kozan.gr: Το πως θα γίνει η Κοζάνη κλιματικά έξυπνη & ουδέτερη μέχρι το 2030 παρουσιάστηκε, το απόγευμα της Πέμπτης 30/11, σε εκδήλωση στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης (Φωτογραφίες & Βίντεο)

30 Νοεμβρίου 2023
19:58

Η παρουσίαση του Κλιματικού Συμβολαίου του Δήμου Κοζάνης πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου σε εκδήλωση στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης. Το Κλιματικό Συμβόλαιο, υποβλήθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή  κι είναι προαπαιτούμενο, προκειμένου να προχωρήσει η Κοζάνη στο επόμενο βήμα του προγράμματος.

 

 

21 σχόλια

  • 9/10 εκεί μέσα είναι άσχετοι με το θέμα της κλιματικής σχεδίασης για να γίνει μια πόλη αυτό που αναγράφεται στον τίτλο…όταν περιμένεις απο επαγγελματίες πολιτικούς και μη να φέρουν σε πέρας πράγματα που είναι αδύνατο για πολλούς λόγους να φέρουν τότε τα αποτελέσματα θα ειναι όνειρο θερινής νυκτός !!!

  • Κλιματικά έξυπνη και ουδέτερη πόλη με αποφάση να χτίσεις κτίριο μέσα σε Δημοτικό Κήπο και μάλιστα στο τμήμα που προοριζόταν για Βοτανικός Κήπος ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.Και μόνο για αυτή την απόφαση (που την κρατήσατε γιατί σας βολεύει) και την περάσατε με θράσος και στα έργα ΣΔΙΤ,αντί να την ακυρωσετε, θα έπρεπε να φάτε μπαναρισμα από κάθε τέτοιου είδους προγράμματα για την επόμενη χιλιετηρίδα και να αποδοθεί και πρόστιμο στον Δημο. Και καλά εσείς που κάνετε ότι σας βολεύει και δεν υπολογίζετε τίποτα, αυτοί που σας τα εγκρίνουν από οργανισμούς και συντεχνίες δεν βλέπουν για τι απαιδευτη προχειρότητα Δήμου επρόκειτο;;; Η καινούργια δημοτική αρχή οφείλει να αποκαταστήσει αυτή την τραγική καταστροφή του Δημοτικού Κήπου και να αναιρέσει την παράνομη παραχώρηση του Δημοτικού Κήπου ως οικόπεδο προς σφαγή. Με τέτοιες αντι-οικολογικες εξυπνάδες που έχει υπογράψει ο απερχόμενος εκτίθεται ανεπανόρθωτα όλη η κλιματικά ουδέτερη υπόθεση και όσοι συμμετέχουν, αποδεικνύοντας ότι μόνο για κλιματική ουδετερότητα δεν τους ενδιαφέρει.

  • Αν νομίζουν θα γίνουν κλιματικά ουδέτερη και έξυπνη πόλη με τα υδρογόνα είναι γελασμένοι… Δυστυχώς το μόνο που κατάφεραν ήταν να “ξεπουλήσουν” τεράστιες δημόσιες εκτάσεις, για δεκαετίες, σε ιδιωτικούς ομίλους και να δημιουργήσουν τη μονοκαλλιέργεια των φωτοβολταϊκών… Που στο κάτω, κάτω, δεν χρειαζόταν, γιατί το δίκτυο δεν μπορεί να απορροφήσει αυτή την ενέργεια και στην Ελλάδα υπάρχουν πολύ καλύτερες περιοχές για φωτοβολταϊκά από την Κοζάνη… Άρα λάθος επένδυση Εθνικού κεφαλαίου και σίγουρα όχι με τον βέλτιστο τρόπο… Από την άλλη, δεν έγινε απολύτως τίποτε στον παραγωγικό τομέα… Έκανε κάποιος από τους άρχοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης και της κεντρικής κυβέρνησης την προσπάθεια να προσελκύσει στην Κοζάνη μια εταιρεία που κατασκευάζει ανεμογεννήτριες??? Ναι, ανεμογεννήτριες και να εργάζονται 500 – 1000 άτομα να κατασκευάζουν αυτές τις ανεμογεννήτριες που εγκαθίστανται σε όλη τη χώρα??? Κατά τα άλλα θέλουν να κάνουν κυψέλες καυσίμων… Το μυαλό τους και μια λίρα…

    • Μονο μία υπάρχει ελληνικη κατασκευαστική εταιρεία ανεμογεννητριών και σιγουρα δεν θα ερχοταν στην Κοζάνη να κανει επένδυση οταν δεν υπαρχουν δικτυα μεταφορών.

      • Θα μπορούσε να κάνει μειωτήρες για τις ανεμογεννήτριες, να κάνει το μηχανολογικό τμήμα (nacelle), τα συστήματα ελέγχου, τους αυτοματισμούς κτλ… Υπάρχουν άπειρα τμήματα που θα μπορούσαν να κατασκευάζονται και στην Κοζάνη… Αλλά από τεχνολογίες εφαρμόσιμες, που έχουν αγορά, μέλλον και προοπτική… Όχι, όπως τα παπατζηλίκια με το υδρογόνο…

  • Κύριε μαγειρίδη επειδή σε βλέπω πολύ σκεφτικό πόσα δέντρα φύτεψε ο δήμος την τελευταία τετραετία και πόσα φωτοβολταϊκά

  • Δεν έχουν βρει λύση για τα σκ’λια θα κάνουν την έξυπνη πόλη! 🖐️🖐️🖐️🖐️🖐️🖐️ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ! ΚΑΙ ΝΥΝ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.