Π. Κουκουλόπουλος:  «Η Κυβέρνηση κήρυξε πόλεμο στο ελεύθερο επάγγελμα»

6 Δεκεμβρίου 2023
18:36

 

 «Η Κυβέρνηση κήρυξε πόλεμο στο ελεύθερο επάγγελμα» τόνισε σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής ο Ειδικός Αγορητής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής επί του Φορολογικού Νομοσχεδίου, Υπεύθυνος ΚΤΕ Οικονομικών και Βουλευτής Κοζάνης, Πάρις Κουκουλόπουλος.

Στο πλαίσιο της ομιλίας του, κατέρριψε τους ισχυρισμούς τόσο του Πρωθυπουργού όσο και του Υπουργού Οικονομικών, οι οποίοι είχαν προηγηθεί στο βήμα, τεκμηριώνοντας με συγκεκριμένα παραδείγματα τόσο τον «άδικο οριζόντιο χαρακτήρα της νομοθετικής παρέμβασης σε μια εκτενή πανσπερμία επαγγελμάτων», όσο και «το αναχρονιστικό περιεχόμενο της επιστροφής στο παρελθόν». Χαρακτήρισε δε «αντιμεταρρύθμιση, οπισθοχώρηση και στρατηγική ήττα της συντεταγμένης Πολιτείας την εγκατάλειψη του λογιστικού προσδιορισμού (έσοδα-έξοδα) που καθιερώθηκε στην Ελλάδα το 2010, καθώς και την κατάργηση της θεμελιώδους αρχής των συγκρουόμενων συμφερόντων στη φορολόγηση».

Επιπροσθέτως, έκανε ενδεικτική αναφορά σε σειρά «θυμάτων» του Νομοσχεδίου, με πρώτη «την ύπαιθρο που ερημώνει και πλέον είναι σαν να απαγορεύεται να ασκηθεί ελεύθερο επάγγελμα σε χωριό άνω των 500 κατοίκων», αλλά και «τους τριτέκνους που η Κυβέρνηση αρνείται να συμπεριλάβει στις απαλλακτικές διατάξεις παρά την πρότασή μας, τους πολίτες που είναι προ της σύνταξης και διατηρούν πχ μικρά μαγαζιά για να συμπληρώσουν ένσημα, τους δικηγόρους που εργάζονται από το σπίτι τους, καθώς και ηλεκτρολόγους, υδραυλικούς και κομμωτές, που ωθούνται στην άτυπη εργασία». Δεν παρέλειψε, βεβαίως, τους παραγωγούς/πωλητές στις λαϊκές αγορές, τονίζοντας ότι «πρέπει η Κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει εάν τους θεωρεί άντρο φοροδιαφυγής ή, όπως εμείς πιστεύουμε, το τελευταίο “ανάχωμα” στην ακρίβεια για να βρίσκουν οι πολίτες φθηνά ποιοτικά προϊόντα», ενώ συμπεριέλαβε και τους περιπτεριούχους και τους ταξιτζήδες. «Σε όλους αυτούς η Κυβέρνηση επιλέγει να κολλήσει τη “στάμπα” του φοροφυγά», σημείωσε.

Αναδεικνύοντας ότι το Νομοσχέδιο αποτελεί «περαίωση για τους φοροφυγάδες», αφού «επισείει την απειλή ελέγχου μόνο σε όσους δηλώσουν κάτω από το όριο που η Κυβέρνηση ορίζει», διατύπωσε προβληματισμό για την επάρκεια στην πράξη των ελεγκτικών μηχανισμών, υπογραμμίζοντας ότι «ουσιαστικά απεμπολείτε μία εκ των κορυφαίων κρατικών λειτουργιών, που είναι ο έλεγχος της φορολογικής αρχής».

Καταλογίζοντας «έλλειψη αξιοπιστίας» στη Ν.Δ., υπενθύμισε την προεκλογική  τακτική της ειδικά όσον αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες, καθώς και τις επιθέσεις που εξαπέλυε στο ΠΑΣΟΚ, όταν πριν τις εκλογές αλλοίωνε τις προτάσεις του. Καυτηρίασε, επίσης, την «έλλειψη σοβαρότητας» στη νομοθέτηση, παραπέμποντας τόσο στις διορθωτικές επισημάνσεις του κατά τις συνεδριάσεις της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, όσο και στα αναγραφόμενα στην Έκθεση της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής.

Ο Π. Κουκουλόπουλος σταχυολόγησε ορισμένες από τις προτάσεις που έχουν επεξεργαστεί στο ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής για φορολογική δικαιοσύνη, τις οποίες ανέπτυξε από το βήμα της Ολομέλειας ο Πρόεδρος, Νίκος Ανδρουλάκης.

Περαιτέρω, παρουσίασε τις δύο Τροπολογίες που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, με τις οποίες «εξορθολογίζονται τα πρόστιμα της Εφορίας, προκειμένου να μπει “ανάχωμα” σε νέα ληξιπρόθεσμα χρέη».

Τέλος, έκλεισε την ομιλία του λέγοντας ότι «ξέρουμε καλά εμείς στο ΠΑΣΟΚ που αναφερόμαστε όταν μιλάμε για ελεύθερους επαγγελματίες. Είναι αυτοί που -μαζί με τους αγρότες και τη νεολαία- ανταποκρίθηκαν πρώτοι στο κάλεσμα του Ανδρέα Παπανδρέου το 1974».

Μπορείτε να δείτε ολόκληρη την ομιλία εδώ: https://collab.parliament.gr/~L3OTM

29 σχόλια

        • Γνωρίζω κάποιους δημόσιους υπαλλήλους με σπίτια ιδιόκτητα για τους ίδιους και τα παιδιά τους, 2-3 εξοχικά σε παραθαλάσσια και ορεινά μέρη, αυτοκίνητα άνω των 40000€ και κάθε σ/κ σχεδόν εκδρομή όλο το χρόνο! Αυτοί αλήθεια με μισθούς του δημοσίου τομέα τα έφτιαξαν όλα αυτά ή κέρδισαν το Τζόκερ κάθε χρόνο???? Πολλά τα παραδείγματα!!!

      • Οι δημόσιοι υπάλληλοι φορολογουνται με προκαταβολή φόρου 55% επιπλέον του διαπιστωμενου φόρου για το επόμενο έτος και με τέλος επιτηδευματος???? Αντε γιατί πολύ μιλάνε!!! Που σε σχεδόν όλα τα λοκνταουν τα πέρασαν στο σπίτι τους λαμβάνοντας κανονικά το 100% του μισθού τους ενώ οι ελεύθεροι επαγγελματίες αγκωμαχουσαν…αντε πια

    • Οι δημόσιοι υπάλληλοι φορολογουνται με τα μισά απ ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες!!και έχουν το θράσος να μιλάνε κι από πάνω…ντροπή

      • Οι δημόσιοι υπάλληλοι κάθονται στο σπίτι τους και παραγγέλνουν προϊόντα από το ίντερνετ από μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων συνήθως και είναι πολύ κρίμα να παριστάνουν πως αναρωτιούνται πως είναι δυνατόν ο εμποράκος της γειτονιάς τους να βγάζει λιγότερα χρήματα από αυτούς!!!!

      • Εγω παντως που ειμαι ΔΥ βλεπω οτι στον βρεφονηπιακο που στελνω το παιδι μου, ειμαι ο μοναδικος ΔΥ που πηρε voucher με τα εισοδηματικα κριτηρια.Ολοι οι υπολοιποι που πηραν voucher ειναι ελευθεροι επαγγελματιες και με συζυγους εργαζομενες.Και τους βλεπω και με τι αυτοκινηταρες πηγαινοφερνουν τα παιδια τους….τα συμπερασματα δικα σας…

      • και αυτο που λενε μονιμα οι δ.υπαλληλοι.για γελια δλδ..ξερεισ ποσεσ κρατησεισ εχω εγω?αλλα ο μισθος βαρβατος ..αν του ςκρατυσαν 96000 ευρω το μηνα καιιιιιιτι θα εελεγανοτι αξιζον να παιρονουν εκτο χλιαδες τον μηνα?οι ξεφτιλες..που για να μπουνε εκει στο δημοσιο φιλησαν κατουρημενς ποδιες και βαλε..γιθ ανα φορολογουτα οιτρα ε?μας δουλευουν και αυτοι..

  • Όλα καλά Πάρη.
    Το ΠΑΣΟΚ “κάηκε” όταν συνεργάστηκε με τη ΝΔ.
    Σήμερα απλά μιλάει αλλά δεν ακούγεται.
    Η κοινωνία άλλαξε και πλέον είναι δύσκολο να πειστεί από ανεφάρμοστα σχέδια.

  • Ενώ όλα τα μνημόνια που υπερψήφισες Πάρη τους προστάτεψαν τους ελευθερους επαγγελματίες.. Μας κοροϊδεύεις; Πάντα οι δημόσιοι υπάλληλοι ειναι προστατευμένοι και οι ελευθεροι επαγγελματίες γεμίζουν τα ταμεία τόσα χρόνια.

  • Αντικειμενικά κριτήρια, συνάφειες, περαιώσεις, αυτοπεραιώσεις, επιχειρηματικές αμοιβές, υπεραξίες, τίνος ιδέες ήταν και σε ποιανού τις κυβερνήσεις εφαρμόστηκαν; (Απ: ΠΑΣΟΚ)

  • Πάρη να Σε ρωτήσω ??? Την τοποθέτηση σου στην Επιτροπή του Νομοσχεδίου γιατί δεν την έστειλες Δελτίο Τύπου ???
    Κάποιοι στην περιοχή σας παρακολουθούμε στην Βουλή και χθες σε άκουσα συμφωνείς σε αρκετά με τον Υπουργό Θεοχάρη..

  • ΜΕ ΤΑ POS TI ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ ΤΙΠΟΤΑ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΕΡΝΟΥΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑΣ ΑΠΟ 0,9 ΕΩΣ ΚΑΙ 1,5 ΑΝΑ ΣΥΝΑΛΑΓΗ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ 0,3

    • Δώσατε 41% σ αυτούς που μας έβαλαν στα μνημόνια και κάνατε κυβερνηση αυτούσ που μας έδωσαν και ένα ακόμη τέταρτο αχρείαστο μνημόνιο και μιλάτε για τον Πάρι; αι σα πέρα ανεγκέφαλοι

  • Πάρη κατέβα ένα Σάββατο στη λαϊκή να ψωνίσεις και πες μου πόσες αποδείξεις σου έκοψαν. Και έλα μετά να συζητήσουμε για “πόλεμο στο ελεύθερο επάγγελμα”. Καραγκιοζιλίκια.

  • Μιλάει αυτός που με τη υπερψήφιση τον μνημονίων έκλεισε τα μισά μαγαζια και εξανάγκασε τους νέους να φύγουν από την Χώρα.Τι άλλο θα ακούσουμε ντροπή και μόνο ντροπή , αλλά είπαμε ο Έλληνας έχει κοντή μνήμη.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.