kozan.gr: Αναστάτωση στην Ποντοκώμη από την άμεση απαίτηση της ΔΕΗ να σταματήσει η ταφή των νεκρών στο κοιμητήριο του υπό μετεγκατάσταση οικισμού αλλά και να υποδειχθεί, από το Δήμο Κοζάνης, νέος χώρος (που δεν υπάρχει σήμερα) προκειμένου η ΔΕΗ να αναλάβει την εκταφή και μεταφορά των οστών εκεί

14 Νοεμβρίου 2023
17:53

Αναστάτωση στην Ποντοκώμη από την άμεση απαίτηση της ΔΕΗ να σταματήσει η ταφή των νεκρών στο κοιμητήριο του υπό μετεγκατάσταση οικισμού αλλά και να υποδειχθεί, από το Δήμο Κοζάνης, νέος χώρος (που δεν υπάρχει σήμερα) προκειμένου η ΔΕΗ να αναλάβει την εκταφή και μεταφορά των οστών εκεί. Στα δύο έγγραφα, με σημερινή ημερομηνία, που αποκαλύπτει το kozan.gr γίνεται αντιληπτό, από το ύφος του κειμένου, ή άμεση απαίτηση από πλευράς ΔΕΗ, τη στιγμή όμως που κοιμητήρια στον οικισμό της νέας Ποντοκώμης στην ΖΕΠ δεν έχουν προβλεφθεί κι υπήρχε γενικότερα η σκέψη για τη δημιουργία ενός μεγάλου κοιμητηρίου που θα εξυπηρετούσε τις ανάγκες του Κλείτου κι άλλων γύρω χωριών το οποίο όμως δεν έγινε ποτέ. Μένει να δούμε την αντίδραση του Δήμου Κοζάνης.

 

 

26 σχόλια

  • Πώς μπορεί να εφαρμοστεί αμεσα μια τέτοια απόφαση ,όταν δεν έχει οριστεί ο νέος χώρος ταφής ,επίσης έχουν ιδέα καθόλου πόσοι είναι οι κεκοιμημένοι συγχωριανοί μας;Δικαιολογημένη λοιπόν η αναστάτωση μας ,ελπίζουμε σε μια αξιοπρεπή λύση !!

  • Οι ποντοκωμιτες δεν εχουν καταλαβει ακομη οτι ο οικοισμος ανηκει πλεον ατη Δεη. Τωρα θα βγουν καποιοι τετραπερατοι να πουνε οτι δεν εχουμ ακομη ετοιμο το νεο χωριο. Αλλα για το οτι μενουν εκει και δεν πλερω ενφια το κανουν γαργαρα. Και η πιτα ολοκληρη και ο σκυλος χορτατος.

    • Ακριβώς αυτό.. Ήθελαν μετεγκατάσταση, πήραν τα χρήματα για να γίνει κι ακόμη μένουν στον παλιό οικισμό! Μονα ζυγά δικά μας,λέγεται αυτό.

    • Συγγνώμη αλλά το πρόβλημα ειναι άλλο!
      Να κοιτάτε τη ζωή σας και τα δικά σας προβλήματα ! Δεν σας πέφτει κανένας λόγος για το τι κάνουν οι κάτοικοι της ποντοκωμης !

      • Μας πέφτει και μεγάλος γιατί τα λεφτά που ροκάνισαν ήταν και δικά μας. Και αυτές οι απατεωνιές των κατοίκων ήταν και ένας λόγος που χρεωκόπησε η ΔΕΗ. Αλήθεια εισαγγελέας δεν υπάρχει να τους μαντρώσει όλους μαζί;

        • Έχετε μεγάλο πρόβλημα!
          Με λεφτα του δημοσίου όμως πληρώνουμε κι άλλους φορους ,εκεί γιατί δεν διαμαρτύρεστε ;
          Η μετεγκατάσταση σας φταίει..
          καταβαθος θα θέλατε να φάτε κι εσείς απο αυτά τα λεφτά!

        • Αχαχαχαχαχα μας έκανες κ γελάσαμε πάλι, μάλλον είσαι αλλού για αλλού κ επειδή δν έχεις ιδέα επί του θέματος μην μιλάς καθόλου,εγώ λοιπόν σαν ποντοκωμητισα δν λυπάμαι καθόλου την ΔΕΗ πρώτον γιατί άλλοι αποφάσισαν για την μετεγκατάσταση του χωριού μας,δεύτερον δν κατάλαβα τι έπρεπε να τους δώσουμε τζάμπα τα σπίτια μας που με τόσο κόπο χτίσαμε,τρίτον κ λίγα πήραμε κ τέταρτον πληρώνουμε κανονικά τα πάντα κ τα νερά κ το ρεύμα μας κ όλα κ θα φύγουμε όταν είναι έτοιμο το χωριό μας το καινούριο κ σε όποιον αρέσει, φτάνει πια η Κάκια σας κοιτάξτε την πάρτι σας έλεος.

        • Τι λες βρε άνθρωπε που τα γράφεις κ τα πιστεύεις κιόλας. Ούτε μετεγκατάσταση ζητήσαμε ούτε λεφτά φάγαμε κανενός.. έλεος! Τόσο κακία, μιζέρια. Όλα τα χωριά δηλαδή που σήκωσε η ΔΕΗ θες να μας πεις εσύ τώρα ότι ήταν λεφτά από άλλους κ ότι όλα αυτά τα χωριά πήγαν στην ΔΕΗ κ τους είπαν να τους διώξουν. Τι είναι αυτά που λέτε όλοι με κακία όταν έχετε μαύρα μεσάνυχτα κ το μόνο που σας νοιάζει είναι το χρήμα. Να φάτε,να σκάσετε από το χρήμα λοιπόν στην ζωή σας. Αν αυτό είναι το πρόβλημα σας κ η ζήλια όλων σας.

        • Αν ήταν αχρειαστη τότε γιατί η ΔΕΗ ξεσήκωσε ένα ολόκληρο χωριό για μετεγκατάσταση κ μάλιστα υποτίθεται το έκαναν για να πάρουν κάρβουνο πράγμα το οποίο δεν θα συμβεί κ πήραν κ χωράφια για να κάνουν δρόμο δλδ κ όλα αυτά με απόφαση της ΔΕΗ κ σας φταίνε οι κάτοικοι ε κάπου να σκεφτόμαστε τι λέμε,αν εσάς σας έπαιρναν το σπίτι ας το δίνατε δωρεάν.

  • Μόνη λύση να εξωπετάξουμε τη ΔΕΗ του Στάση απ’ την περιοχή μας και να ζητήσουμε την επαναφορά της ΔΕΗ του Αθανασόπουλου.

  • Αυτό που όλοι κατηγορούν τους κατοίκους που ακόμη μένουν στην Ποντοκωμη,τους λένε με χίλιους δυο τρόπους “λαμόγια”που δεν πληρώνουν “ΕΝΦΙΑ”κλπ φτάνει γιατί μας κουρασατε..
    Όταν θα είναι έτοιμος ο οικισμός στην Ν.Ποντοκωμη όπως πρέπει κ όπως πήραν τον δικό μας με όλες τις υποδομές τότε θα μετακομισουμε..Μέχρι τότε κ μέχρι να δώσουν τα υπόλοιπα οικόπεδα στον κόσμο που περιμένει την Τρίτη Φάση, τουμπεκί…

  • Η απαλλοτρίωση ήταν αναγκαστική ,η χρηματική αποζημίωση φυσικό επακόλουθο ,η μεγάλη καθυστέρηση στα έργα του νέου χωριού τροχοπέδη για όσους ήθελαν να φύγουν και να ζήσουν σε έναν νέο οικισμό χωρίς νερό ,αποχέτευση ,δρόμους κα τι δεν καταλαβαίνετε εσείς που τα έχετε βάλει με τους ποντοκωμιτες που ζούμε ήσυχα για ΛΙΓΟ ακόμη στο όμορφο χωριό μας ,πληρώνοντας τους φόρους μας και ότι άλλο μας αναλογεί ,είμαστε αξιοπρεπείς και θεωρώ ότι επειδή δεν πληρώνουμε ΕΝΦΙΑ για τα σπίτια μας δεν είμαστε καταπτιστοι ,εσείς οι κριτές εκ του ασφαλούς ειστε όλοι καθόλα συνεπείς ;;;;;

  • Σας θυμίζουμε ότι το χρέος στην τηλεθέρμανση Κοζάνης είναι 24 εκατομμύρια ,βρείτε αυτούς που δεν πληρώνουν και αφήστε μας ήσυχους !!!!

  • Το ότι παραμένουν κάποιοι στο παλιό χωριό κακώς συνδέεται με τα κοιμητήρια του νέου οικισμού. Τα κοιμητήρια έπρεπε να έχουν προχωρήσει έτσι και αλλιώς

  • Εδώ χτισανε καινούργιο αυλόγυρο για προέκταση των κοιμητηριων πριν μια βδομάδα και τώρα μας λένε παύση κοιμητηριων;;; Πολύ κουφό μου φαίνεται…

  • Τι καλά που περνάμε ρε παιδιά, πήραμε και αποζημίωση , έχουμε και το σπιτάκι μας ακόμα, κάτι άκουσα ότι παίζει να μας ξαναποζημιωσουνε οι ΑΠΕ και η ΜΕΤΑΒΑΣΗ Α.Ε ,πότε είναι το δικαστήριο;

  • Ενώ το μεράκι μας ήταν να πάμε να χτίσουμε και να αναστήσουμε το νέο μας χωριό ,πολλοί αναγκαστηκαμε να αγοράσουμε σπίτια Κοζάνη και Πτολεμαϊδα ,λυπάμαι πολύ οι κάτοικοι αυτών των πόλεων που θα είναι οι μελλοντικοί συνδημότες μου,λυπάμαι για τον τρόπο σκέψης τους ,την αντιμετώπιση τους όλα αυτά τα χρόνια ,το ότι δεν έχουν καταλάβει ότι όλοι αυτοί επωφελήθηκαν και θα συνεχίσουν να επωφελούνται από όλους τους οικισμούς που απορροφήθηκαν στις πόλεις ,πραγματικά μετανιώνω και λυπάμαι !!!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.