kozan.gr: Aυτά είναι τα τρία μνημεία που θα εγκατασταθούν το επόμενο διάστημα σε Πτολεμαίδα και Πύργους Εορδαίας – Πόσο θα κοστίσουν (Φωτογραφίες)

6 Δεκεμβρίου 2023
08:08

Aυτά είναι τα τρία μνημεία που θα εγκατασταθούν το επόμενο διάστημα σε Πτολεμαίδα και Πύργους Εορδαίας:

  1. Κατασκευή Μνημείου για την Μικρασιατική καταστροφή στο χώρο απέναντι από τον Σύλλογο Μικρασιατών Πτολεμαΐδας», προϋπολογισμού, 39.200,00 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.

Η πίσω πλευρά του έργου στα ανατολικά θα μπαζωθεί μέχρι 10 εκ κάτω από το επάνω επίπεδο της πέτρινης βάσης και θα σβήσει αρμονικά σε περίμετρο 10μ στην υπόλοιπη πλατεία . Στο μπάζωμα  θα συμπληρωθεί με γκαζόν όπως τον υπόλοιπο χώρο και
στο μπροστά δυτικό τμήμα θα εντειχιστούν πέτρινες πλάκες ως πλακόστρωτο 6μ από το κράσπεδο μέχρι το έργο . Ο φωτισμός προτείνεται πλαγίως του έργου και από κάτω προς τα πάνω στο επίπεδο του εδάφους.

2) Κατασκευή Μνημείου για τη Γενοκτονία των Ποντίων στο Πάρκο απέναντι από τον Ι.Ν. Αγίας Σκέπης », προϋπολογισμού 34.550,00 ευρώ , συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.

Η πίσω πλευρά του έργου στο βορρά θα μπαζωθεί μέχρι 10 cm κάτω από το επάνω επίπεδο της πέτρινης βάσης και θα σβήσει αρμονικά σε περίμετρο 10m στην υπόλοιπη πλατεία. Στο μπάζωμα που αναφέρετε παραπάνω θα μπει γκαζόν όπως τον υπόλοιπο χώρο και στο μπροστά δυτικό τμήμα θα φυτευτούν πέτρινες πλάκες πάχους 10 έως 15cm ως πλακόστρωτο από το κράσπεδο 5m μέχρι το έργο. Ο φωτισμός προτείνεται πλαγίως του έργου και από κάτω προς τα πάνω στο επίπεδο του εδάφους.

3)  « Κατασκευή μνημείου για Ολοκαύτωμα Πύργων », προϋπολογισμού 24.800,00 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α

Στο σημείο που έλαβε χώρα το ολοκαύτωμα και έχει διαμορφωθεί κατάλληλα για να κρατήσει ζωντανή στη μνήμη τη θηριωδία της εκτέλεσης των 320 θυμάτων από τους Γερμανούς Ναζί, δημιουργώντας παράλληλα ένα καλαίσθητο σημείο αναφοράς και μνήμης στην ευρύτερη περιοχή. Το έργο θα τοποθετηθεί σε ειδικά διαμορφωμένο στηθαίο από μάρμαρο και γρανίτη. Θα γίνει επικόλληση του ψηφιδωτού πάνω στο μάρμαρο.

kozan.gr

11 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.