Η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Οικισμού Καρδιάς Πτολεμαΐδας «Η ΜΕΡΑ», σε συνεργασία με τις μαίες του Κέντρου Υγείας Πτολεμαΐδας.

9 Δεκεμβρίου 2023
07:04
Κανένα σχόλιο

 

Άκρως ενδιαφέρουσα η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Οικισμού Καρδιάς Πτολεμαΐδας «Η ΜΕΡΑ», σε συνεργασία με τις μαίες του Κέντρου Υγείας Πτολεμαΐδας.Εστιάζοντας στο κομμάτι της πρόληψης, γενικά και εξειδικεύοντας το θέμα στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού και του τραχήλου της μήτρας, μαίες του Κέντρου Υγείας Πτολεμαΐδας, βρέθηκαν στον Οικισμό Καρδιάς (στον χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου) όπου και πραγματοποίησαν ενημέρωση και απάντησαν σε ερωτήσεις των παρευρισκόμενων.

Η ανταπόκριση του Κέντρου Υγείας Πτολεμαΐδας, στο αίτημα του Συλλόγου, για την υλοποίηση ενημερωτικής εκδήλωσης, υπήρξε άμεση και αποδείχτηκε ουσιαστική και πολύτιμη.

Εκτός από τα στοιχεία που έδωσαν οι μαίες, με την προβολή διαφανειών και επεξηγήσεις σχετικά με δύο πολύ σοβαρά θέματα υγείας, που απασχολούν την κοινωνία, αναφέρθηκαν ενδελεχώς στην αυτοεξέταση, διένειμαν ενημερωτικά υλικό, ενώ ένα πολύ σημαντικό μέρος αφορούσε στις οδηγίες που δόθηκαν σχετικά με την ανάγκη τήρησης προγράμματος ιατρικών εξετάσεων και σχετικού ιατρικού αρχείου από όλες τις γυναίκες.

Μετά την ενημέρωση έγινε και δωρεάν τεστ-ΠΑΠ στις κυρίες που δήλωσαν ενδιαφέρον για τον σχετικό έλεγχο.

Ευχαριστούμε πολύ την διοίκηση του Κέντρου Υγείας Πτολεμαΐδας, την υπεύθυνη κ. Πέγιου Ναυσικά, τις μαίες κ. Παπάζογλου Κατερίνα, κ. Παπαηλία Ανθούλα, κ. Θεοδωρίδου Δήμητρα και τις κυρίες που παρακολούθησαν την εκδήλωση.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε στην Κοινότητα Περδίκα και τον Πρόεδρο κ. Φώτη Κεμερλή, για την παραχώρηση του ιατρικού κρεβατιού, από το αγροτικό ιατρείο.

Στόχος του συλλόγου είναι, σε συνεργασία με φορείς, υπηρεσίες και ιδιώτες, να συνεχίσει τέτοιες δράσεις, δίνοντας την ευκαιρία της ενημέρωσης, τόσο στους κατοίκους του Οικισμού Καρδιάς, όσο και των συγκροτημάτων των εργατικών κατοικιών και όχι μόνο.

Από το γραφείο Τύπου του Συλλόγου

 

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.