Στο ετήσιο συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας ο Γ. Κασαπίδης

24 Νοεμβρίου 2023
08:46

Προκλήσεις και ευκαιρίες που αντιμετωπίζουν οι Περιφέρειες στην εποχή της κλιματικής αλλαγής, της πανδημίας και της ψηφιακής μετάβασης στο επίκεντρο των συζητήσεων

Στις εργασίες του διήμερου, 9ου ετήσιου τακτικού συνεδρίου της ΕΝΠΕ, που πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης συνοδευόμενος από την Πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας Καλλιόπη Κυριακίδου, τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας Σωτήριο Βόσδου,  τον Αντιπεριφερειάρχη Ψηφιακής Μετάβασης, Πράσινου Μετασχηματισμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Καινοτομίας Στέργιο Κιάνα και την Αντιπεριφερειάρχη Μεταποίησης, Επιχειρηματικότητας και Ισότητας Ευφροσύνη Ντιό, με κεντρικό θέμα «Περιφερειακή Διακυβέρνηση – Οι Περιφέρειες στη Νέα Εποχή».

Στην Ηπειρωτική πρωτεύουσα βρέθηκε το σύνολο των Περιφερειαρχών της χώρας όπως και πολλοί άνθρωποι της δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης, με την Κυβέρνηση να εκπροσωπούν η Υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας Νίκος Παπαθανάσης και Γενικοί Γραμματείς.

Η πρώτη μέρα ήταν αφιερωμένη στη Μεταρρύθμιση της Αυτοδιοίκησης και τον σύγχρονο ρόλο των Περιφερειών, ενώ την επόμενη μέρα αναπτύχθηκαν τα σημαντικότερα χρηματοδοτικά εργαλεία για την Αυτοδιοίκηση, με έμφαση στο νέο ΕΣΠΑ, το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης και το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ο Περιφερειάρχης σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα μεταρρυθμίσεων που πρέπει να γίνουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με κύριο στόχο, καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους, όπως επίσης και στα χρηματοδοτικά εργαλεία, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο νέο ΕΣΠΑ και στο Ταμείο Ανάκαμψης, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως: «Με τα κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία μπορούμε να ενισχύσουμε τις παραγωγικές δυνάμεις και την επιχειρηματικότητα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα».

Πριν την έναρξη της δεύτερης θεματικής ενότητας πραγματοποιήθηκε η έγκριση της έκθεσης οικονομικής διαχείρισης (απολογισμού) έτους 2022 της ΕΝΠΕ, με εισηγητή τον Πρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου ΕΝΠΕ Νικόλαο Παπαγεωργίου.

 

6 σχόλια

  • Σε βλέπω παρεούλα με τον έτερο (και πολύ προσφάτως εταίρο σου) πρώην κοινοβουλευτικό και πρώην αυτοδιοικητικό (γενικώς πρώην), να σπρώχνεστε για να βρίσκεστε σε καλή θέση μπας και σας βγάλουν καμία φωτογραφία τα ΜΜΕ σε καμιά κατάθεση στεφάνου, καμιά χοροεσπερίδα και σε καμιά παρέλαση.

    Ωραία θα είναι.. Χωρίς έννοιες, χωρίς οφίτσια και χωρίς καμία απολύτως αρμοδιότητα και ιδιότητα (πλην της προαναφερθείσας του ΠΡΩΗΝ.. Προτείνω Γιωργου να ιδρύσετε σύλλογο οι ΠΡΩΗΝ…Θα βγεις πρόεδρος σίγουρα, τώρα ειδικά που έχεις συμπράξει με τον Χαρίσ

  • Οι τελευταίες ημέρες τις εξουσίας….
    Ότι έσπειρες θα τα θερίσεις απερχόμενε
    Ο κόσμος δεν είναι πρόβατα….ούτε κοτούλες…
    Σε κατάλαβε και σε αντάμειψε όπως έπρεπε
    Όσες φωτογραφήσεις και να βγάλεις…
    Θα είσαι ο ποιο κακός περιφερειάρχης που πέρασε
    Από την Δυτ.Μακεδονία
    Ακόμα και τον Πρωθυπουργό εξέθεσες με το αποτέλεσμα!!!

  • Ο ένας αντιπεριφερειάρχης της φώτο ήδη εξαπολύει αιχμές κατά του πολιτικού του προισταμένου. Και οι 2 θα είναι αντίπαλοι για τη θέση στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο ούτως η άλλως. Να δούμε ο στάθης τι θέση θα κρατήσει.

  • Μα τι προφήτης είσαι εσύ!! Όλα τα ξέρεις!!!! Τόσο πολυξερος πια!! Μήπως θα είσαι κι εσύ υποψήφιος βουλευτής;; Αλλά μπα!!! Με τι προσόντα!!! Εσένα φουκαρα ούτε η μάνα σου δεν σε ξέρει!! Αν έχεις κοτσια, βάλε να δούμε τι πουλιά θα πιάσεις.Αυτοι ζήτησαν την ψήφο των πολιτών και την πήραν απλόχερα!!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.