Κοινοβουλευτικη παρεμβαση ΚΚΕ για τους απλήρωτους εργαζόμενους του ομίλου Euromedica

25 Ιουλίου 2017
13:10

Προς την υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

ΘΕΜΑ: Για τους απλήρωτους εργαζόμενους στον όμιλο Euromedica

Οι εργαζόμενοι του ομίλου Euromedica, βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους, αλλά και πλήρη εργασιακά δικαιώματα.

Εδώ και επτά χρόνια οι εργαζόμενοι εμπαίζονται από την εργοδοσία του ομίλου, δεν γνωρίζουν πότε και αν θα πληρωθούν, ενώ αδυνατούν να ανταποκριθούν στα καθημερινά τους έξοδα. Αναλυτικότερα, τα οφειλόμενα δεδουλευμένα των εργαζομένων, που από κλινική σε κλινική διαφέρουν, είναι τα εξής: Ζωοδόχος Πηγή 9-10 μήνες, Κλινική Αθήναιον 9-10 μήνες, Κυανούς Σταυρός 6-7 μήνες, Γενική Κλινική 4-5 μήνες.

Για την κατάσταση αυτή, η εργοδοσία επικαλείται τη μη πληρωμή των οφειλών για τα νοσήλια από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Όλα αυτά τα χρόνια, η εργοδοσία του ομίλου έχει εφαρμόσει τους αντεργατικούς νόμους που οι προηγούμενες κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις και η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχουν ψηφίσει προς όφελος των κερδών των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται και στο χώρο της υγείας και που επωφελούνται από τη διάλυση του δημόσιου χαρακτήρα της. Οι μειώσεις μισθών, η αφαίρεση εργατικών δικαιωμάτων, η εντατικοποίηση της εργασίας είναι μερικά από τα αποτελέσματα, ενώ οι εργαζόμενοι όταν δικαιολογημένα διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους απειλούνται επιπλέον και με το φόβο της ανεργίας.

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, οι εργαζόμενοι έχουν πραγματοποιήσει κατά καιρούς διάφορες συναντήσεις με το Υπουργείο Εργασίας, αλλά και το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και η εργοδοσία ακολουθώντας πάντα την ίδια τακτική δίνει υποσχέσεις τις οποίες δεν τηρεί.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συμπεριφέρεται ως “Πόντιος Πιλάτος”, αφού κρύβεται ουσιαστικά πίσω απ’ την αντεργατική απόφαση του Αρείου Πάγου σύμφωνα με την οποία η μη καταβολή δεδουλευμένων δεν θεωρείται βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, ερωτάται η κ. Υπουργός ποια άμεσα μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για:

-Να πληρωθούν οι εργαζόμενοι το σύνολο των οφειλόμενων δεδουλευμένων τους και για να υπάρξει πλέον τακτική μηνιαία καταβολή των αποδοχών τους.

-Να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας, με μόνιμη σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα

-Την προστασία των εργαζομένων από κατασχέσεις, διακοπές ρεύματος και νερού, εξώσεις. 

οι βουλευτές

Σάκης Βαρδαλής 

Γιάννης Δελής

2 σχόλια

  • Τους έπιασε ο πόνος στο ΚΚΕ για τους απλήρωτους εργαζόμενους στον όμιλο της euromedika. Δεν θυμάμαι να τους είχε φάει η αγωνία για τους εργαζόμενο υς στον εκδοτικό ομιλο του ριζοσπαστη και στον αντίστοιχο ραδιόφωνίκο και τηλεοπτικό σταθμό του κόμματος του λαού όπως αυτοπροσδιοριζωνται με τις αλλαγές συμβάσεων, τις απολύσεις και τους απλήρωτους μήνες εργασίας.

  • ακου φιλε οι εργαζομενοι ολοι μα ολοι εισεπραξαν τις αποζημιωσεις τους τωρα γιατι χασανε τις δουλειες τους πρεπει να ξερεις οτι το κκε δεν εχει στησει κομμουνιστικη νησιδα στις επιχειρησεις του ακομη και οι εργαζομενοι στο κομμα βιωνουν την καπιταλιστικη βαρβαροτητα που ζουμε ολοι.πολλους μηνες το κομμα τους κρατουσε χωρις αντικειμενο ωσπου δεν μπορουσε να ανταπεξελθει οικονομικα.και ενα τελευταιο αυτοι οι εργαζομενοι ειναι πανω απ ολα συνειδητοι κομμουνιστες και μεσα απο την δουλεια τους παλευουνε για εναν καλυτερο κοσμο χωριε φτωχια ανεργια και πολεμους ακομη και για σενα

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.