kozan.gr: Mε χθεσινή (5/12) απόφαση εγκρίθηκε και τίθεται σε ισχύ η πολεοδόμηση της έκτασης του πρώην στρατοπέδου ”Καπετάν Φούφα” που βρίσκεται εντός της Δημοτικής Ενότητας Πτολεμαΐδας του Δήμου Εορδαίας, ενώ καθορίζονται και οι χρήσεις γης όρων και περιορισμών δόμησης αυτής – Πρόκειται για έκταση όπου θα αναπτυχθούν χώροι πρασίνου & κοινωφελείς χώροι, για το campus του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

6 Δεκεμβρίου 2023
07:26

Σύμφωνα με πληροφορίες του Kozan.gr, που παρουσιάζει μία ακόμη σημαντική εξέλιξη, το αρμόδιο Υπουργείο, ενέκρινε, χθες Πέμπτη 5/12,  την έγκριση πολεοδόμησης της έκτασης του πρώην στρατοπέδου ”Καπετάν Φούφα” που βρίσκεται εντός της Δημοτικής Ενότητας Πτολεμαΐδας του Δήμου Εορδαίας, ενώ καθορίζονται και οι χρήσεις γης όρων και περιορισμών δόμησης αυτής. Πρόκειται για έκταση όπου θα αναπτυχθούν χώροι πρασίνου & κοινωφελείς χώροι, για το campus του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Σύμφωνα με την απόφαση:

Στην περιοχή του πρώην στρατοπέδου «Καπετάν Φούφα» καθορίζονται οι παρακάτω χρήσεις γης ανά Ο.Τ.:
1. Στα Ο.Τ. 704, 705, 707, 708, 710, 712, 716, 717, 719, 725, 726 και 727 επιτρέπεται χρήση γης «γενική κατοικία», όπως προσδιορίζεται από το άρθρο 3 του π.δ. 59/2018 με την εξαίρεση των χρήσεων:
– (15) τουριστικά καταλύματα μέχρι 150 κλίνες και λοιπές τουριστικές επιχειρήσεις.
– (17) πρατήρια παροχής καυσίμων και ενέργειας.
– (18) πλυντήρια – λιπαντήρια αυτοκινήτων.
– (20) αποθήκες χαμηλής όχλησης.
– (21) εγκαταστάσεις εφοδιαστικής (ν. 4302/2014, Α΄225).
– (26) εγκαταστάσεις μέσων μαζικής μεταφοράς.
– (27) κέντρα τεχνικού ελέγχου οχημάτων (Κ.Τ.Ε.Ο.-Ι.Κ.Τ.Ε.Ο.).
– (41) εγκαταστάσεις προσωρινής υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστών.
– (45) χώροι διεξαγωγής τεχνικών-ψυχαγωγικών και τυχερών παίγνιων.
– (46) αστική γεωργία-λαχανόκηποι.

Στο Ο.Τ. 715 επιτρέπεται χρήση «πολεοδομικό κέντρο – κεντρικές λειτουργίες πόλης – τοπικό κέντρο συνοικίας – γειτονιάς» και ειδικότερα η χρήση (7) Διοίκηση – Υπηρεσίες Δήμου Εορδαίας.

 Στα παρακάτω Ο.Τ. επιτρέπεται χρήση κοινωφελών εξυπηρετήσεων και συγκεκριμένα:
α) Ο.Τ. 703 και 720: Ανώτερη και Ανώτατη Εκπαίδευση.
β) Ο.Τ. 709: Εκπαίδευση (Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια).
γ) Ο.Τ. 711: Χώρος στάθμευσης (ανώτερης και ανώτατης εκπαίδευσης).
δ) Ο.Τ. 721: Διοίκηση εκπαίδευσης (Ανώτερης και Ανώτατης εκπαίδευσης).
ε) Ο.Τ. 723: Εστίες – Αναψυχή σπουδαστών (Ανώτερης και Ανώτατης εκπαίδευσης).
4. Στα παρακάτω Ο.Τ. επιτρέπεται χρήση Κοινοχρήστου Χώρου (Κ.Χ.) και ειδικότερα:
α) Ο.Τ. 706 και 728: Πράσινο – Κ.Χ.
β) Ο.Τ. 713, 714, 722, 724: Κ.Χ.
γ) Ο.Τ. 718: Πλατεία – Πράσινο.

kozan.gr

Ένα σχόλιο

  • Αναρωτιέμαι αν έχουν τόσα campus τα πανεπιστήμια της Οξφόρδης, του Χάρβαντ, του Κέμπριτζ και όλα όσα κατατάσσονται στην πρώτη εκατοντάδα παγκοσμίως.

    Στην Ελλάδα, συγκριτικά με το εξωτερικό, η επιτυχία ενός πανεπιστημίου προσεγγίζεται με το μέγεθος και τον αριθμό των campus. Ωραία κτίρια, μεγάλα, ευάερια, ευήλια (μόνο στην τελετή εγκαινίων, μετά το καθηγηταριό χτίζει τα πάντα) και με πτυχία κορνίζες στο Μοναστηράκι.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι