Τιμάμε τη μνήμη των αγωνιστών του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου.

 Βαδίζουμε στα χνάρια τους, αγωνιζόμαστε για σύγχρονες σπουδές, πτυχία με αξία, να μη γίνουμε συνένοχοι στη σφαγή του λαού της Παλαιστίνης!

Οι φοιτητές του Πολυτεχνείου δεν σώπασαν απέναντι στη Χούντα. Στο δρόμο που χάραξαν, βαδίζουμε και εμείς. Τιμάμε τη μνήμη τους, δεν τους ξεχνάμε.

Οι φοιτητές μέσα από τους συλλόγους μας τις προηγούμενες ημέρες μπροστά στον 50χρονο ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, μέσα από Γενικές Συνελεύσεις δίνουμε ραντεβού την Παρασκευή 17/11 στις 18:00 μαζί με όλο το λαό τους μαθητές και τους εργαζόμενους να φωνάξουμε απέναντι σε όλα αυτά που μας εμποδίζουν να σπουδάσουν.

Το μήνυμα του Πολυτεχνείου είναι σαφές! Δεν πρόκειται να μείνουμε με σταυρωμένα χέρια.

Αυτήν την εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν μαζικές Γενικές Συνελεύσεις των Φοιτητικών Συλλόγων στα τμήματα μας. Λάβαμε αγωνιστικές αποφάσεις για να τιμήσουμε όλους αυτούς που χύσανε το αίμα τους για την ελευθερία και την παιδεία. Κρατάμε ζεστή τη φλόγα του αγώνα. Συνεχίζουμε με αγωνιστικές δράσεις και πρωτοβουλίες όπως η παράσταση διαμαρτυρίας στην Πρυτανεία διατρανώσαμε το πάγιο αίτημά μας για να δοθεί μειωμένη κάρτα μεταφορών εδώ και ΤΩΡΑ. Είμαστε και σε μία περίοδο που μαστιζόμαστε από την ακρίβεια και τον πληθωρισμό, από τα πανάκριβα ενοίκια και τους λογαριασμού είναι ανάγκη σήμερα ένας φοιτητής να μετακινείται δωρεάν από και προς τη σχολή του. Για να μπορούμε να συνεχίζουμε τις σπουδές μας  χωρίς να σκεφτόμαστε από πού θα κόψουμε για να βρούμε χρήματα για το εισιτήριο. Απαιτούμε να βρεθεί άμεσα κονδύλι για να βγει μειωμένη κάρτα μεταφορών για όλους τους φοιτητές.

Δώστε λεφτά για την παιδεία και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία!

Τα συνθήματα του Πολυτεχνείου, μας συγκινούν γιατί είναι πιο επίκαιρα από ποτέ. Έξω οι ΗΠΑ, έξω το ΝΑΤΟ. Στις μέρες που διεξάγονται πόλεμοι, η κυβέρνηση αντί να δώσει λεφτά στα Πανεπιστήμια, έχει γεμίσει τη χώρα μας με νατοϊκό εξοπλισμό. Δεν ανεχόμαστε να γίνεται η χώρα μας συνένοχη στο έγκλημα κατά του λαού της Παλαιστίνης. Τα χρήματα που δόθηκαν για να σταλεί η φρεγάτα «Ψαρά» θα μπορούσαν να δοθούν στους φοιτητές, για να έχουμε εργαστήρια, καλύτερες υποδομές, δωρεάν μεταφορές από και προς τις σχολές. Για να μη μπαίνει η χώρα μας στο στόχαστρο. Για να σταματήσει να χύνεται αίμα αθώων ψυχών και παιδιών στη γειτονιά μας. Για να μην πληρώνουμε άλλο τις συνέπειες των πολέμων.

Είμαστε αναγκασμένοι να κόβουμε από το ψωμί μας καθημερινά, να κάνουμε μαθήματα σε απαρχαιωμένους υπολογιστές, να στάζουν τα ταβάνια μας κάθε φορά που βρέχει, να κόβονται μαθήματα από τα Προγράμματα Σπουδών γιατί δεν έχουμε καθηγητές.

Αυτή είναι η «ελευθερία» που έχουμε!

ΩΣ ΕΔΩ! Θα συνεχίσουμε στο δρόμο που χάραξαν οι φοιτητές πριν 50 χρόνια. Με τους φοιτητικούς συλλόγους ενεργούς, μαχητικούς, θα συνεχίσουμε να παίρνουμε αγωνιστικές αποφάσεις για να σπουδάσουμε όπως μας αξίζει. Βάζουμε τις ανάγκες μας πάνω από τα κέρδη τους, δεν ανεχόμαστε να μας λένε ότι «δεν έχουμε λεφτά» οι διάφορες κυβερνήσεις, η περιφέρεια, ο Δήμος και η Πρυτανεία.

Δίνουμε την απάντηση μας στο δρόμο του αγώνα, που χάραξαν οι φοιτητές πριν από εμάς.

Ραντεβού στην Κεντρική Πλατεία της Κοζάνης την Παρασκευή 18:00, τους μαθητές , με το λαό.

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι:

Μηχανολόγων Μηχανικών

Ηλεκτρολόγων Μηχανικών (ΗΜΜΥ)

Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων

Χημικών Μηχανικών