«Πράσινο φως» για το πολυπόθητο ΣΒΑΚ του Δήμου Κοζάνης– Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η Υπουργική Απόφαση

13 Νοεμβρίου 2023
12:24

Άναψε το «πράσινο φως» για την υλοποίηση του πολυπόθητου Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου Κοζάνης, έπειτα από την έκδοση της σχετικής Υπουργικής Απόφασης.
Έπειτα από την ολοκλήρωση όλων των ενεργειών ελέγχου του κύκλου ΣΒΑΚ του υποβληθέντος σχεδίου του Δήμου Κοζάνης από το Υπουργείο Μεταφορών, δημοσιεύθηκε στις 7.11.2023 σε ΦΕΚ (Β’ 6391/2023) η Υπουργική Απόφαση για τον χαρακτηρισμό του ως Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας.
Συνεπώς, η εφαρμογή του πολυπόθητου σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου Κοζάνης θα ξεκινήσει άμεσα.
Υπενθυμίζεται ότι οι βασικοί στρατηγικοί στόχοι του ΣΒΑΚ είναι:
• Η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και της ρύπανσης που αφορά στις μετακινήσεις
• Η αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος
• Η βελτίωση της δημόσιας υγείας
• Η βελτίωση της προσβασιμότητας για τους ευάλωτους χρήστες και η άρση των κοινωνικών αποκλεισμών στη μετακίνηση
• Η προώθηση της χρήσης βιώσιμων μέσων και τρόπων μετακίνησης έναντι του ιδιωτικού αυτοκινήτου
• Η ενσωμάτωση νέων και έξυπνο τεχνολογιών στο μεταφορικό σύστημα
• Η βελτίωση του επιπέδου οδικής ασφάλειας
• Η ενίσχυση της συμμετοχικότητας στο σχεδιασμό των μετακινήσεων
• Η εξασφάλιση της λειτουργικότητας του συστήματος μεταφορών
• Η ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας και η βελτίωση των εμπορευματικών μεταφορών
Σημειώνεται, ότι πρόκειται για μία ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη, καθώς το ΣΒΑΚ αποτελεί προαπαιτούμενο για τη χρηματοδότηση έργων στην επόμενη προγραμματική περίοδο.

Tο ΦΕΚ.

5 σχόλια

    • Η αλήθεια είναι πως ο Ιωαννίδης είχε καλό team μαζι του, τον Βαλαή, το Δεσποτίδη, τον Δημόπουλο και άλλους, ανθρώπους που έβλεπαν μπροστά και νοιάζονταν πραγματικά για το δήμο. Απλά από εκλογές και πως να μαζεύουν ψήφους ήταν άσχετοι. Τόσο απλά είναι τα πράγματα

  • ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΦΕΚ:Η ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΩΝ ΣΤΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ.ΣΝ ΤΟ ΚΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΜΠΑΡΑΣ ΣΤΟΝ ΟΣΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΛΑΤΑΝΙΑ,ΤΟΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ;ΜΑΛΛΟΝ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΠΟΥ Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟΝΤΟΥΚΑΠΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ.

      • Κ.Κοκκαλιαρη,μαθε ποιος κλεινει τη μπαρα και με τινος εντολη, αν υπαρχει εντολη η γινεται απο καποιον παρανομα.Μηπως και η τοχαια της ελας εχει αρμοδιοτητα καιλογο και πρεπει να ενημερωσει το λαο γιατι κλεινει ο δρομος;Αφηστε μας επιτελους να παμε στα σπιτια μας ευκολα.Γιατι μας αναγκαζετε να επιβαρυνουμε τη Γκερτσου,την Ιωνιας και τη Μακρυγιαννη;Γιατι δεν εξυπηρετειτε το κοινο συμφερον του λαου;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι