kozan.gr: Μητροπολίτης Σερβίων & Κοζάνης κ.κ. Παύλος για όσους ζητούν το διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας : “Mα ανόητοι & μωροί την καρδία, η εκκλησία θα εύχεται, πάντα, υπέρ του ευσεβούς ημών Έθνους…… Γιατί εμείς ουδέποτε επιβουλευθήκαμε ξένη γη αλλά «υπέρ βωμών και εστιών», προ Χριστού” (Bίντεο)

21 Νοεμβρίου 2023
11:05

Στο σημερινό κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Σερβίων & Κοζάνης κ.κ. Παύλος, στον Ι.Μ.Ν. Αγίου Νικολάου Κοζάνης, με αφορμή το σημερινό εορτασμό των Ενόπλων Δυνάμεων, μεταξύ άλλων μίλησε για το διαχωρισμού Κράτους – Εκκλησίας αλλά και για τον Μ. Αελέξανδρο. Δείτε τι ειπε

19 σχόλια

      • Οι δράσεις της Εκκλησίας στη Θεσσαλία και αλλού ήταν ελάχιστες μπροστά στη βοήθεια του κράτους. Τους θανάτους που προκάλεσε η Εκκλησία όμως με τις μεσαιωνικές αντιλήψεις της περί εμβολίων κατά την κρίση του κορονοϊού τους ξεχνάμε;

  • Ανησυχείς δέσποτα για το μισθό;.Καιρός να αρχίσετε να πληρώνεται οι ίδιοι την χλιδή μέσα στην οποία συνηθισατε .

  • για το χρήμα και εκείνο το ιερατείο, σταύρωσε
    τον Χριστο!
    είχαν καταντήσει τον ⛩ Ναο,χώρο πανηγυριων!
    τους πέταξε ο Χριστός έξω και μετά τον Σταυρωσαν.
    όλα για το χρημα!

  • Ελα ελαα ελαα…κουρασες αιντε!
    Την παρτη σας και την θεσουλα σας κοιτατε πολλοι απο σας
    και απο πανω κουνατε και το δαχτυλο εμμεσα στον λαο
    βοηθηστε πρωτα το κρατος οχι με αγιαστουρες και προσευχες μονο
    και μετα να εχετε το θρασσος να μιλατε κιολας

      • Ενα πιατο φαι και εγω μπορω να το δωσω σε συμπολιτες μου οπως και εχω κανει οπως τους εχω δωσει και ρουχα κλπ…
        Κανα σεντ στο κρατος θα δωσουν ποτε οπως δινω εγω και ολοι μας? Τι ειμαστε εμεις οι μαλ…. της υποθεσης κι αυτοι οι εξυπνοι? Δεν ζουμε στην εποχη του Χριστού να γινονται θαυματα και με μια προσευχη να γεμιζει η καρδαρα

        • Δε μιλάμε για ένα πιάτο φαΐ. Μιλάμε για δεκάδες χιλιάδες μερίδες καθημερινά, στέγαση απόρων, ορφανοτροφεία, γηροκομεία κλπ κλπ. Τεράστιο έργο που όσο και να προσπαθείς να το απαξιώσεις, ακυρώνεσαι από τα γεγονότα.

          • Δεν απαξιωνω τιποτα
            αλλα αυτη η καραμελα οτι επειδη κανουμε αγαθοεργιες και δινουμε φαι στους απορους σημαινει αυτοματως οτι πρεπει να εξαιρεθουμε κιολας απ την φορολογια και τις υποχρωσεις μας απεναντι στο κρατος πρεπει καποτε να σταματησει γιατι παλιωσε και κουρασε.

            Ισα δικαιωματα για ολους και ολα.

            Αν ειναι ετσι κι εγω επειδη βοηθησα μερικους αναξιοπαθουντες συμπολιτες μου τον αλλο μηνα να μην πληρωσω ΕΝΦΙΑ και λογαριασμους με αυτο το σκεπτικο επειδη εκανα καποια καλα
            Δε παει ετσι!

  • Η Εκκλησια θέλει ανθρωπους
    δυστυχισμένους, πεινασμενους
    κι ευαλωτους,να τους μιλάει
    για την άλλη ζωή που θ απολαμβάνουν
    Ο,τι στερήθηκαν σ αυτή εδώ!
    δεν έχεις σπίτι εδω;θαχεις στον παράδεισο
    μεζονέτα!
    διαχρονικοί σκοταδιστες,εσείς όμως, σ αυτή
    τη ζωη;άνεση και ψευτοκηρυγματα.

  • Κανεναν δεν βοηθάει με δικά της χρηματα η Εκκλησια!
    τα πάντα είναι δωρεές των απλών ανθρωπων!
    Ζητιανευει με κηρύγματα μόνον.

  • Και πολύ καλά έκανε και συνέδεσε το Μεγαλέξανδρο με την Εκκλησία γιατί ως γνωστόν πριν φύγει ο μεγάλος στρατηλάτης για την εκστρατεία του προσκύνησε την εικόνα της Παναγίας τρεις φορές.

  • Αφού πιάνεις το δημοσιονομικό, έχεις κοστίσει μισθολογικά περίπου 2 μύρια εδώ και 40 χρόνια και δεν έχεις βαρέσει μία. Χώρια που όποτε μιλάς μάλλον κάνεις κακό και στην εκκλησία και στην κοινωνία. Πρόκειται για ΘΑΥΜΑ!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι