Υπεγράφη η σύμβαση από τον Περιφερειάρχη Γ. Κασαπίδη για το έργο «Εργασίες ανακατασκευής καταστρώματος Υψηλής Γέφυρας Σερβίων»

17 Νοεμβρίου 2023
19:06

Υπογράφηκε την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023 από τον Περιφερειάρχη Δυτικής
Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη και την ανάδοχο εταιρεία, η σύμβαση για την κατασκευή του
έργου, «ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑΣΤΡΩΜΑΤΟΣ ΥΨΗΛΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΣΕΡΒΙΩΝ», προϋπολογισμού 285.000 ευρώ.

Στα πλαίσια υλοποίησης του έργου «Δομική Ενίσχυση και Αποκατάσταση Ακραίων Σπονδύλων Μ6.2 Υψηλής Γέφυρας Σερβίων» αλλά και του πρόσφατα ολοκληρωθέντος «ΕΝΙΣXΥΣΗ ΑΚΡΑIΟΥ ΣΠΟΝΔΥΛΟΥ 7 ΤΟΥ ΠΡΟΒΟΛΟΥ Μ62 ΜΕ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΜΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ΠΡΟΕΝΤΑΣΗΣ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΚΙΒΩΤΙΟΕΙΔΟΥ ΦΟΡΕΑ» διαπιστώθηκε σημαντική εισροή ομβρίων υδάτων εντός του φορέα της γέφυρας.

Εντός του 2022 έγιναν εργασίες τοποθέτησης σωληνώσεων απορροής των ομβρίων υδάτων από την Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών / ΠΔΜ, καθώς είχαν καταστραφεί ολικά, οι οποίες όμως φαίνεται πως δεν επίλυσαν τελείως το πρόβλημα.

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε πως μεγάλη ποσότητα ομβρίων υδάτων διαπερνά τον ασφαλτοτάπητα και διαχέεται επί των επιφανειών σκυροδέματος του φορέα, προκαλώντας διάβρωση του επιφανειακού οπλισμού αλλά και επιβαρύνοντας το σκυρόδεμα.

Προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και να στεγανοποιηθεί το οδόστρωμα, τουλάχιστον στο επιβαρυμένο τμήμα μήκους 300m της γέφυρας (βάθρα Μ4, Μ5, Μ6), υλοποιείται το παρόν έργο, το οποίο αφορά τις παρακάτω εργασίες:

• Υδρομόνωση του προαναφερόμενου τμήματος
• Διαχείριση των ομβρίων υδάτων
• Αποκατάσταση του ασφαλτοτάπητα για την περίοδο έως την ολική συντήρηση και ανάταξη της Υψηλής γέφυρας Σερβίων.

Σκοπός των προς υλοποίηση εργασιών είναι η επιπλέον προστασία του συγκεκριμένου τμήματος που έχει ήδη τρωθεί και εκτελούνται εργασίες αποκατάστασής του.

9 σχόλια

  • Τι εννοεί ο ποιητής με τη φράση «για την περίοδο έως την ολική συντήρηση και ανάταξη της Υψηλής γέφυρας Σερβίων.»; Πόσο θα κρατήσει αυτή η περίοδος, πότε θα γίνει η «ολική συντήρηση και ανάταξη» της γέφυρας, και τι ακριβώς συνεπάγεται η «ολική συντήρηση και ανάταξη» της γέφυρας;

  • Καταλάβαμε καλά ή όχι;;;;;;;;;;;; διαβάζουμε παραπάνω: ‘”προκαλώντας διάβρωση του επιφανειακού οπλισμού αλλά και επιβαρύνοντας το σκυρόδεμα”” κ.λ.π. Κατά τα άλλα η γέφυρα είναι εντάξει;;;;; Δεν νομίζουμε τελικά να έγινε κάτι σίγουρο και απ’ ότι φαίνονται τα νέα δεν είναι καλά………!!!!!!

  • Για να πάρει επικλήσεις ο δρόμος θελει πολυ ισοπεδωτική κατω απο την τελικη στρωση, το προέβλεψε αυτο η μελέτη;

  • Η θητεία Κασαπίδη ξεκίνησε με τον ίδιο παρουσιαζόμενο σε ρεπορτάζ της ΕΡΤ, από τα χαράματα στην γέφυρα και τελειώνει με την γέφυρα να μην ξέρουμε σε τι κατάσταση είναι συνολικά.
    Ο άστοχος χειρισμός του όλου θέματος, απέδειξε σε πολύ κόσμο ότι ο Περιφερειάρχης ήταν λίγος.

  • Ο Περιφερειάρχης δεν είναι γεφυροποιος!!! Εκτελεί εντολές των ειδικών επιστημόνων!! Εσύ που τα ξέρεις όλα, γιατί δεν τα έλεγες αυτά τόσα χρόνια πριν;; Πού ήσουν εσύ ο φωστήρας να μας ενημερώσεις για τα προβλήματα της γέφυρας; Έλαχε ο κλήρος στον Κασσαπιδη και αυτός θα το λύσει το πρόβλημα. Αλλά ξέχασα. Ο Αμανατίδης ο ειδικός επιστήμονας στις γέφυρες θα το έλυνε σε δέκα μέρες!!!!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.