Απάντηση του Δήμου Κοζάνης στον Χ. Κουζιάκη: “Αδικαιολόγητες ανησυχίες για τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης”

14 Νοεμβρίου 2023
13:02

Κάποιοι φάσκουν και αντιφάσκουν στο δημόσιο λόγο τους με μοναδικό στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων. Για να καταστεί λοιπόν απολύτως σαφές και να μην υπάρχει καμία «σκιά» στο ζήτημα που αφορά στα νομικά πρόσωπα του Δήμου Κοζάνης και συγκεκριμένα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, κάνουμε ορισμένες διευκρινίσεις προς ενημέρωση των δημοτών.

Υπενθυμίζουμε, ότι τον Ιανουάριο του 2011 με πλήρως αιτιολογημένη απόφαση του Δ.Σ. Κοζάνης είχε εξαιρεθεί η κατάργηση της ΚΔΒΚ από νομικό πρόσωπο. Απόφαση που ισχύει μέχρι και σήμερα.  Συνεπώς, τόσο η επιχειρηματολογία όσο και η αιτιολογία για τη διατήρηση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης ως νομικό πρόσωπο είναι και σήμερα επίκαιρες.

Επιπλέον, θυμίζουμε ότι η προετοιμασία για συζήτηση του θέματος στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έχει ξεκινήσει απολύτως έγκαιρα, από την 1η Νοεμβρίου 2023. Στη συγκεκριμένη ημερομηνία πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, με αίτημα παράταση στην καταληκτική ημερομηνία της διαδικασίας, ώστε την απόφαση για την κατάργηση ή μη των νομικών προσώπων, να έχουν τα νεοεκλεγέντα Δημοτικά Συμβούλια.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, διευκρινίστηκε  ότι το Υπουργείο Εσωτερικών δεν πρόκειται να δώσει παράταση στην καταληκτική ημερομηνία της διαδικασίας, δηλαδή την 15η Νοεμβρίου.  Με αυτόν τον τρόπο, έγινε απόλυτα ξεκάθαρο ότι για τα νομικά πρόσωπα δεν θα αποφασίσουν οι νέες δημοτικές αρχές που προέκυψαν από τις εκλογές του Οκτωβρίου, αλλά οι υφιστάμενες.

 Στην κατεύθυνση αυτή, η δημοτική αρχή προχώρησε στις απαραίτητες ενέργειες. Συγκεκριμένα με έγγραφο του γενικού γραμματέα του Δήμου Κοζάνης στις 2 Νοεμβρίου,  ζητήθηκε από τους προέδρους και τους διευθυντές των νομικών προσώπων να διατυπώσουν τις απόψεις τους  για το αν επιθυμούν να παραμείνουν ή όχι ως ανεξάρτητα νομικά πρόσωπα, ώστε το θέμα να έρθει για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

 Επομένως, υπήρξε απολύτως έγκαιρη προετοιμασία ως προς τις ημερομηνίες, απλώς κάποιοι νομίζουν ότι βρισκόμαστε ακόμη σε προεκλογική περίοδο.

3 σχόλια

 • Εκεί στο Δημαρχείο οι απερχόμενοι δεν ξέρετε ούτε να κρύβεστε (ως γνωστόν) απο την ανυπαρξία σας.
  ο ΝΟΜΟΣ 5056/2023 – ΦΕΚ Α 163/06.10.2023 – Αναμόρφωση του συστήματος διακυβέρνησης Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού, για την κατάργηση νομικών προσώπων δημοσιεύθηκε και ΙΣΧΥΕΙ από τις 06-10-2023.
  Η καταληκτική ημερομηνία για ενσταση στο Υπουργείο είναι η αυριανή 15-11-2023.
  Την ίδια στιγμή δηλώνετε πως απο το 2011 υπάρχει σε ισχύ απόφαση από το 2011 για εξαίρεση κατάργησης της ΚΔΒΚ απο νομικό πρόσωπο.
  Αφού αφήσατε 1 μηνα σχεδόν να περάσει, ζητήσατε απο τις διοικήσεις των νομικών προσώπων να σας αιτιολογήσουν για το αν επιθυμουν να μείνουν ανεξαρτητοι στις 2 Νοεμβρίου λες και ειναι θέμα επιθυμίας των υπαλλήλων και όχι στρατηγικής του Δήμου για τη χρήση της ΚΔΒΚ.
  Κι όλο αυτό έρχεται στο Δημοτικό Συμβούλιο σήμερα 14-11, 1 μέρα πριν τη λήξη της προθεσμίας για απάντηση.
  Απ τους απερχόμενους διαρκώς “αναρμόδιους” κι “αμέτοχους” δεν περιμέναμε και τιποτα άλλο.
  Ο επόμενος Δήμαρχος πότε θα μιλήσει ???
  Ξέρει τι είναι η ΚΒΔΚ άραγε και ποιος ο ρόλος της για την κοινωνία της Κοζάνης?

 • Διαβάζω “Επομένως, υπήρξε απολύτως έγκαιρη προετοιμασία ως προς τις ημερομηνίες, απλώς κάποιοι νομίζουν ότι βρισκόμαστε ακόμη σε προεκλογική περίοδο.”

  και (κ)λαίω ….

  Ρε Λάζο έχασες με 62% από τον Γιαννάκη!

 • Η αοριστία,ασάφεια και η μη παροχή απαντήσεων είναι το κύριο χαρακτηριστικό της απερχόμενης δημοτικής αρχής
  Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι κακώς τους δοθηκε η ευκαιρία να ξαναδιοίκησουν τον δήμο.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.