Ανοιχτή επιστολή – σχόλιο του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην Π.Ε. Κοζάνης Θέμη Μουμουλίδη προς τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη

10 Νοεμβρίου 2023
17:55
Αγαπητέ πρόεδρε,
σε μια εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ του οποίου έχεις την τιμή να ηγείσαι, βρίσκεται όχι μόνο σε δημοσκοπική αλλά και σε πολιτική υποχώρηση και αποδρομή,
εν όψει μιας κρίσιμης ΚΕ που ακολουθεί, το να προτείνεις την παραπομπή των διαγραφών σε δημοψήφισμα μεταξύ των μελών, αποτελεί πράξη πολιτικής αυτοκτονίας και εμφανή προσπάθεια αλλαγής αντζέντας.
Γιατί η Αριστερά και οι προοδευτικές δυνάμεις που επιθυμείς να ηγηθείς, δεν μπορεί παρά να συμπεριφέρονται πολιτικά, και να επιχειρούν να λύσουν τις όποιες “διαφορές” με διάλογο και προσπάθεια σύνθεσης.
Γιατί η Αριστερά μας πρόεδρε, σέβεται τον διάλογο και δεν λειτουργεί τιμωρητικά. Για τον Αλέξη Τσίπρα η χειρονομία διαγραφής ήταν πάντα πράξη αδιανόητη, και πίστεψέ με, είχε πολύ πιο σοβαρούς λόγους για να το προτείνει.
Όμως ως κορυφαία ηγετική προσωπικότητα , δεν το διανοήθηκε ποτέ.
24 ώρες πριν την έναρξη των εργασιών μιας ιστορικής για τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΚΕ, κάποιοι, σου εισηγούνται να αναδείξεις επικοινωνιακά ως μείζον πολιτικό ζήτημα το θέμα των διαγραφών!
Καμία σχέση με την πολιτική συγκυρία!
Καμία σχέση με τις αγωνίες της κοινωνίας!
Καμία σχέση με τους λόγους σύγκλισης της ΚΕ.
Μακριά από κάθε πνεύμα σύνθεσης και προοπτικής!
Θα αναλώσει λοιπόν η νέα κομματική γραφειοκρατία πολύτιμο πολιτικό χρόνο[ εάν δεν πλειοψηφίσει στην ΚΕ] για να συλλέξει 22.000 υπογραφές μελών, προκειμένου να επιτύχει εσωκομματικό δημοψήφισμα, αμφίβολης μάλιστα έκβασης.
Η αποθέωση του πολιτικού αμοραλισμού!
Δηλαδή θα κληθούν 150.000 μέλη για να ψηφίσουν τη διαγραφή ή μη ιστορικών στελεχών. Απλά μέλη τα οποία η νέα κομματική γραφειοκρατία , δυο μήνες μετά την εκλογή σου, αγνοεί επιδεικτικά, αφού δεν συνομιλεί και δεν καταβάλει την παραμικρή προσπάθεια για επαναλειτουργία των ΟΜ. Δεν φροντίζει για τον στοιχειώδη διάλογο των μελών, τα οποία ενημερώνονται εδώ και έξη μήνες αποκλειστικά από τα ΜΚΔ!!!
Όμως αγαπητέ πρόεδρε, οι ηγέτες δεν είναι εκδικητικοί!
Χαρακτηρίζονται από όραμα και μεγαλοψυχία!
Ας αφουγκραστούμε το παράδειγμα του Αλέξη Τσίπρα!
Το προεδρικό αξίωμα ενός κορυφαίου πανευρωπαικά αριστερού κόμματος, δεν είναι ρόλος, είναι θεσμός.
Δεν είναι επίδειξη εξουσίας , αλλά απόδειξη μεγαλοψυχίας, εγκράτειας και σύνεσης.
Δεν είναι τσιτάτα που αναμασσώνται από συνεργάτες και μη, αλλά παραγωγή πολιτικής και οράματος για μια καλύτερη κοινωνία. Άλλωστε πρόεδρε, δεν χρειάζεται να παρέλθει δεκαετία για να αναγνωρίσεις προσωπικά σου επικοινωνιακά λάθη, ενδεχομένως από κεκτημένη ταχύτητα ή υπερβάλλοντα ζήλο. Απολύτως κατανοητό.
Όχι πρόεδρε,
δεν είναι μείζον ζήτημα οι διαγραφές, ιστορικών στελεχών, που όντως λειτούργησαν “καθ’ υπερβολή».
Άλλωστε αν «διαβάσεις» ψύχραιμα τις εσωκομματικές εξελίξεις, θα συμφωνήσεις ότι , δυστυχώς, μπορεί και να μη χρειαστείς το δημοψήφισμα.
Και εδώ, μπορώ να εικάσω, πως προφανώς άλλοι είναι οι λόγοι αυτής της επικοινωνιακής επιλογής περί δημοψηφίσματος.
Παρ’ όλα αυτά,
είναι πλέον καθοριστικής σημασίας, να αναλάβεις πρωτοβουλίες και να συμβάλεις ώστε να είναι δημιουργικές και συνθετικές οι εργασίες της κρίσιμης ΚΕ που αρχίζουν αύριο. Αφορούν στο μέλλον ενός ισχυρού, ακόμη κόμματος. Είναι κορυφαία πολιτική επιλογή να επιλέξεις το δρόμο της συναίνεσης και της σύνθεσης.
Γιατί δεν είναι μόνο οι τέσσερις [προς “διαγραφή” σύντροφοι] είναι και η συντριπτική πλειοψηφία των απλών μελών που αγωνιά για το μέλλον της Αριστεράς. Είναι τα χιλιάδες μέλη που βρίσκονται σε αποδρομή.
Είναι η αδράνεια των οργανώσεων και η έλλειψη σεβασμού, από την πλευρά της νέας κομματικής γραφειοκρατίας, προς τα απλά μέλη, στα οποία συχνά ομνύεις.
Είναι τα όργανα που υπολειτουργούν αυτοσχεδιάζοντας.
Είναι η παραγωγή πολιτικής και ο πολιτικός λόγος που εξορίστηκαν από τον εσωκομματικό και δημόσιο διάλογο, και που πρέπει επειγόντως να επανέλθουν σε ένα αριστερό ριζοσπαστικό δημοκρατικό κόμμα.
Είναι οι αποφάσεις για την πραγματοποίηση ενός σοβαρού Συνεδρίου επανεκκίνησης, που πρέπει να παρθούν σ’ αυτή την ΚΕ. Γιατί διαφορετικά εκτιμώ πως το πολυπόθητο Συνέδριο θα παραπεμφθεί στις καλένδες.
Είναι η αγωνία για την δική μας Κοινωνική Αριστερά που κορυφώνεται.
Ψυχραιμία είναι η λέξη αγαπητέ πρόεδρε.
Σκέψου, μήπως είναι προτιμότερο να προχωρήσεις επιλέγοντας το δρόμο της σύνθεσης,
μήπως επιλέξεις να αποχωριστείς και να αποκηρύξεις οριστικά κάθε έννοια τοξικότητας,
μήπως προκρίνεις την δημιουργία σαφούς οδικού Χάρτη για το Συνέδριο[ με σαφείς ημερομηνίες και διεργασίες].
Σκέψου μήπως προκρίνεις πρώτος εσύ, δίνοντας τον τόνο της επόμενης μέρας, το δρόμο της ενότητας, του αμοιβαίου σεβασμού, της συνύπαρξης του διαφορετικού και του διαρκούς πολιτικού διαλόγου.
Τέλος πρόεδρε,
κανείς δεν αμφισβητεί την νόμιμη και δημοκρατική εκλογή σου.
Σκέψου λοιπόν, μήπως προχωρήσεις σε αναγκαίες δομικές αλλαγές στον περίγυρο των άμεσων συνεργατών σου. Μήπως αλλάξεις πρόσωπα που συντηρούν και πυροδοτούν την τοξικότητα, πρόσωπα που δεν έχουν τις ικανότητες να σε συμβουλέψουν.
Γιατί ξέρεις πρόεδρε, σ’αυτό το κόμμα εδώ και χρόνια ένα διαπιστωμένο πρόβλημα είναι οι διαχρονικοί επαγγελματίες “προεδρικοί” κάθε λογής.
Κλείνοντας πρόεδρε,
και διευκρινίζοντας προς αποφυγή τυχόν παρεξηγήσεων ότι ουδεμία σχέση έχω με την «Ομπρέλα» [της οποίας όμως, βασικές ιδεολογικές αρχές υιοθετώ] , καλό είναι να θυμόμαστε τον Ευριπίδη, που επαναλάμβανε με αγωνία, πως στη ζωή αλλά κυρίως στην πολιτική… “τίποτε δεν διαρκεί πολύ”…
Υπογραφή
1/150.000

31 σχόλια

  • Λυπάμαι αλλά αυτό που δεν τόλμησε ο Αλέξης πρέπει να τολμήσει ο νέος πρόεδρος. Διαφορετικά με όλους αυτούς βαρίδια στα πόδια του δεν υπάρχει μέλλον. Δυστυχώς όλοι τους ερωτεύτηκαν την καρέκλα και τις αερολογίες ενώ η κοινωνία υποφέρει. Η αριστερά δεν έχει θέση στην κοινωνία αν δεν λύνει προβλήματα και αυτοί μόνο δημιουργούν. Άντε στο καλό ….

  • Μήπως πρόεδρε ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ είναι η ώρα για ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ προκειμένου να απεγκλωβιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ από αυτό το τοξικό κλίμα ;
    Αυτό θα έγραφα στον ΠΡΟΕΔΡΟ .

    Ένας απλός ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι χθες , γιατί για αύριο θα το σκεφθώ !!!!

  • Μουμουλιδη άρον την ομπρέλα σου και περιπατει. Αν δεν ήταν ο Τσίπρας θα σας ήξερε μόνο το 3%. Γιατί δεν κατέβηκες υποψήφιος στις εκλογές;

    • Αν δεν ήταν τα μνημόνια που θα έσκιζε ο Τσιπρας θέλεις να πεις . Γιατί χωρίς τα μνημόνια ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας δεν θα τον ήξερε τον Τσίπρα .

      • Τα μνημονια αυτα λες που ΘΑΑΑΑ….μας εβγαζε σε ενα χρονο ο Σαμαρακος της αναπτυξης και των πλεονασματων που δεν ειδε ποτε αυτη η χωρα μαζι με τον φιλο του τον Βενιζελο? Και κοιτα συμπτωση…υπουργο τοτε ειχες τον σημερινο ωτοακουστη που παριστανει τον πρωθυπουργο…

        Ελα εφυγες…πηγαινε διαβασε ιστορια και οταν μαθεις ποιος σε εβγαλε απ τα μνημονια και ποιος οχι…ελα να μας τα ξαναπεις παλι του χρονου τον Σεπτεμβρη!

  • Ο Αλέξης Τσίπρας κορυφαία ηγετική προσωπικότητα ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗΣ

    -ο καμένος ΑΛΕΞΗΣ, το «Ψυχοπαίδι» της Μέρκελ και το ντελίβερι μπόι των Αμερικανών.
    -ο ΤΣΙΠΡΑΣ που ονόμαζε «ετερόκλητο όχλο» τους Δυτικομακεδόνες των συλλαλητηρίων !!!!!!!
    -ο επικεφαλής της Γαλλικής Αριστεράς και Ευρωβουλευτής, Ζαν Λυκ Μελανσόν για τον Αλέξη Τσίπρα «Από τις πιο ελεεινές φιγούρες της ευρωπαϊκής πολιτικής ζωής» info-war.gr.
    -ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος:
    «ατμόσφαιρα βούρκου» από τον ΣΥΡΙΖΑ

    • Τρολακι ασχολεισου με τον Άδωνι και ασε τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Τσίπρας δεν είναι αδιευκρίνιστος σαν τον Άδωνι και τον Κούλη.

    • Ο δυτικός κόσμος παρακολουθούσε άναυδος τον Τσίπρα να εκφωνεί επικήδειο στον δικτάτορα Φιντέλ Κάστρο, ο οποίος φυλάκιζε τους αντιφρονούντες.

      Ο ΤΣΙΠΡΑΣ σε συνέντευξη στο Γαλλικό περιοδικό ΛΕ ΠΟΥΕΝ: «Μερικές φορές είναι απαραίτητο να πάμε ενάντια στην πλειοψηφία», ! θυμίζει τη φράση που είπε ο Γ.Γκέμπελς (Υπουργός Προπαγάνδας του Χίτλερ) το 1939.

    • ΤΣΙΠΡΑΣ
      – αυτός που πήρε συγχαρητήρια μετά την προδοσία της Μακεδονίας, από όλους εκείνους τους Αμερικανούς και Ευρωπαίους αξιωματούχους, που έβριζε κατά κόρον ως κοράκια και εκμεταλλευτές των λαών.
      – ο θαυμαστής του Μάο

    • Ο Αλέξης Τσίπρας κορυφαία ηγετική προσωπικότητα ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗΣ

      παρέδωσε όλη τη δημόσια περιουσία, μαζί και την Κνωσσό και τη Βεργίνα, στο υπερταμείο για 99 χρόνια. Το υπερταμείο μπορεί να την διαχειριστεί χωρίς να ξαναρωτήσει τη Βουλή και στο οποίο ο πρόεδρος απαγορεύεται να είναι Έλληνας.
      Η Τρόικα ζήτησε να δημιουργηθεί το περιβόητο “υπερταμείο”. Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας το υπέγραψε! Και αυτό…». TANEA 7 Οκτωβρίου 2018

      • Κράζεις άρα θαυμάζεις. Ξέρεις το βιογραφικό του Αλέξη καλύτερα από τον ίδιο. Πρόσεξέ το, έχει θέμα μαζί του.

  • Κάποια ώρα πρέπει κάποιοι να αντιληφθούν ότι πρέπει να λειτουργεί η δημοκρατία στο κόμμα και όχι να σηκώνουν μπαϊράκι επειδή δεν έγινε το δικό τους…
    Γιατί έγιναν οι εκλογές;…
    Η συμπεριφορά τους αποτελεί ύβρι προς όλους τους υπόλοιπους που ψήφισαν τον Κασσελάκη…
    Εάν δεν δέχονται το αποτέλεσμα, στο καλό και να μας γράφουν…

  • Δεν καταλάβατε κάτι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα το πολύ του 3ο/ο.Χαρη στον Αλέξη Τσίπρα και στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που έμειναν άστεγοι πολιτικά λόγω των δεξιόστροφων επιλογών του και της συγκυβέρνησης Σαμαρά Βενιζέλου έφτασε εκεί που έφτασε.
    Τώρα εάν φύγουν οι αποτυχημένοι και αυτοί που το έφτασαν κάτω από το 20ο/ο..Σκουρλέτης βιτσας ο φτωχός Παπαδημούλης κλπ ποιον νομίζετε ότι ενδιαφέρει?
    Εάν θέλει ο Κασελακης να κάνει ξανά το ΣΥΡΙΖΑ κόμμα πρέπει να απαλλαγεί από όλα τα βαριδια.Κατι που ήθελε αλλά δεν μπόρεσε ο Τσίπρας

  • Δεν αλλοίωσε τον ΣΥΡΙΖΑ ο Κασσελάκης, τον βρήκε ΗΔΗ αλλοιωμένο!

    Απλά, βρέθηκε τελικά, ο … κατάλληλος άνθρωπος, στο κατάλληλο … κόμμα!

    Όταν Φίλης, Σκουρλέτης, Βούτσης, … «ομπρέλες» και λοιποί, ψήφιζαν με τα δύο χέρια το 3ο και το 4ο Μνημόνιο, όταν δημιουργούσαν τις προϋποθέσεις να γίνει η Ελλάδα μια τεράστια … φρεγάτα για τις ΗΠΑ, όταν χειροκροτούσαν (έστω και … καθιστοί) τους ναζί του Αζόφ στη Βουλή, δεν υπήρχε κανένας Κασσελάκης.

  • Οι διαφωνίες στο ΣΥΡΙΖΑ αν είχαν ιδεολογικό και πολιτικό υπόβαθρο θα μπορούσαν να λυθούν δημοκρατικά και με διάλογο. Η κυριαρχία του “κυβερνητισμού” ως συγκολλητική πολιτική πρόταση δεν είναι το καθοριστικό στοιχείο για την Αριστερά. Να φύγει ο Μητσοτάκης είναι σημαντικό, αλλά αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ τι πολιτική θα εφαρμόσει; Άγνωστο με τον νέο πρόεδρο. Έτσι επανέρχονται στην Αριστερά ως πλειοψηφία οι ανένταχτοι.

  • αμ μη το κάνετε κάποιοι σρζ ότι θα φύγετε ποιος σας δίνει σημασία πια για καιρό θα πεθάνουμε στα γέλια? με το καλό στο 3.5%

  • Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις,
    τούτο προσπάθησε τουλάχιστον
    όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις
    μες στην πολλή συνάφεια του κόσμου,
    μες στες πολλές κινήσεις κι ομιλίες.

