kozan.gr: Eγκρίθηκε από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (Σ.Β.Α.Κ.) του Δήμου Κοζάνης

10 Νοεμβρίου 2023
22:06

Eγκρίθηκε από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (Σ.Β.Α.Κ.) του Δήμου Κοζάνης.

Στόχος του Σ.Β.Α.Κ. η αναβάθμιση των υποδομών ήπιας κινητικότητας με τη διαμόρφωση κατάλληλων συνθηκών που θα εξασφαλίζουν την ασφαλή, απρόσκοπτη και άνετη μετακίνηση των πεζών προνοώντας παράλληλα για:

  • Αναβάθμιση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας

  • Σταδιακή προώθηση της χρήσης του ποδηλάτου

  • Εκσυγχρονισμό και βελτίωση της λειτουργίας των αστικών συγκοινωνιών

  • Αποτελεσματική πληροφόρηση των μετακινούμενων για τα διαθέσιμα μέσα μεταφοράς

  • Δράσεις ενημέρωσης των πολιτών και σεβασμός των κανόνων από όλους τους χρήστες της οδού

 

 

Για το τι προβλέπει το ΣΒΑΚ του Δήμου Κοζάνης μπορείτε να διαβάσετε εδώ

6 σχόλια

  • Αν πρόκειται για το ΣΒΑΚ του Ιωαννίδη, δεν υπάρχει λόγος να εφαρμοστεί, μόνο και μόνο επειδή εγκρίθηκε απ’ το Υπουργείο. Ας ελπίσουμε πως ο νέος δήμαρχος θ’ αποδειχθεί σοβαρός και θα το πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων!

  • Αρκετά πια με τα προσβλητικά σχόλια που δε λένε τίποτα! Δεν με νοιάζει ποιου είναι το σχέδιο, γιατί πρώτη φορά βλέπω μια πρόταση σοβαρή, υλοποιήσιμη (με την προϋπόθεση της επαρκούς χρηματοδότησης), και με προοπτική για το μέλλον της πόλης. Αν δε γίνει τίποτα, και η πρόταση πεταχτεί στα σκουπίδια, όπως προτείνει ο παραπάνω σχολιαστής, απλώς η πόλη δεν θα είναι βιώσιμη τα επόμενα χρόνια λόγω της υπερθέρμανσης, καθώς η κλιματική αλλαγή δεν περιμένει. Μακάρι η νέα δημοτική αρχή να κλείσει τα αυτιά της και να υλοποιήσει τη μελέτη για το καλό όλων μας.

    • Εξήγησέ μας για ποιο λόγο είχαμε στην Κοζάνη τηλεθέρμανση μέχρι Αγίου Κωνσταντίνου. Δεν αντέχεται ρε φίλε τόση υπερθέρμανση! Προφανώς ενημερώνεσαι απ’ το ΣΚΑζΙ και βλέπεις παντού υπερθέρμανση.
      Όσο για το “σοβαρή πρόταση”, Λευτέρη καρφώνεσαι!

  • Ο νέος δήμαρχος και με τη συμβολή των τεχνικών συμβούλων να προχωρήσει και να εξηγήσει στους δημότες τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του ΣΒΑΚ και να προχωρήσει στην υλοποίησή του. Η Κίνηση και ο Κουζιάκης να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια αφού είναι για το καλό της πόλης.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι