Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας | Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΠΔΜ με τη Πρέσβη της Ελλάδας στα Τίρανα και τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας, Αναστάσιο (Φωτογραφίες)

8 Δεκεμβρίου 2023
12:13
Κανένα σχόλιο

 

Επίσκεψη στα Τίρανα με πολλαπλές δράσεις και ενδιαφέρουσες συναντήσεις η Αντιπρύτανης Διεθνών Σχέσεων, Εξωστρέφειας και Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Καθηγήτρια Ελένη Γρίβα, η Προϊσταμένη του Τμήματος Δημοσίων & Διεθνών Σχέσεων Χριστίνα Πεταλωτή και η γραμματέας του Πανεπιστημιακού Κέντρου Έρευνας και Καινοτομίας Αναστασία Ελισσαίου.

Η αντιπροσωπεία του ΠΔΜ συναντήθηκε με την Πρέσβη της Ελλάδας στα Τίρανα κ. Κωνσταντίνα Καμίτση την οποία ενημέρωσαν για τις ερευνητικές συνεργασίες και τις δράσεις που έχει αναλάβει το πανεπιστήμιο για τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας στην Αλβανία ενώ παράλληλα συζητήθηκαν μαζί της οι προοπτικές διεύρυνσης των ερευνητικών συμπράξεων με πανεπιστήμια της χώρας, σε νέους τομείς.

Τα μέλη του ΠΔΜ υποδέχτηκε στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας, Αναστάσιος και συνομίλησε μαζί τους για θέματα στα οποία το πανεπιστήμιο μπορεί να υποστηρίξει το έργο της Αρχιεπισκοπής με προτεραιότητα την ελληνόγλωσση εκπαίδευση στα σχολεία που λειτουργούν υπό την αιγίδα της. Μεταξύ των έργων που υλοποιεί η Αρχιεπισκοπή στην Αλβανία, είναι και η λειτουργία υδροηλεκτρικών σταθμών για την παραγωγή ενέργειας, από τα έσοδα των οποίων ενισχύεται το έργο της στη χώρα. Στο πλαίσιο αυτό, συζητήθηκε η δυνατότητα συνεργασίας με το πανεπιστήμιο για ενεργειακά ζητήματα.

Παράλληλα, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, ως εταίρος του προγράμματος ROAMING συμμετείχε στην εκπαιδευτική συνάντηση που διοργανώθηκε από το πανεπιστήμιο LOGOS κατά την οποία η Αντιπρύτανης Καθηγήτρια Διεθνών Σχέσεων, Εξωστρέφειας και Δια Βίου Μάθησης Ελένη Γρίβα και η Προϊσταμένη του Τμήματος Δημοσίων & Διεθνών Σχέσεων Χριστίνα Πεταλωτή έχουν αναλάβει την εκπαίδευση των γραφείων Διεθνών Σχέσεων πανεπιστημίων των Δυτικών Βαλκανίων.

 

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.