    Μην την εξευτελίζεις πηαίνοντάς την,
    γυρίζοντας συχνά κ’ εκθέτοντάς την
    στων σχέσεων και των συναναστροφών
    την καθημερινήν ανοησία,
    ώς που να γίνει σα μια ξένη φορτική.

    Υ.Γ.Μια απλή υπενθύμιση πρώην κ.βουλετά.

  • Μουμουλίδη, τι σχέση είχε τα τελευταία χρόνια ο Σύριζα με την Αριστερά; Απολύτως καμιά, σοσιαλδημοκρατία του κερατά τον καταντήσατε! 70 χρόνια πίσω πήγατε την υπόθεση της Αριστεράς! Αν ζούσε ο μακαρίτης ο Κουτσόγιωργας θα σας έλεγε πως “δεν δικαιούστε ΔΙΑ να ομιλείτε!”

  • Δεν ντρέπεστε που επί τόσα χρόνια αντί για αντιπολίτευση κάνατε βαβα και αφήσατε τον Τσίπρα μόνο του, τώρα ζητάτε αυτόν που ψήφισε η βάση να παραιτηθεί για προβλήματα που δημιουργήσατε εσείς.

    ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ, ούτως ή άλλως και να μπείτε σε λίστες δεν θα σας ψηφίσουμε.

    • Ποια βάση ψήφισε;;;
      Όλοι οι νδουληδες κ οι πασοκοι πήγαν κ ψηφισαν Κασσελακη για να διαλυθεί το κόμμα. Εκλογές Μπάτε σκύλοι αλεστε. Από τέτοιες εκλογές εξελέγη. Αλλά ο φόβος αποχής άνοιξε τις πύλες σ αυτόν τον εκτροχιασμό. Πρόσωπα ουρανοκατέβατα από άλλους..

  • Πάνω στο δεν υπάρχουν θεσμοί υπάρχει λαος γεννήθηκαν τα ποιο αυταρχικά καθεστώτα . Η ευθύνη ολων στην τροποποίηση του καταστατικού του ΣΥΡΙΖΑ, για την μετατροπή του σε αρχηγικο κομμα ειναι μεγάλη και ας μην κλαίνε τώρα. Η ζημιά πλέον οτι και να γίνει ειναι ανεπανόρθωτη

  • Μπράβο Θεμη κι εσυ ξερεις και κρίνεις εξ ίδιων τα αλλότρια . Πράγματι τίποτα δε διαρκεί πολύ ακόμα και ολόκληρη η ζωή μας όπως εννοούσε ο μεγαλος τραγωδία ΕΥΡΥΠΙΔΗΣ. Όπως η δίκη σου παρουσία στην Κοζάνη : Ήρθες είδες πήρες και απηλθες χωρίς να αφήσεις τίποτα ουσιαστικό πίσω σου στην Κοζάνη στην οποία ομνύεις όταν τη θυμάσαι ..!
    Και αν μπορείς και θέλεις εξήγησε μας τι ρόλο παίζουν αυτού του ειδους οι τάσεις παλελλαδικα όταν ξέρουμε όλοι ότι λειτουργούν και εξυπηρετούσε μόνο καποιουσ στην Αθήνα και υποτιμούν φανερά την περιφέρεια την επαρχία και τους επαρχιώτες που τους θυμάστε μόνο όταν και όσο σας εξυπηρετούν.!

  • Εσυ κ Μουμουλίδη πιστεύεις ότι οφελεί η δίκη σου «ομπρέλα» των 53 ή οποιοδήποτε άλλο «σομπρέρο» 3+3 ή έξι επι έξι και δε συμμαζεύεται που θυμίζουν λίγο τους πεντε επι πεντε κλπ γήπεδικους χωρους με στοιχεία πολιτικης βίας που στήνονται μόνο στην Αθήνα για να εξυπηρετούν κυριως τα ατομικά ή ομαδικά-οπαδικά παιχνίδια χωρίς να παράγουν καμία πολιτική σκέψη και ιδεολογική τάση ζητήματα που είναι σοβαρα και τα θυμάστε μόνο σε περιπτώσεις όπως στη παρούσα συγκυρία. ..

  • -Κώστας Καραμανλής: «Ἡ εξουσία δεν είναι λάφυρο για χορηγούς και προστάτες»!
    -Αγάθων 450-400 π.Χ. “Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει.”
    -ΕΥΓΕ ΘΕΜΗ!

