Μία ωραία εκδήλωση (Γράφει ο Ιωάννης Ρόνας)

13 Νοεμβρίου 2023
12:29

                                          ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

    « Κοίτα να δεις τι γίνεται!!!», που λέμε.

Απλά πράγματα που εμπεριέχουν αγάπη, μπορούν να είναι αιτία ευρύτερων γνωριμιών, αλληλοεξυπηρετήσεων και διαφόρων ωφελειών, που μπορεί απρόσμενα να συμβούν, στη μικρή πόλη που ζούμε και όλα αυτά δεν περνούσαν πριν από το μυαλό κανενός.

Και εξηγούμαι :

      Ο αγαπητός μου φίλος Τάκης Διδώλης, συνταξιούχος καθηγητής Φυσικής αγωγής, γνωστότατος σε όλους για την αγάπη του στην πατρίδα Σιάτιστα, προσπαθώντας πολύπλευρα να την προβάλλει σε νέους φίλους, αξιόλογους πανελλαδικά και όχι μόνο, όπως τότε που πρωταγωνίστησε και ιδρύσαμε την εταιρία για το « Σιατιστινό Αντάμωμα», που δεν συνεχίστηκε η δράση, ατυχώς, όχι όμως με υπαιτιότητά του, μας έδωσε μια έκπληξη.

Φέτος, πήρε μια άλλη πρωτοβουλία, μικρής εμβέλειας, που μας έκανε να χαρούμε.

    Ο αγαπητός φίλος και συνάδελφος του,  ο  Λεωνίδας Τράγκαλος, που υπηρέτησε ως καθηγητής και αυτός Φυσικής αγωγής, μαζί με την σύζυγό του Φωτεινή, στο Τραμπάντζειο γυμνάσιο Σιάτιστας, από το 1964 μέχρι το 1969, νεοδιορισθέντες και οι δύο σ αυτό, πάντα νοιαζόταν για την πόλη μας, που τόσο πολύ αγάπησε και ήθελε κάποια στιγμή να έρθει να μας δει.

    Έτσι ο φίλος μας Τάκης Διδώλης, διατηρώντας μαζί τους την φιλία, βρήκε την ευκαιρία να τον προσκαλέσει να επισκεφθεί τη  Σιάτιστα και να συμμετέχει στον εορτασμό των 111 Ελευθερίων της από τον Τουρκικό ζυγό, την 4/11/2023.

    Ο Λεωνίδας, όπως πληροφορήθηκα, με μεγάλη προθυμία δέχθηκε την πρόσκληση και με συνοδεία της ώμορφης μοναχοκόρης του, δικηγόρου παρ Αρείω Πάγω,  μαζί με μια δεκάδα πρώην μαθητών του, Αθηναίων, συνταξιούχων τώρα, που ήθελαν και αυτοί να γνωρίσουν την πόλη που ο αγαπημένος δάσκαλος τους πρωτούπηρέτησε, την ιστορική Σιάτιστα, φιλοξενήθηκαν κατά  το τριήμερο.

Τους φιλοξενούμενους τους υποδέχθηκαν πρώην μαθητές του Λεωνίδα και φίλοι που θυμούνται τον νεαρό καθηγητή, ο οποίος  «άφησε εποχή» στη Σιάτιστα και ως προπονητής και γυμναστής του «Μακεδονικού» μας.

    Η εκδήλωση λοιπόν έγινε, που αλλού, στην αίθουσα τελετών του Τραμπαντζείου γυμνασίου , που σήμερα είναι μουσείο και μικρό πολιτιστικό κέντρο.

Κύριος ομιλητής ήταν ο συμπολίτης μας, αγαπητός φίλος καθηγητής Αναστάσιος Δάρδας.

Μερικοί, μαθητές τότε του Λεωνίδα, κατέθεσαν ενθυμήσεις από τότε, όπως ο φαρμακοποιός Χρυσόστομος Χατζής.

Στην συγκινητική ομιλία του ο  Λεωνίδας έφερε στη μνήμη όλων μας τα τότε δρώμενα στην πόλη, το γυμνάσιο, τον «Μακεδονικό».

Τον λόγο έλαβαν επίσης και μαθητές του, συνταξιούχοι τώρα, που τον συνόδευαν από την Αθήνα, για να γνωρίσουν την πόλη μας.

Όμως αυτοί οι συνοδοί του, που διετέλεσαν, στην ενεργό δράση τους, υψηλές προσωπικότητες της πατρίδας μας, όπως ανώτεροι κρατικοί λειτουργοί, εισαγγελείς του Αρείου Πάγου, έδειξαν ευχαριστημένοι από την παραμονή τους στην φιλόξενη Σιάτιστα και μεταδώσανε την φιλική τους διάθεση σε εμάς, αλλά και εμείς τους δεχθήκαμε σαν να τους γνωρίζαμε χρόνια, όπως τον δάσκαλό τους τον Λεωνίδα.

Αυτό που θέλουμε είναι να μας επισκέπτονται συχνά, όποτε θέλουν και να καταστούν οι πρεσβευτές μας στην πρωτεύουσα και όπου αλλού.

Απλά πράγματα αυτά που εκδηλώνουν την αγάπη και την πραγματική φιλία, που ήδη αναπτύχθηκε .

Και εις άλλα με υγεία.

                                                                       Σιάτιστα 8/11/2023

                                                                          Ιωάννης Ρόνας

                                                                        Φορο-σύμβουλος

                                                                           Αρθρογράφος

4 σχόλια

  • ΦΥΤΕΨΤΕ ΚΑΝΑ ΔΕΝΤΡΟ ΣΤΟ ΓΥΜΝΟ ΤΟΠΙΟ ΤΗΣ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΗΜΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΕΙ.ΓΙΑΤΙ ΣΤ`ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΤΟ ΠΡΑΞΕΙ;ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΗΓΑ ΣΤΗ ΣΙΑΤΙΣΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΑΝΑΠΗΓΑ ΚΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΘΥΜΙΖΕΙ ΞΕΡΟΝΗΣΙ.ΑΣ ΜΑΣ ΠΕΙ Ο ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ ΤΟ ΛΟΓΟ.ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΑΠΟ ΝΗΣΟ ΚΑΣΤΟ, ΙΟΝΙΟ.ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    • Αποφοίτησα από το Τραμπάτζειο και κατά τη φοίτησή μου θυμάμαι πως ποτίσαμε τα δέντρα που είναι στην είσοδο της Σιάτιστας.Έκτοτε κατά τις συχνές επισκέψεις μου στην περιοχή λόγω καταγωγής διέρχομαι από τη Σιάτιστα και διαπιστώνω πως έχουν γίνει κάποιες δενδροφυτεύσεις περιφερειακά.Φυσικά σε τέτοιο γυμνό τοπίο ποτέ δεν είναι αρκετές και οπωσδήποτε χρειάζονται και άλλες.

  • Αγαπητέ ,Δημήτρη αυτό είναι το μεγαλείο της λεβεντογεννας ,Σιάτιστας. Προτίμησε εις τα βουνά να πάει να κατοικήσιμο!!!!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι