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν τα εργατικά σωματεία στις 15 Νοέμβρη στην κεντρική πλατεία Κοζάνης στις 6 μμ, με το σύνθημα «κανένα σπίτι χωρίς θέρμανση».

 

 

Γιώργος Στραβού

Μέλος του Δ.Σ του

Συνδέσμου Πολιτικών Συνταξιούχων Κοζάνης του Δημοσίου

(Εκπροσώπου της Ενωτικής Κίνησης Συνταξιούχων Δημοσίου Κοζάνης)

 

Κοζάνη

8/11/2023

 

 

2 σχόλια

  • Αφού τα περισσότερα μέλη των συνταξιούχων είναι κια μέλη του συνδικάτου οικοδόμων γιατί δε γίνεται κοινή κινητοποίηση ..!
    Μαλλον αυτό το αποφάσισε η οργάνωση του ΚΚΕ για να βρίσκονται κάθε μέρα οι ίδιοι στην πλατεία με διαφορετική ονομασια .!

  • Εγώ τώρα ποιον να πιστέψω, τον Σύνδεσμο Συνταξιούχων του Δημοσίου, που θεσμικά με εκπροσωπεί ή το μέλος του ΚΚΕ τον κύριο Στραβού. Ασφαλώς τον Σύνδεσμο, που λειτουργεί βάσει Καταστατικού, ενώ ο κύριος Στραβού μας καλεί να συμμετάσχουμε στο κάλεσμα ενός συντονιστικού, που δεν έχει καταστατικό για να εκλέγει εκπροσώπους θεσμικά και για να βρισκόμαστε συνέχεια στους δρόμους.
    Κύριοι καλούντες (με ποια αρμοδιότητα άλλωστε ;), έχουμε και δουλειές για τα προς το ζειν, ακόμα και οι συνταξιούχοι και όχι με συνεχείς απεργίες και χάσιμο χρόνου. Τα θεσμοθετημένα όργανά μας είναι αρμόδια και υπεύθυνα για τις απαιτήσεις των περικοπών των συντάξεών μας και για όλα τα κοινωνικά ζητήματα.
    Και κάτι ακόμα : Διερωτώμαι πως ο κύριος Στραβού, μέλος όπως λέγει ενός οργάνου, δεν σέβεται τις αποφάσεις του και καλεί μόνος του συνταξιούχους, για συμμετοχή σε άτυπες κινητοποιήσεις ;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.