Ημερίδα με θέμα «Η χρήση των νέων τεχνολογιών στην αξιολόγηση και την εκπαίδευση ατόμων με ή χωρίς νοητικές διαταραχές» την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου

8 Δεκεμβρίου 2023
16:37
Κανένα σχόλιο

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Τμήμα Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων ΠΔΜ, το Εργαστήριο Γνωσιακής Επιστήμης της ΣΚΑΕΠ, τις Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Φλώρινας, και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας διοργανώνει επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Η χρήση των νέων τεχνολογιών στην αξιολόγηση και την εκπαίδευση ατόμων με ή χωρίς νοητικές διαταραχές».

 

Στόχος της Ημερίδας είναι η παρουσίαση των σύγχρονων εξελίξεων γύρω από την ολοένα αυξανόμενη ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών στους κλάδους της εκπαίδευσης και της ψυχολογίας με έμφαση στην καλλιέργεια της γνώσης, την αξιολόγηση της νοητικής λειτουργίας, καθώς και την ενίσχυση της προσβασιμότητας και της συμπερίληψης. Προσκεκλημένοι/ες επιστήμονες/ισσες από τους χώρους της εκπαίδευσης και της ψυχολογίας θα παρουσιάσουν αποτελέσματα από τις έρευνές τους με καινοτόμα ψηφιακά εργαλεία, όπως ηλεκτρονικές δοκιμασίες, εκπαιδευτικές εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας, ψηφιακή αφήγηση και ρομπότ. Ένα σημαντικό μέρος των ομιλιών θα εστιάσει στην αξιοποίηση των τεχνολογιών για την ανάπτυξη ακαδημαϊκών, κοινωνικών και επαγγελματικών δεξιοτήτων ατόμων με αναπηρίες. Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί έκθεση με ρομπότ από το Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο της Φλώρινας και τον Πόλο Εκπαιδευτικής Καινοτομίας.

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023 στις 12:00-17:00 διά ζώσης στο Μεγάλο Αμφιθέατρο της Σχολής Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών στη Φλώρινα.

Επισυνάπτονται η Αφίσα και το Πρόγραμμα της Ημερίδας. Για την παρακολούθηση της Ημερίδας και τη λήψη Βεβαίωσης παρακολούθησης, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι/ες να εγγραφούν στη Φόρμα που διατίθεται στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://forms.gle/CJ3ZtBXTYyytkJed9

Η Ημερίδα απευθύνεται στα μέλη της ακαδημαϊκής και εκπαιδευτικής κοινότητας και στους/στις φοιτητές/τριες της Σχολής Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών, καθώς και στο ευρύ κοινό.

Θα είναι χαρά μας η συμμετοχή σας

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.