Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στη διεθνή έκθεση τουρισμού «World Travel Market 2023» του Λονδίνου

23 Νοεμβρίου 2023
11:22

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας συμμετείχε ως συνεκθέτης του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση WTM 2023 που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο από 06 έως 08 Νοεμβρίου 2023. Στην αποστολή συμμετείχε και ο κύριος Αθανάσιος Ρήμος ως εκπρόσωπος του Δήμου Καστοριάς.

Τα μέλη της αποστολής πραγματοποίησαν προγραμματισμένα ραντεβού με τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους / μπλόγκερς στους οποίους παρουσίασαν το θεματικό χαρτοφυλάκιο της Δυτικής Μακεδονίας, ενώ έδωσαν τις απαραίτητες πληροφορίες στους πολυπληθείς επισκέπτες του περιπτέρου.

Οι Βρετανοί τουρίστες έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τις αυθεντικές εμπειρίες, τον φυσικό της πλούτο, τις πολυποίκιλες υπαίθριες δραστηριότητες και την οινογαστρονομία της Δυτικής Μακεδονίας.

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας συμμετείχε στην πρωτοβουλία του γραφείου ΕΟΤ Ηνωμένου Βασιλείου και Ιρλανδίας «Sustainability Marathon at the Greek stand», πραγματοποιώντας μία παρουσίαση του Γεωπάρκου Γρεβενών – Κοζάνης με θέμα: «Food Traditions and Resilience in UNESCO Global Geopark Grevena – Kozani».

 

4 σχόλια

  • Από το δελτίο τύπου φαίνεται ότι οι άνθρωποι δεν έχουν ιδέα από τουρισμό…
    Δεν έχουν καταλάβει ακόμη ποιο είναι το υπ’ αριθμ. 1 τουριστικό προϊόν της Δυτικής Μακεδονίας.
    Προφανώς δεν είναι η οινογαστρονομία και τα φυσικά τοπία…
    Φαί, κρασί και φυσικές ομορφιές έχει κι αλλού… και μάλιστα πιο ελκυστικά και προσφερόμενα πιο επαγγελματικά…
    Γι αυτό και ψάχνουμε τους τουρίστες με τα κιάλια…

  • Χωρίς επαγγελματίες ξενοδόχους, τουρισμός δεν γίνεται…
    Για να κερδίσεις, πρέπει να επενδύσεις…
    Και όχι να περιμένεις από την Περιφέρεια να τυπώσει κανένα φυλλάδιο ή να μετάσχει σε κάποια έκθεση τουρισμού…

  • Έχουμε και λέμε η περιφέρεια του 0,4 του συνολικού τουρισμού τις Ελλάδος
    Η περιφέρεια χωρίς τραίνα αεροδρόμια χωρίς ξενοδοχεία (λογικό για το 0.4) και με δημόσιους υπαλλήλους που προσπαθούν να κάνουν την δουλειά τους γιατί πρέπει να υπάρχουν από το κράτος δουλειά δεν γίνεται. Ο τουρισμός κινείται καθαρά από επενδύσεις ιδιωτών η οποίοι και λογικά στο 0.4 δεν επενδύουν. Ας αφήσουμε λοιπόν να γίνονται αυτές οι προσπάθειες για τυπικούς καθαρά λόγους και ότι καταφέρουν και επένδυση η περιφέρεια σε άλλες μορφές επενδύσεων γιατί η περιφέρεια ερημονη. Η sunlight την έκανε για Ξάνθη παραμεθόριο χαμηλότερο ΦΠΑ κτλ. Αυτά

  • Να έρθει ο τουρίστας να κάνει τι; Να κάνει βόλτα στα βουνα; Να περπατήσει σε μονοπάτια; Να δοκιμάσει κρασιά και εδέσματα; Αυτά μπορεί να τα βρεί παντού!!!!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.