prwtoselida


       

Καλλιόπη Βέττα: «Τα οξυμένα προβλήματα στο Καλλιτεχνικό Σχολείο Koζάνης αποδεικνύουν την έλλειψη κυβερνητικής βούλησης να στηρίξει την Παιδεία – Κατάθεση κοινοβουλευτικής ερώτησης»

1 Δεκεμβρίου 2023
13:26

 

 Η Βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης και Τομεάρχης Τουρισμού ΣΥΡΙΖΑΠ.Σ. κ. Καλλιόπη Βέττα κατέθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας με θέμα: «Κενά, προβλήματα και εκκρεμότητες στο Καλλιτεχνικό Σχολείο Κοζάνης»

Στην ερώτηση, επισημαίνεται η σπουδαία συνεισφορά του Καλλιτεχνικού Σχολείου στην Π.Ε. Κοζάνης -το οποίο λειτουργεί από το 2018- που πιστοποιείται τόσο με το επίπεδο των εκατοντάδων μαθητών που έχουν φοιτήσει, όσο και με το πολιτιστικό αποτύπωμα στην ευρύτερη κοινωνία.

Ωστόσο, η μέριμνα του αρμόδιου Υπουργείου δεν είναι η ενδεδειγμένη μιας και τα κενά στους εκπαιδευτικούς παραμένουν παρά το γεγονός ότι οδεύουμε προς το τέλος του πρώτου τριμήνου. Συγκεκριμένα, δεν πραγματοποιούνται εβδομαδιαίως 59 ώρες χορού και 17 ώρες θεάτρου –κινηματογράφου, γεγονός που διαταράσσει το έργο του Σχολείου.

Παράλληλα, υπάρχουν προβλήματα με τον διαγωνισμό για την σίτιση, γεγονός που έχει οδηγήσει σε πρόχειρη λύση με προμήθεια σάντουιτς και χυμού από το κυλικείο, που σαφώς δεν ανταποκρίνεται στις διατροφικές ανάγκες των μαθητών, ενώ τα επόμενα χρόνια θα προκύψει σημαντικό κτιριακό πρόβλημα καθώς οι υφιστάμενες και προβλεπόμενες αίθουσες δεν θα μπορούν να καλύψουν τις σχολικές ανάγκες.

Τέλος, τονίζεται για μια ακόμη φορά, ότι δεν τηρείται η εξαγγελία της κυβέρνησης για την ειδική ρήτρα μετάβασης, με ευνοϊκά μέτρα για την περιοχή σε κάθε τομέα, με αποτέλεσμα οι πολίτες να υφίστανται τις συνέπειες από την βίαιη και άδικη απολιγνιτοποίηση.

Ως εκ τούτου, τίθενται οι ερωτήσεις προς τον Υπουργό:

1.     Πότε θα καλυφθούν πλήρως τα κενά εκπαιδευτικών στο Καλλιτεχνικό Σχολείο Κοζάνης; Προτίθεται να προκηρύξει οργανικές θέσεις σε όλες τις ειδικότητες του Σχολείου;

2.     Πως θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με την σίτιση των μαθητών;

3.     Ποια είναι τα σχέδια για την δημιουργία σχολικών αιθουσών στο Καλλιτεχνικό σχολείο;

8 σχόλια

  • Φαντάζομαι η/ο καινούργια/ος πρόεδρος του σφυριζα θα έφερε φρέσκιες ιδέες για τον τουρισμό, όπως και για όλα τα υπόλοιπα προβλήματα της Ελλάδας, από το αμερικα και η τομεαρχης τουρισμού ανέλαβε να τις κάνει γνωστές στους ιθαγενείς.

    • Οχι εμεις σταθερα περιμενουμε τις φοβερες προτασεις της ΝουΔουΚλαν και για τον τουρισμο απο τον μετρ του ειδους τον τουριστα Κυριακο!

        • Εχουμε πως δεν εχουμε?
          Τον δικο σου τον τουριστα εχουμε που με τα δικα μας τα λεφτα 4,5 χρονια τωρα διακοπαρει χειμωνα καλοκαιρι
          τι κι αν τα πτωματα του κοβιντ ηταν πολλα τι κι αν εχουμε πλυμμηρες και χιονια τι κι αν εχουμε δυστυχηματα με 60 νεκρους εκει σταθεραα τολμηρα μπροστα ο Κοκος Κυριακος δινει πονο.

  • Αν δεν αφήσουμε τα Καλλιτεχνικά Σχολεία…
    καί δεν κάνουμε Αγροτικά, Κτηνοτροφικά, καί Βιομηχανικά… Σχολεία …..
    … σιγά-σιγα θα αρχίσουμε καί νά πεινάμε καί νά ερημονουμε !!!?

  • Στάσου πρώτα να φτάσετε μέχρι το 24 και μετά άκου όποιες προτάσεις γουστάρεις. Μέχρι και το ΚΚΕ σας άφησε πίσω.

    • Κοιτα να βγαλεις εσυ τον χειμωνα κοροιδο της τραπουλας που σε γλενταει ο αλλος ο κλοουν με την δηθεν σταθεροτητα που σου ταξε και ασε τον Συριζα κατα μερος. Ο Συριζα θα την βρει την ακρη του αργ η γρηγορα θα κανει αυτα που πρεπει , εσυ κοιτα μη δεν εχεις στον ηλιο μοιρα γιατι τωρα δεν κυβερναει ο Συριζα για να εχεις ευκολο το αφηγημα οτι για ολα σου φταιει ο Τσιπρας και ο Συριζα ναι?
      Τον Κοκο Κυριακο Μιστερ Μπιν εχεις 4,5 χρονια και οσοι δεν δεξιοβολεμενοι δεν βλεπω να ζουν σε καμια σταθεροτητα

  • Συγχαρητήρια για τις πρωτοβουλίες σας κυρία Βεττα.
    Το καλλιτεχνικό σχολείο είναι στολίδι για τη περιοχή μας. Βοηθήστε το όσο μπορείτε.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι