prwtoselida


       

kozan.gr: Koζάνη: Ξεκίνησε το απόγευμα της Παρασκευής 24 Νοεμβρίου το Ε’ Συνέδριο Ιστορίας με τίτλο: «Συναρθρώσεις ιδεών στον Νεοελληνικό Διαφωτισμό: κατοπτρισμοί στην Βιβλιοθήκη Κοζάνης» (Βίντεο & Φωτογραφίες)

24 Νοεμβρίου 2023
18:46

Το Ε’ Συνέδριο Ιστορίας με τίτλο: «Συναρθρώσεις ιδεών στον Νεοελληνικό Διαφωτισμό: κατοπτρισμοί στην Βιβλιοθήκη Κοζάνης», διεξάγεται το διήμερο Παρασκευή 24 και το Σάββατο 25 Νοέμβρη, από την Εταιρεία Δυτικομακεδονικών Μελετών και την Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης. Οι εργασίες του συνεδρίου και τις δύο ημέρες  διεξάγονται από τις 17:00 έως τις 21:00, στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη, με τη συμμετοχή δεκαέξι εισηγητών. Το συνέδριο ξεκίνησε το απόγευμα της Παρασκευής, με την πρώτη συνεδρία, με θέμα «Η Κοζάνη στην ευρυχωρία του Ευρωπαϊκού Διαφωτισμού». Το Σάββατο θα πραγματοποιηθούν η δεύτερη και η τρίτη συνεδρία, με τίτλο «Εκπαίδευση και Ιδεολογία» και «Λογιοσύνης Τεκμήρια», αντίστοιχα. Το Ε’ Συνέδριο Ιστορίας θα ολοκληρωθεί με συζήτηση και την παρουσίαση των συμπερασμάτων.

8 σχόλια

  • Αντι να βάλουμε τον Διαφωτισμο
    στις ψυχές μας και να κατευθύνει
    τα βήματα μας, μέσα στη ζωή,έχουμε
    τον σκοταδισμό με τα μισανθρωπα κηρύγματα του
    για να μας πηγαίνει πιο πίσω κι από τον Μεσαιωνα!

  • ενώ εμφανώς γίνεται πολύ ποιοτική επιστημονική δουλειά επίσης εμφανώς δεν αφορά κανένα ο τρόπος που παρουσιάζεται και δημοσιοποιείται – κρίμα , χρειάζεται φρεσκάρισμα, εκτός αν δεν αφορά σε αρκετό κόσμο αλλα μονο μερικους ιστορικούς

  • Εγω παντως απορω,οι μισοι καθηγητες Ιστοριας της δευτερομαθειας εκπαιδευσης να ηταν,θα γεμιζε το αμφιθεατρο. Δεν ειναι λιγο ντροπη;

  • Πολυ σημαντικοι εισηγητες σε μια αποτυχημενη οργανωση, καθυστερησεις, τεχνικα προβληματα, ελαχιστος κοσμος κλπ κλπ. Γενικα ειναι κριμα μια τετοια προσπαθεια να μην ειναι καλα οργανωμενη. Δυστυχως!

  • Λάζο τώρα που η βιβλιοθήκη θά γίνει μια απλή διεύθυνση ή τμήμα στο Δήμο κι ο καινούργιος δήμαρχος συμφώνησε Μ αυτό θα κάνετε κι εκδηλώσεις δωματίου με τη φαντασία που έχετε σαν ηγέτες να τα λέτε μεταξύ σας

  • Οι ντόπιοι ιστοριάζοντες απεχθάνονται το Διαφωτισμό και μόνη τους εγνοια είναι να δέσουν την Ελλάδα στο θρησκευτικό μεσαιωνικό άρμα καθυστέρησης και υποταγής. Οι περισσότεροι πρεσβευτές του Διαφωτισμού ήταν άθεοι και αυτό δεν κάθεται καλά στο παπαδαριό που έριξε σύρμα να μην πατήσει κανείς εκεί.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι