Το εκπαιδευτικό κινητό πλανητάριο STARLAB τώρα και στην Πτολεμαΐδα στις 9/12/2023, Αίθουσα ΧΟΟΠ, Μ. Ασίας 20 Πληροφορίες-Εγγραφές: 697199640

5 Δεκεμβρίου 2023
12:48
Κανένα σχόλιο

Αξιότιμες/-οι,

O έναστρος ουρανός ανέκαθεν γοήτευε τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τα παιδιά. Η Aαστρονομία είναι η αρχαιότερη των επιστημών και πολλοί πρόγονοί μας διακρίθηκαν σε αυτήν. Παρόλα αυτά, η ελληνική πολιτεία έχει καταργήσει εδώ και χρόνια το μάθημα της Aστρονομίας στα σχολεία.

Με το εκπαιδευτικό κινητό πλανητάριο STARLAB προσφέρουμε τώρα τη δυνατότητα στους μαθητές του σχολείου σας να πραγματοποιήσουν ένα φανταστικό ταξίδι στο Σύμπαν. Το STARLAB είναι το πρώτο φορητό πλανητάριο που λειτούργησε στην Ελλάδα. Εδώ και 30 χρόνια οργανώνουμε προβολές Αστρονομίας, έχοντας επισκεφθεί δεκάδες εκατοντάδες σχολεία σε όλη τη χώρα, καθώς και έχοντας συμμετάσχει σε πολυάριθμες εκπαιδευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις δήμων, συλλόγων και άλλων φορέων.

Σκοπός των προβολών αυτών  είναι η γνωριμία των μαθητών με τον κόσμο των άστρων και των πλανητών μέσα από μια διαδικασία που συνδυάζει την επιστήμη, τη μυθολογία και τη χαρά του θεάματος.

Τα θέματα που προβάλλονται είναι:

Α) Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΑΣΤΕΡΙΣΜΩΝ  (σε σχέση με την ονοματολογία των αστερισμών – για τα νήπια και τους μαθητές Α’,Β’,Γ’ τάξης Δημοτικού).

 


Β) Το ΑΣΤΡΙΚΟ ΠΕΔΙΟ  – μια προσομοίωση του νυχτερινού ουρανού (για τους μαθητές Δ’,Ε’,ΣΤ’ τάξης Δημοτικού & Γυμνασίου).

 

Συμπληρωματικά παρουσιάζουμε το Ηλιακό Σύστημα και θέματα γενικής Αστρονομίας με μοναδικές εικόνες από διαστημικά τηλεσκόπια και διαστημοσυσκευές.

Oι παρουσιάσεις είναι ζωντανές, διαδραστικές (όχι απλή προβολή ταινίας) και πραγματοποιούνται από επιστήμονες Φυσικούς με μεταπτυχιακές σπουδές στην Αστρονομία. Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί μπορούν να υποβάλουν οποιαδήποτε ερώτηση και να δοθεί έτσι «έδαφος» για εποικοδομητικές συζητήσεις τόσο κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, όσο και μετέπειτα, στο πλαίσιο του σχολικού προγράμματος.

Οι προβολές διαρκούν 35′ και γίνονται σε τμήματα των 25-40 μαθητών. Για να πραγματοποιηθούν απρόσκοπτα θα προτιμούσαμε να υπάρχει ή να δημιουργηθεί  ένας χώρος, κατά προτίμηση κλειστός,  6,5 x 6,5 m  και ύψους 3m τουλάχιστον (π.χ. κλειστό γυμναστήριο, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων κλπ.) Καλό είναι ο χώρος αυτός να παραμένει ανεπηρέαστος από εξωτερικές οχλήσεις κατά την διάρκεια των παρουσιάσεων. Επιπλέον, θα χρειαστούμε παροχή ρεύματος 220 V.

Το αντίτιμο για κάθε μαθητή είναι 5,00 €

Πληροφορίες -Εγγραφές (Brainobrain Πτολεμαΐδας) : 6971996640

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.