Χριστουγεννιάτικη Συναυλία από τηνΧορωδία του Εργαστηρίου Μουσικής Πράξης της Σχολής Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

9 Δεκεμβρίου 2023
10:57
Κανένα σχόλιο

Το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών Φλώρινας υπό την αιγίδα της Σχολής Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, διοργανώνει Χριστουγεννιάτικη Συναυλία στο πλαίσιο των πολιτιστικών του δραστηριοτήτων. Πιο συγκεκριμένα, η Χορωδία του Εργαστηρίου Μουσικής Πράξης του Τμήματος θα παρουσιάσει κάλαντα του δωδεκαημέρου από διάφορες δημώδεις μουσικές παραδόσεις του Ελληνισμού.

Τη χορωδία θα συνοδέψουν οι Γιώργος Σφακιανάκης (κρητική λύρα-τραγούδι), Αλέξης Στεφανίδης (ποντιακή λύρα-τραγούδι), Γιώργος Τσέκαρης (παραδοσιακό κλαρίνο), Δημήτρης Ντάκας (παραδοσιακά κρουστά-τραγούδι) και Συμεών Κωνσταντίνου (παραδοσιακά κρουστά) οι οποίοι θα παρουσιάσουν και δείγματα των μουσικών παραδόσεων που πρεσβεύουν εν συνεχεία του κάθε καλαντίσματος. Έτσι, θα ακουστεί ο παραδοσιακός ήχος και η ντοπιολαλιά της Κρήτης, του Πόντου, της Θράκης, της Μακεδονίας, της Ηπείρου, της Χίου, των Φούρνων Ικαρίας κ.α. Την καλλιτεχνική επιμέλεια της συναυλίας έχει ο διδάσκων του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών, Ιωάννης Ανδρόνογλου, Δρ Μουσικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος συμμετέχει στην παραδοσιακή ορχήστρα με στεριανό και κρητικό λαούτο.

Η συναυλία θα διεξαχθεί την Πέμπτη 14.12.2023 και ώρα 19:30 στο Μεγάλο Αμφιθέατρο της Σχολής Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών Φλώρινας.</div

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.