  • Ολα φυσιολογικα οσα συμβαινουν στον τσιριζα,πριν τις εκλογες ειχα γραψει το εξης σχολιο “ο συριζα μετα τις εθνικες εκλογες θα ειναι ο τελευταιος να κλεισει την πορτα”,απολυτη δικαιωση το κομμα επιστρεφει στην φυσιολογικη του κατασταση,δηλαδη στο 3%!!!!!!

    • Ε αμα το ειχες προβλεψει εσυ που εισαι και Καλχας ναι ετσι θα ειναι! Ασε μας βρε δεξιοβολεμενο τρολακι 4,5 χρονια εδω μεσα η προπαγανδα σου παει τρενο οπως και η γλωσσα στις σολες για την νουδουλα και περα απο ενα 3% και ενα τσιριζα δεν ξερεις να λες τιποτα αλλο και αυτοθαυμαζεσαι κιολας οτι τα χες πει…σιγα ρε προφητη απ τα lidl κοψε κατι!

      • -το δημοψήφισμα του 2015, 62 % των Ελλήνων να ψηφίζουν όχι και να το αλλάζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ναι !!!
        -Ο ΣΥΡΙΖΑ το μοναδικό κόμμα στο οποίο έγινε διαγραφή χρέους .
        220 εκατομμύρια δραχμές είχαν διαγραφεί το 1998 για το ακίνητο της Κουμουνδούρου. Το γεγονός είχε παραδεχθεί τον Νοέμβριο του 2016 ο οικονομικός υπεύθυνος του ΣΥΡΙΖΑ, Μίμης Δαρειώτης σε εξεταστική επιτροπή της Βουλής.
        -H γ.γ. του υπουργείου Εργασίας κ Δήμητρα Χαλικιά κατήγγειλε ότι τα λεφτά για τους ανέργους πάνε σε «κολλητούς» και την “καρατόμησαν” !

        Ανένταχτος στο χώρο της Αριστεράς (Καραμπελιάς, ΑΡΔΗΝ- ΡΕΣΑΛΤΟ)

  • Πολύ προοδευτικό κόμμα είστε που φοβάστε κάθε αλλαγή και τρέμετε μην αλλάξουν οι ιδεολογικοί δεινόσαυροι!

  • Παπαδημούλης Κούλογλου Φίλης Βιτσας ΔρίτσαςωΣκουρλετης ομπρέλα ομάδα έξη …ομάδα του κ…τα νιαμερα.Σοβαρευτευτε ρε…
    Φύγετε δεν σας θέλει η βάση δεν σας θέλει ο κόσμος.Λογι λόγια λόγια συσκέψεις θεωρίες αναλύσεις και τίποτε άλλο.
    Σας βαρεθηκαμε αφήστε τον άνθρωπο και δεν τα καταφέρει τον κρίνεται.

  • Θεωρίες και Άγιος ο Θεός.
    Τα πράγματα είναι απλά. Οι άνθρωποι έχασαν το παιχνίδι τελευταία στιγμή, από κάποιον που δεν περίμεναν με τίποτα, και δεν μπορούν να το δεχτούν. Η Έφη φάνηκε μετά την πρώτη Κυριακή. Η συμπεριφορά της ήταν απαράδεκτη. Εγώ την ψήφισα την πρώτη Κυριακή και όχι τη δεύτερη. Ψήφισα Κασσελάκη. Ας το χωνέψετε. Όποιος δεν θέλει στο καλό. Άιντε.

  • Τι να μας πεις και εσύ κ Μαμουλιδη.Αυτοκριτικη κάνατε ? Είπατε τι έφταιξε και χάσατε 600.000 ψηφοφόρους και άλλοι τόσοι που δεν πήγαν? Πόσοι από αυτούς που κάνουν κριτική στον Κασελακη τέσσερα χρόνια κυβέρνηση και άλλα τόσα αντιπολίτευση πήγαν ποτέ στην επαρχία πήγαν στις γειτονιές της Αθήνας ,στα εργατικά κέντρα στα συνδικάτα ?
    Οργανώσαμε νεολαία? Οργανώσατε κινήματα στους χώρους δουλειάς.Τι αριστεροί είναι αυτοί μόνο να σταυρώνουν ξέρουν μόνο κριτικη μόνο φιλοσοφίες και από δουλειά τίποτε.
    Ποιος ρε θα σας ήξερε εάν δεν ήταν ο Τσίπρας και οι Πασοκοι που σας ψήφισαν.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.